Leghorn x dominant leghorn

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.1.2019 19:38
bronsson

XXX.XXX.53.20

Zdravim letos budu rušit starší slepice isa brown a chtěl bych si pořídit dominant leghorn a k nim čistého kohouta leghorn. Z tohoto spojení bych si rád množil kuřátka pro sebe a možná pár známých, určitě je nebudu nabízet jako čisté leghorny měli by plnit funkci domácích nosnic a proto mě zajimá váš názor na toto spojení jelikož tento dominant je pouze výsledkem 4 linií leghorn bez přidání dalšího plemene, tam by ta snáška mohla být snad skoro stejná nemyslíte? Předem děkuji za SLUŠNÉ odpovědi:

5.1.2019 20:04
kastef

XXX.XXX.69.65

Určité budou slusné nosnice,také sem si to tak kdysi planovala pořidit.

5.1.2019 21:44
chovatelkarel

XXX.XXX.178.134

bronsson napsal(a):
Zdravim letos budu rušit starší slepice isa brown a chtěl bych si pořídit dominant leghorn a k nim čistého kohouta leghorn. Z tohoto spojení bych si rád množil kuřátka pro sebe a možná pár známých, určitě je nebudu nabízet jako čisté leghorny měli by plnit funkci domácích nosnic a proto mě zajimá váš názor na toto spojení jelikož tento dominant je pouze výsledkem 4 linií leghorn bez přidání dalšího plemene, tam by ta snáška mohla být snad skoro stejná nemyslíte? Předem děkuji za SLUŠNÉ odpovědi:

A k čemu Vám bude toto křížení dobré ? Snáška určitě bude nižší než u hybridů.Když si spočítáte náklady na líhnutí, odchov kuřic než začnou snášet a polovina z vylíhlých kuřat budou kohouti. Ty sice dokrmíte a použijete v kuchyni .
Pokud chcete drůbež jen na vejce jak také píšete ,tak doporučuji koupit a chovat hybridní kuřice .

6.1.2019 07:35
paskov244

XXX.XXX.120.12

Už to tady bylo psáno mnohokrát hybridy ve spojení s jakýmkoli kohoutem nebudou mít nikdy snášku jako rodiče.,Kdyby to bylo opačně tak velké drůbežářské společnosti by takovéto slepice již dávno prodávaly . Při takovémto spojení se muže stát že zanedbatelné procento se částečně vyrovná snůšce rodičů ale podstatná část odchovu se ani zdaleka nepřiblíží teto snůšce .
Což tak si pořídit čistokrevnou drůbež třeba leghorn a mate jistotu ve snášce po několik let. Pan Karel vás odrazuje od líhnutí kuřat doma , já vám to jen mohu doporučit protože to není nic náročného ani nákladného a když vidíte jak vám ta drobotina roste před očima je to zážitek který mnoho chovatelů nikdy nepozná . Asi nejste členem zájmové organizace čsch proto bych vám ji doporučil . Dostala by jste se tam k odpovědí na své otázky od zkušených chovatelu .

6.1.2019 12:14
bronsson

XXX.XXX.53.20

Tak uvidíme asi si na to musím přijít sám jinak ještě dodám že ve hře jsou čistokrevné vlašky koroptví tam ale asi snáška bude nižší než u těchto hybridů a ještě se tedy zeptám jaký je tam rozdíl ve spotřebě krmiva vlaška koroptví - dominant leghorn?

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.1.2019 12:49
Uživatel s deaktivovaným účtem

bronsson napsal(a):
Tak uvidíme asi si na to musím přijít sám jinak ještě dodám že ve hře jsou čistokrevné vlašky koroptví tam ale asi snáška bude nižší než u těchto hybridů a ještě se tedy zeptám jaký je tam rozdíl ve spotřebě krmiva vlaška koroptví - dominant leghorn?

Spotřeba bude asi přibližně stejná, protože jde o slepice lehkého typu. Ale hybridní leghornka bude potřebovat optimálně sestavenou krmnou dávku, obecně hybridi jsou na krmivo nároční a uváděné snášky okolo 280 vajec se dá dosáhnout intenzivním chovem.
Když chcete mít slepice pro sebe na vejce, tak bych rozhodně dal přednost vlaškám. Ty ponesou i v zimě, když jim budete (nejlépe ráno) v kurníku svítit. Oproti hybridům se dají využít více sezon za sebou, snáška v prvním roce až 220 vajec, s dalšími roky jde poněkud dolů, ale za to jsou vejce stále větší. A když vylíhnete kuřata, tak můžete odchovat pouze kuřice a kohoutky vůbec neodchovávat nebo jen menší množství, protože pohlaví lze u jednodenních kuřat rozeznat, a tak můžete klidně odchovat pro sebe a známé 30 kuřiček a třeba jen 10 kohoutů, ze kterých se udělá polívka nebo když budou solidní, tak se prodají, na rozdíl od bílých kuřat, kde by to bylo podle štěstí. Vlašky jsou výběhové slepice. Dají se chovat ve voliéře na dlažbě, ale daleko lépe využívají velký výběh.
A jsou hezčí. Takový Dominant Leghorn nevypadá jak pěkná čistá leghornka, i když se to může podle nabídek drůbežáren zdát. Vlašky má ověřené moje prababička-v první sezoně jí nesly i přes zimu nepřetržitě od 7 slepic 6-7 vajec. Teď jí dopelichávají a začínají druhý cyklus-aktuálně asi 3-4 vejce od 7 slepic Jde o vlašky stříbrně zbarvené. Mě se taky líbily, a už je mám taky, od loňského jara od kuřat.
Kdybyste chtěl, můžete si sehnat čisté leghornky, ty snesou také klidně první rok 240 vajec. Leghornky jsem dřív dvě měl taky a o jejich uváděné snášce nemůžu pochybovat, pěkné taky byly.

10.3.2019 10:56
Zuzkaa

XXX.XXX.88.69

Dominanty Leghornky, nebo DW, mám už 3 rokem. Kupovala jsem jich 12 předloni na jaře, jako vynesené. Zůstaly mi už jen 3 skepice, které jsem nestihla na podzim zabít a je až neuvěřitelné, že ty slepičky ještě snáší. Přes zimu nesnášely a já je většinou druhým rokem na podzim liukviduji, ale teď jsem je nechala žít a oni začaly v lednu snášet a jedou každý den vejce. Neuvěřitelné.

Přidejte reakci

Přidat smajlík