Uživatel s deaktivovaným účtem

Můj osobní názor je, že lépe se škube husa. Obojí jsem škubal (nasucho) a pižmovka drží víc. Možná je to tím, že ta jediná husa, která šla vloni zabít, byl mladý český houser s jistou vadou (špatná kloaka), který by se neprodal. Možná protože šlo o českého, se líp škubalo, mají takové měkké peří, takže možná drží méně, než třeba u některých jiných plemen, ale to nemám nijak podložené, jinou husu jsem nikdy nezabíjel. Ale pižmovky byly dosti dřina, babička je paří a pak to jde lépe, já z vodní drůbeže chci to peří (dávám do hnízd) hezké suché, takže to babička pověsí za nohy a já to trhám. Pižmovce se ta kůže snáz protrhne než huse, u pižmovky aby na to člověk dával větší pozor. Paření pižmovek tedy znám (babička provádí u svých vždy), spaření husy před škubáním nemám vyzkoušeno, škoda toho peří by byla a navíc běžně husy nezabíjím, prodají se všechny-ne zrovna za malé peníze a ještě mi sbírají poháry na výstavách, než se prodají. Takže když jsou zdravé, tak se nezabíjí, prodají.
Husy se naparuji žehličkou přes namocenou bavlnenou uterku nebo jiny podobny hadr,aby se nezničilo peří namacenim těla do horké vody..odparene peri jde krásně oskubat,ssmo se poušti od kůže,ale nesmi se preparit,to by potom slo i s kůží..stejně jako delsi namaceni ve vodě..peri musi byt zdrale,bez krvavych "pysku" staci naparovat postupne a zkouset😀
S tou alergií nemáte ůplně pravdu. Problém je že většina lidí má starší duchny a peří nedává čistit ani promrzat. Většina alergiků má problém ne s peřím, ale s roztoči. Můj švagr alergický snad úplně navšechno spí pod péřovou peřinou, ale napřed jsme museli dát peří vyčistit a teď nechávají peřiny promrznout. Jeho doktorka říkala, že kdyby lidé deky z umělého vlákna měli doma tak dlouho, jako některé peřiny, budou prolezlé roztoči stejně a alergikovi budou vadit taky.
Ja mam vsechny,asi 10,polštářů od babičky,která vsechna ta kila peri přes x zimnich veceru drala,dostala je moje mamka a od ni je mam já...některé polštáře jsou čistě z prachoveho peri,tedy prachove podsady peří hus,to muselo byt hus,na takovy velky polštář..dcera polštáře nejdřív nechtěla,ale teď chodi a..mamko,nemáš navic nějaký ten polštář od babicky?"..do čistírny je nedávám..strčím je do pračky a normálně vyperu😀 ,po vyprani vypada polštář hrozně,hrouda v sypku,susim v susicce,dva programy..polštář je jak nový,nadychany a vonavy😀
Hluchavka
napsal(a):
Přiznám se, že normálně zkusit polštář vyprat jsem nikdy neměla odvahu, navíc sušičku nemám, takže zbývá čistírna.
Kdysi jsem mela strach,polštář vyprat,tak jsem to zkusila malém,pořádně vyzdimala v malé zdimacce a susila na sluníčku nebo na topeni..velké taky tak,v létě susila venku,nekolikrat denně obracela,protrepala,trvalo to tak tyden,nez pořádně proschl,uz bych to nedělala,lepší je cistirna..ted polštáře sušim v susicce,moc mi pomůže,hlavně,když prijede náš nejmladší z intru s dvema baglama špinavého prádla,tak se jen pere,suší a vaří a v tomto počasí jsem mivala plny byt sušaku s pradlem,nekdy ani nestacilo doschnout..tak susicku chvalim..jinak v létě nejradsi susim na slunicku ,venku😀