Dobrý den, v uterý ráno jsme našli 28 kusů drubeže (slepice,kachny a husy)/zakouslé do krku 2 bez hlavy a 3 bez volete a po té jsme našli večer další. Ve středu jsme zavřeli část výběhu kde byla podhrabaná ohrada od našich králíků a opravoval se kurník tak celej den byl klid dnes po půlnoci přítel trávil celý večer ve výběhu byl tam rachot tak tam šel a nacházal mrtvoly našli jsme i stopy jen si nevíme rady co to je ..
Kurník teprve zvětšujem tak se tam vejde jen část .
Podle té fotky se toho moc nepozná, ale vidím že máte sníh, tak se dají dohledat stopy v okolí pokud to byl větší predátor (liška, pes - díra pod, nebo v plotě anebo doskok přes plot). Lišky mají teď ale jinou zábavu, páření. Liška i pes loví tím způsobem, že se zakousnou do hřbetu a tím kořist ochromí. Když je to malý lovecký pes, třeba některý teriér tak to vypadá jakoby roztrhal peřinu . A pak v zimě liška nevydá zbytečně tolik energie. Tohle dokáže tchoř, který je nemilosrdný a loví kořist za krk, také se vrací opakovaně a v některých případech to dělá i kuna. Já bych to svalil na tchoře.
Ja si myslim,ze to je pes..kdysi k nam take zavital skrz souseduv deravy plot,ale pres den,hrozny křik zvirat,krome asi trech kusů včetně husy,jsem zbytek zachranila..myslim,ze hladove zvire,jako kuna,by popadla prvni úlovek a nazrala by se nebo by slepici odnesla jako liska,ale pes se vylozene bavi lovem..velka skoda,takovych zvirat..zavirat,zavirat..
ančovička1
napsal(a):
Ja si myslim,ze to je pes..kdysi k nam take zavital skrz souseduv deravy plot,ale pres den,hrozny křik zvirat,krome asi trech kusů včetně husy,jsem zbytek zachranila..myslim,ze hladove zvire,jako kuna,by popadla prvni úlovek a nazrala by se nebo by slepici odnesla jako liska,ale pes se vylozene bavi lovem..velka skoda,takovych zvirat..zavirat,zavirat..
Právě že tam je celou dobu ticho poznáme to jen podle toho že se i přes den rozutekli nejčastěji to je v kurníku a v noci venku hlavně kachny
horal
napsal(a):
Podle té fotky se toho moc nepozná, ale vidím že máte sníh, tak se dají dohledat stopy v okolí pokud to byl větší predátor (liška, pes - díra pod, nebo v plotě anebo doskok přes plot). Lišky mají teď ale jinou zábavu, páření. Liška i pes loví tím způsobem, že se zakousnou do hřbetu a tím kořist ochromí. Když je to malý lovecký pes, třeba některý teriér tak to vypadá jakoby roztrhal peřinu . A pak v zimě liška nevydá zbytečně tolik energie. Tohle dokáže tchoř, který je nemilosrdný a loví kořist za krk, také se vrací opakovaně a v některých případech to dělá i kuna. Já bych to svalil na tchoře.
Stopy vedou všude možně je z toho takové bludiště které vede na několik míst. Dnes večer budem číhat ..
Uživatel s deaktivovaným účtem

Taky si myslím, že to je mýval.

Jestli je to technicky možné zkuste si tam dát elektický ohradník na drůbež. Kamarád si ho po opakovaných útocích pořídil a od té doby se mu neztratilo ani brko. Jestli je to mýval, pak se máte na co těšit, ti si dokáží otevřít i zavřený kurník, pokud tam máte jen kličku.
Tak mýval by mne ani ve snu nenapadl. Dnes je v přírodě tolik nepůvodnich druhů, že se člověk až diví. Podle toho jak popisujete ty stopy by se o něj jednat mohlo, stejně tak proběhá celou zahradu i pes nebo liška. Já sice nevím jakým stylem loví mýval, ale podle způsobu zabití mi to pořád vychází na tchoře. Přitom ta stopa nemusí vůbec souviset s tím masakrem.
Mimimi
napsal(a):
Dobrý den, v uterý ráno jsme našli 28 kusů drubeže (slepice,kachny a husy)/zakouslé do krku 2 bez hlavy a 3 bez volete a po té jsme našli večer další. Ve středu jsme zavřeli část výběhu kde byla podhrabaná ohrada od našich králíků a opravoval se kurník tak celej den byl klid dnes po půlnoci přítel trávil celý večer ve výběhu byl tam rachot tak tam šel a nacházal mrtvoly našli jsme i stopy jen si nevíme rady co to je ..
Kurník teprve zvětšujem tak se tam vejde jen část .
Podle mě je ta také mýval lišky ded moc nelový a slišel jsme že husy dokáži zahnat lišku a menšído psa ale kuna mýval a i lišky zabijí všechno co se hýbe skuste si nekde pujčit fotopast nebo kameru a dajte sí před kurník ale jak se už taky čet mýval ji dokaže poradit ze vším ani po sklopce nevleze pokud jeto starší jedinec.Ale nemám s mivalem skušenosti ale podle stop měl by to být mýval.

