Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.1.2019 19:39
honzapm

XXX.XXX.182.25

Dostaly bílý jogurt a rázem nebyly za komtesy. Lítalo to fšude.
Pak jsem 3 záložní kohouty z Oddělení záložních kohoutů přesunul do boxu po pižmovkách
a Oddělení záložních kohoutů jsem zpřístupnil, s ohledem na počasí, komtesám,
aby si mohly hrabat, popelit se a fšeobecně řádit lépe i uvnitř. Tak na to vlítly. Vlítli.

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.1.2019 20:40

Pane Honzo, zrovna jsem měl v plánu, že Vlašky 2019 založím, už jsem se chystal, byl jste rychlejší. Vaše slípky se neokoukají. Mým stříbrným jsem začal dávat pro zlepšení snášky syrovátku z mámina domácího kozího sýru. Na snášce se to ukázalo, ještě k tomu se prodlužuje den, takže u mě dobrý, dnes od 8 vlašek 4 vejce.

23.1.2019 20:42

Vlašák má trochu poraněné laloky, protože se přes pletivo pořád snaží zlikvidovat kohouta češky, kterého mají rodiče u hybridů za pletivem zavřeného. Prostě s tím nejde nic udělat. Ale jenom ať si blbnou, když je to baví. Však ten trouba vlašák jednou přijde na to, že ho tyhle klukoviny jako jsou bitky, přestanou bavit. Zatím ho to nepřešlo. Začal s tím asi s příchodem nového roku, do té doby to skoro vůbec nedělal, to jen občas. Jak budu mít možnost, zkusím ještě pořizovat fotky.

23.1.2019 20:59

Jinak provádím zápisy o snášce vlašek. Je to taková domácí kontrola užitkovosti, která nemusí být stoprocentní, protože se někdy nějaké to vejce může během dne ztratit nebo být zaneseno, což se doufám neděje. Teď mi chodí nést do králíkárny a do sena.
Počet slepic vlašek je 8,
první vejce sneseno 15.11. 2018
Od té doby každý den počítám snesená vejce a píšu to na papír, dnes, po 70ti dnech snášky, tj. deset týdnů, nejsou výsledky příliš slavné.
Uvedené hodnoty jsou za přesně 70 dní.
Počet všech snesených vajec: 165 ks
Průměr vajec na den: přibližně 2,36 (jinak delší des. č.)
Průměr vajec na slepici: 20,625 ks (takže 20-21, kdybychom měli v celých vejcích)
Nejvyšší počet snesených vajec za den: 5 ks
Nejnižší počet snesených vajec za den: 0 ks

Možná jsem měl veškerá vejce vážit a počítat i váhové průměry, to by se mi už ale asi nechtělo dělat. Od plymutek vejce nepočítám a od liliputek taky ne, ale ty liliputy se teď činí a nesou.
Váhová rozmezí jsou nejčastěji 47-52 g. Takže na líhnutí nevhodná vejce. Najdou se tam vejce těžší, zatím rekordní bylo myslím 58 nebo 59 gramů. Vejce s váhou 54 g + už sbírám do spižírny a začal jsem nabízet, ale na vlastní riziko kupujícího s tím, že kohout má dvojzub a za nižší cenu.
Ta snáška se na jaře jistě zvedne, pořád je den krátký. Aspoň se holky nevysilují a déle vydrží.
Pro ilustraci starší foto vajec.

23.1.2019 21:48
honzapm

XXX.XXX.182.25

Zdravím, mladý a nadějný Jakube.
Páni, je vidět že statistiky a počty vás baví. To mě tedy moc ne, jdou mi jiné věci, třeba hajání na gé, že.
Ale to se již fšeobecně ví.
Já musím stříbrně zbarvené slepice pochválit, nesou neskutečně a ten lesk a bělost jejich vajec je parádní.
Z poraněného kohouta si nic nedělejte. Mě se utkal stříbrně zbarvený kohout s oranžově zbarveným,
a i přes přepážku přišel stř. zb. o oko. Na pojímacím elánu mu to nic neubralo, ale na delší chovný čas
(dva roky) to nebude. Nalíhnu po něm a ahoj. Když o tom tak píšu, vzpomněl jsem si, že dnes jsem mu to
nestihl vypláchnout fyziologickým roztokem a Betadine. Taky není exteriérový šampion, bylo to dilema,
kterého kohouta vybrat či zda v Lipsku koupit jiného, dva se mi tam celkem i líbili, na to, jak atypické
poslední dobou stříbrně zbarvené Vlašky na velkých německých výstavách jsou.
Nakonec jsem vybral kohouta po nejlepší nosnici, co jsem kdy měl, a tak jsem upřednostnil exteriér
před užitkovými plemennými vlastnostmi. Jsem na to zvědavson. Ale mám jednu novou slepici z Erfurtu
a dvě vlastní nepříbuzné a 7 jeho polosester. Takže nějaké nevěstky na pokusy jsou.
Vejce stříbrnek jsem zatím nevážil, překvapují mě mladé koroptví, část z nich nese velká vejce,
největší mají tradičně mé oranžovokrké, roznesly se i nejmladší slepičky z nové linie Alex Voit,
ty už teď mají přes 55 gr. Když mi od něj přišla násadová vejce, byla to obří velikost, která se málem nevešla do běžného plata, myslel jsem si, že to je od starších slepic, ale evidentně i mladé udatnice se pomamily.
Chovu zdar a úspěšnou novou sezonu přeji.

