Zdravím všechny zde a mám prosbu o radu: jedna moje slípka (hybridka, loňská, takže mladá) nemůže snést vajíčko. Když jsem do ní sáhla, tak mi přijde, že to vajíčko jde jinudy, než má jít. Prostě nemůže ven, protože jde jinou cestou. Dá se s tím dělat něco jiného, kromě "sekerkomicinu"?
No, jinudy asi nejde, to spíše vaše ruka šmátralka byla někde jinde . Pokud opravdu nahmátnete zvenku vajíčko, zkuste prstem přes kloaku za pomoci rostlinného oleje najít opravdu vývod vejcovodu a krouživým pohybem prstu (nejlépe při přímém kontaktu prstu s vajíčkem) promazat cesty a potom se pokusit lehkou masáží z vnějšku vajíčko uvolnit a "porodit".
Hybridky trpi na poruchy vaječníků,jak dlouho vajicko zadržuje?dejte ji stranou,treba do kralikarny,podestelte,krmeni..sledujte,jak se situace vyviji..pokud vajicko nevyjde,musite ji zabit,pokud ho z ni nejakym způsobem dostanete,stejně se tento problém bude opakovat..nejlip to skončit, koupit můžete novou a zdravou slepicku
Uživatel s deaktivovaným účtem

teplo, klid, zvýšená vlhkost vzduchu a namazat zadek olejem. a počkat.
jinudy vejce jít nemůže.
Uživatel s deaktivovaným účtem

I kdyby se ošoupalo peří na břiše, tak ten kohout stejně obroste až se bude pelichat. Je pak už jedno, jestli bude potřebovat nové peří na zádech nebo i na břiše.