Na mypetchicken se píše, že mýval z drůbeže žere akorát obsah volete, takže i způsob usmrcení by odpovídal.
A ty stopy jsou určitě mývalí.
lupus4
napsal(a):
tak kmotry jsou k vidění všude, to ale neznamená, že je "pachatel",
stopa je ale jasnej mýval - vyžraný volata taky...
No jo ale vyžraný volata se našli do hromady i se včerejškem 4 , 3 bez hlavy a zbytek jen zakouslí a poškrábaný záda . Přišli jsme o 63 kusů během 3 dnů

Mimimi
napsal(a):
No jo ale vyžraný volata se našli do hromady i se včerejškem 4 , 3 bez hlavy a zbytek jen zakouslí a poškrábaný záda . Přišli jsme o 63 kusů během 3 dnů
Mne tedy jen prekvapuje, ze si nechate masakrovat drubez tri dny...nez resit, co to je, bych akutne resil, jak drubez zabezpecit.
napsal(a):
Mne tedy jen prekvapuje, ze si nechate masakrovat drubez tri dny...nez resit, co to je, bych akutne resil, jak drubez zabezpecit.
Zabezpečit jí víc nelze oplocený a zasíťovaný budeme natahovat pro jistotu i ohradník kolem plotu aby jsme měli klid , našli jsme vyhrabanou díru tak jsme část výběhu uzavřeli a tadle noc byla klidná .

Mimimi
napsal(a):
Zabezpečit jí víc nelze oplocený a zasíťovaný budeme natahovat pro jistotu i ohradník kolem plotu aby jsme měli klid , našli jsme vyhrabanou díru tak jsme část výběhu uzavřeli a tadle noc byla klidná .
Ale primární je to, aby byla drůbež v noci pod zámkem - kurník, stodola apod. Psala jste, že nocují na volno venku.
lupus4
napsal(a):
tak kmotry jsou k vidění všude, to ale neznamená, že je "pachatel",
stopa je ale jasnej mýval - vyžraný volata taky...
Dnes jsme jen tak vzali kachnu že jí oškubem aby jsme zjistili co vše má no pod slepenym peřim od krve jsme našli roztrhlou kůži na břichu (od hrudi k řitnímu otvoru)
Kouknem jestli jich to má víc.
A v horadě jsou stopy lišky a pak jak píšete mývala ,mohli tam chodit 2 škodný nezávysle na sobě.
bery25
napsal(a):
prepacte,neviem ako to mate doma,ale je nenormalne aby mi nieco zabilo 63 ks hydiny,to proste nejde,nemoze
Ano něco mi zabilo 63ks
Hned po zjištění jsme zadělali díru mezi sítí a plotem který jsme si všimli když to přišlo po druhý tak jsme našli podhrabanou díru tu část vyběhu jsme uzavřeli a od včera je klid, dnes tam byla liška pozorovali jsme jí zjistila že nemá kudy tak odešla ,to že se páří asi neovlivňuje to kdy loví ..
lupus4
napsal(a):
No nezlobte se, ale "dělat" kurník, (či husník ,kachník) v prosinci , páč se mi tam zvířata nevejdou...svědčí o vaší opravdu "velké prozíravosti"...
kam jste dali ty kadávery ?
To nemáte psy ?
Kdyby se tam šmrdolili dva špicové, máte po starostech...
Ne psy nemáme do teď nebyl potřeba za 4 roky k nám zavítal jen jeden dravec a medvídek mýval. Kurník děláme kvuli nově pořízené drubeži. Ale kurník nebyl otevřnej nandalo se tam co nejvíce slepic a kachen . pač přístavbu děláme tak že nejdříve postavíme a pak až se zbourá zeď aby se to propojilo .
Mimimi
napsal(a):
Ano něco mi zabilo 63ks
Hned po zjištění jsme zadělali díru mezi sítí a plotem který jsme si všimli když to přišlo po druhý tak jsme našli podhrabanou díru tu část vyběhu jsme uzavřeli a od včera je klid, dnes tam byla liška pozorovali jsme jí zjistila že nemá kudy tak odešla ,to že se páří asi neovlivňuje to kdy loví ..
ok,kupte si obycajnu pascu na lisky,ja so tak uz chytil dve,zatial mam pokoj,ale to je len otazka casu
Mimimi
napsal(a):
Ano něco mi zabilo 63ks
hidinu treba zatvárat na noc.
Opět smutný den,odpoledne na dvorek zavítal lišák,zahnal několik slepic a kachen
do přípravny.Ostatní s hrozným křikem utíkali.Vyběhla jsem ven, našla zakousnutou
maransku a lišáka schovaného za bednou na obilí.Zavřela jsem dveře do přípravny a
zavolala místnímu myslivci,aby pomohl.Přijel za chvíli a jednou ranou to měl za sebou.
Byl to opravdu lišák a celý vypelichaný,tak se bojím o kočky a pejska,aby se nenakazili.Všecko jsem postříkala savem,tak snad bude chvíli pokoj.
horal
napsal(a):
O tom myslivci to nikde neříkejte. Střílet na nehonebním pozemku do 200 metrů od nejbližšího obydleného stavení je trestné. Za to že vám pomohl může mít pořádný problém.
Jednání či konáni v krajní nouzi či v nutné obraně,zneškodnění útočníka hrozícího smrtelnou nákazou,sem spadá.Čin společensky prospěšný není trestný.

