Uživatel s deaktivovaným účtem

Kohouti jsou nevyzpytatelní, jsou každý jiný, a to zvláště ti nečistokrevní jsou nejvíc nepředvídatelní. To, jestli bude kohout agresivní, ovlivňuje více faktorů. Třeba velikost výběhu, počet slepic, přístup ke kohoutovi. Můžete to zkusit, ale u lehkého kohoutka jako je Dekalb ( hybridní leghornka) je větší šance, že na lidi bude skákat, než třeba u těžších klidnějších kohoutů. Ale vůbec nejde o pravidlo, třeba můj stříbrný vlašák by mi na nohu nikdy neskočil, ani když mu sahám na slípky, to akorát začne dělat povyk.
Jestli máte výběh dost velký, tak to klidně zkuste. Pro mě je kohoutí agrese téměř neznámou věcí, chov na velké zahradě tam zřejmě ten vliv má, když bude mít kohout dost rozptýlení (slepice a plochu) tak by si Vás nemusel ani všímat.
Jestli nejste příliš zdaleka (jsem z Olomoucka), tak Vám můžu prodat z kuřat kohouta vlašky. Bude určitě zdobnější, než bílý hybridní leghorňák. Záleží na Vašem vkusu a možnostech, kohoutka různé barvy a plemene vyberete i na výstavě. S kohouty hybridů (Dominant) má zkušenost moje prababička, a to takovou, že někteří byli dosti útoční, jiní ani náznakem. Když kupujete takovéhle kohouty, je asi třeba natrefit na toho správného, když ne, tak si můžete uvařit polívku přeci a jít koupit druhého.
Přikládám foto mladého kohoutka vlašky pro představu, v dospělosti je to ještě parádnější kus.
S agresivitou je to jak psáno výše, může se vyskytnout jak u kohouta hybridního, tak u čistokrevného .
Pokud chcete, aby kohout dělal na dvoře parádu, vemte si k slípkám kohouta vlašky (stříbrnej by bílým slípkám vyloženě slušel), leghornky nebo jiného lehkého plemene. Tento víkend byl na výstavě v Lysé nádherný kohout leghornky. Kohouti hybridních leghornek se s nimi nedají srovnat, mají, přerostlé, klopené hřebeny, chybný postoj, chybně nasazené chudé ocasy…., prostě nebe a dudy.
Dobrý den, před pár lety jsem Dekalb White choval i odchovával a byl jsem s nimi nadmíru spokojen. Na lehké slepice byli obzvlášť klidné, nelétavé a krásně nesousí a kohout byl taky fešák a spíš mazel než raubíř až na to doplatil. Ale je to jak píšou nade mnou. Co kus to originál i když myslím že je agresivita i dědičná...
Dobry den, dnes mi dovezli white decalb. Slepice jsou velmi plache a po 2 dnech jsem je dala ke starym isa brown. Misto aby stare nasledovaly do kurniku, tak vyletely na plot a na stromy. Mam opravdu white decalb nebo mi prodali neco jineho. Chtela jsem klidne slepicky jako isa, na mazleni a pro deti, toto se mi nejak nepozdava, i kdyz vypadaji vzhledove jako whote decalb. Je nejaka jina divoka slepice , ktera vypada podobne? Dekuji
beruska1
napsal(a):
Dobry den, dnes mi dovezli white decalb. Slepice jsou velmi plache a po 2 dnech jsem je dala ke starym isa brown. Misto aby stare nasledovaly do kurniku, tak vyletely na plot a na stromy. Mam opravdu white decalb nebo mi prodali neco jineho. Chtela jsem klidne slepicky jako isa, na mazleni a pro deti, toto se mi nejak nepozdava, i kdyz vypadaji vzhledove jako whote decalb. Je nejaka jina divoka slepice , ktera vypada podobne? Dekuji
Musíte si uvědomit, že se nově dovezené slepice dostali do zcela jiného prostředí a navíc ke slepicím, které se s nimi nejdříve musí sžít a vytvořit novou posloupnost. Takže rozhodně reagovaly (ty nově dovezené) naprosto normálně. U přenášení kuřic, či slepic do jiného kurníku i u sebe doma, mám u kurníků malé voliéry. Nechám je, než si zvyknou chodit do voliéry a v noci být v kurníku. Pak teprve voliéru otevřu a s návratem do kurníku nemám problém...
Uživatel s deaktivovaným účtem

beruska1
napsal(a):
dekalb white není ISA.
je to úplně jinačí sorta hybridů. isa je těžší, vychází z kombinovaných plemen plymutky a rodajledky (i když je to stejný jako příbuznost člověka a opice, hodně vzdálení bratranci)
ale DKW, to je v podstatě hybrid linií leghornky. to je bílá, lekavá, létavá slepice.
a DKW jsou "temperamentní". což znamená přesně tohle. slepice, co létá.
šikula

XXX.XXX.213.120
Dobrý den tyto slepice chovám již 6 rokem jsem spokojen docela klidné plemeno s velkou produkcí vajec lepší nosnice jsem ještě nemněl ročně jich odchovám okolo 200ks jiné zatím nechci problém je akorát když je přivezete z velkochovu pak si zvykají delší dobu.