To sice všichni víme, ale stačí jeden b.l.b. a rázem se postará, aby jste měl hafo starostí. Takže, vždycky je lepší, když o takových věcech ví co nejmíň lidí.
To ano, ale až tak jednoduché to není.
Vznikne-li potřeba jednorázově omezit nebo trvale regulovat stavy některého druhu zvěře, popřípadě i jiných živočichů (například zdivočelých holubů ve městech) na nehonebních pozemcích, povolí lov na těchto pozemcích na žádost jejich vlastníků, popřípadě nájemců nebo z vlastního podnětu orgán státní správy myslivosti. Povolit lze lov i mimo dobu lovu. Provedením lovu orgán státní správy myslivosti pověří uživatele honitby, v jejímž obvodu jsou nehonební pozemky, popřípadě uživatele nejbližší honitby, kterému také patří ulovená zvěř; v katastrálních územích, v nichž není žádný honební pozemek, pověří osoby, které mají platné lovecké lístky; ulovená zvěř patří těmto osobám. Orgán státní správy myslivosti v pověření stanoví podmínky pro provedení lovu, zejména určí denní dobu, zásady vzájemné koordinace postupu osob nebo omezení vstupu na veřejná a neveřejná pohřebiště nebo do chatových a zahrádkářských osad.
Myslivost jsem dělal dlouhá léta a zákony se nějak razantně nezměnily.
§ 41
Povolení lovu na nehonebních pozemcích
§ 63
Přestupky fyzických osob
(1) Fyzická osoba se dopustí přestupku tím, že
a) nesplní nebo poruší některou z povinností stanovenou v § 9 odst. 1 nebo 3 anebo v § 10 odst. 2 nebo 3 nebo nesplní opatření uložené podle § 61 odst. 3, nebo
b) v rozporu s § 48a neoprávněně loví zvěř nebo nesplní nebo poruší některou z povinností stanovenou v § 5 odst. 2, § 9 odst. 2, § 10 odst. 1 nebo v § 14 odst. 1 písm. a) až d).
(2) Fyzická osoba se jako držitel loveckého lístku dopustí přestupku tím, že poruší některé pravidlo lovu podle § 41 až 45 nebo § 49 odst. 1.
(3) Za přestupek lze uložit pokutu do
a) 10 000 Kč, jde-li o přestupek podle odstavce 1 písm. a), nebo
b) 30 000 Kč, jde-li o přestupek podle odstavce 1 písm. b) nebo odstavce 2.
(4) Za přestupek podle odstavce 1 písm. b) nebo odstavce 2 lze uložit zákaz činnosti do 2 let; při uloženém zákazu činnosti za přestupek podle odstavce 2 se odebere lovecký lístek.
(5) Přestupky podle odstavce 1 písm. b) a odstavce 2 se zapisují do evidence přestupků vedené Rejstříkem trestů.