24.1.2019 12:55
vaclav.drexler

XXX.XXX.242.248

Přidávám par fotografií

24.1.2019 13:13
horal

XXX.XXX.13.30

vlašky.......vlašky.........vlašky........vlašky

24.1.2019 14:03
ančovička1

XXX.XXX.36.219

To je nádhera😀nemohu oci odtrhnout

25.1.2019 08:26
orni

XXX.XXX.113.53

V loňském roce jsem fotil vlašky a celou řadu dalších plemen v Lipsku, tak kdyby někdo měl zájem se podívat tady je odkaz na moje rajče:

https://kalkoenmann.rajce.idnes.cz/122._Lipsia-Bundesschau_a_100._Nationalesschau_Lipsko_2018/

25.1.2019 11:04
horal

XXX.XXX.13.30

orni, to je to pravé na dlouhé zimní večery. Díky.

25.1.2019 11:31
Šťastná slepice

XXX.XXX.3.249

Dobrý den Horale, vaší drůbeži neomrzají hřebeny? My jsme v dolíku pod Přimdou a slepicím hřebeny loni omrzly, kohouty mám s hráškovým hřebenem. Díky za Info . Jitka

25.1.2019 12:55
ančovička1

XXX.XXX.36.219

Ja mam kohouta a vlasky koroptvi,taky takové hrebenatky ,jako p.Vaclav Drexler a nikdy žádné omrzliny,přestože tu mrzne,jen to praští..ochrana hrebenu je jednoduchá,za mrazu je nepouští ven, mam zdene kurniky ve stodole s okny luxfery a je tam teplo,elektrina take zavedena,tak v zimě můžu prisvitit podle potřeby..kdyz je jako dnes,-3 kolem poledne,pouštím je ven..vyšší mrazy jsou hřebenatkam nebezpečné

26.1.2019 14:41

Připravil jsem tabulku, ve které je záznam o tom, kolik holky snesly který den a další údaje. (za 10ti týdenní období) V těchto svých zápisech pokračuju dál. Musel jsem to rozdělit na dva díly, jinak by čísla byla špatně vidět.
Je tam tedy průměrný počet vajec na jednu slepici, průměrný počet vajec na jeden den, součet všech vajec-to vše k těm datům.
Ale tyhle hlouposti dělám, protože mám virózu a nemůžu se příliš zdržovat venku. Jinak původní důležitý záměr je zjištění průměrné roční snášky u slepic, ono se někdy uvádí 160, jindy 18, 200, 220, občas i 240-kdo se v tom má vyznat. Takže si to musím ověřit. Moje metoda nemusí být stoprocentní, kdybych třeba malé vlaščí vejce omylem připsal liliputkám či naopak. Což ale naštěstí spíše nehrozí, ta liliputčí mají do 40, max někdy 42 g, vlašcí 47 a více gramů.
Píšu všechna vejce. Jednou jsem našel rozbité, tak jsem ho taky napsal. Opravdu se těším na výsledky. Ono se to pak další rok bude perfektně prodávat, když bych napočítal třeba 200 vajec na kus, zájemci raději kupují slepice s ověřením snášky (ať už to budou jejich dcery, nebo ony samy). Takže nutný obch. podtext tam je taky (na to, že platím krmení, se nesmí zapomínat). Už je domluveno pár objednávek na kuřice (vlašek na snášku) a už mám domluveno v líhni za jistý poplatek vylíhnutí kuřat. Takže teď je to soutěž mezi slepicemi a husami, které vydělají víc prodejem jejich odchovů. Uvidím, ale myslím, že to budou husy. Ale zas z těch kohoutů bude polívečky na tři ...

27.1.2019 13:16
Monique

XXX.XXX.167.74

Zdravím v novém roce.
Moje vlašky koroptví, líhnuté na konci srpna se mají čile k světu. Krásně vyrostly. Co na ně říkáte? Na konci ledna jim bude 5 měsíců

27.1.2019 15:14

Monique napsal(a):
Zdravím v novém roce.
Moje vlašky koroptví, líhnuté na konci srpna se mají čile k světu. Krásně vyrostly. Co na ně říkáte? Na konci ledna jim bude 5 měsíců

Máte pěknou vlaščí mládež, ale u toho kohouta vidím (jestli se mi to nezdá) klopení hřebene. To je většinou závadou odchovu starších kuřat v teplém prostředí. Babička odchovávala kuřata stř. vlašek ve chlívku (v létě tam měla stále otevřené větrací dveře, ale poněkud méně světla) a až pak je v pěti měsících vystěhovala ven. Všichni kohouti měli takto mírně naklopený hřeben. Já měl kuřata z úplně stejné várky (jejich sourozence) a odchov byl od tří týdnů (květen) trvale venku bez topení nebo kvočny. Těmto mým narostly hřebeny nižší a rovnější, také byly červenější a pevnější.
U kohoutka by měl být hřeben více rovný a pevný, což je ale jenom z výstavního hlediska důležité. Možná se mu ještě trochu stáhne a zčervená. A kdyby ne, tak jestli jsou hlavně kvůli snášce, tak to není na závadu ani trochu.
Na snášku máte vybrané jedny z nejlepších slepic, také nejhezčích.
Dávejte však pozor na krmení. Směs můžete přidat, až se samy roznesou, snášku nevyvolávejte, jinak ono by je to sice povzbudilo, ale mohly by vypelichat na krku a přestat nést (reakce mladých kuřic na předčasně vyvolanou snášku). Moje vlašky začaly snášet v asi 7 měsících věku, do měsíce se roznesly všechny a všechny sklopily hřebeny. Už klopí hřebeny, takže už by Vám to mohlo pomalu začít, ta snáška. Jestli se tedy už nestalo soudě dle hřebínků.
Tady na této fotce byly moje vlašky o málo starší, než ty Vaše právě jsou.

27.1.2019 19:15
Monique

XXX.XXX.167.74

Dekuji za odpověď. Slepičky jsou jen na snášku a kohout na hlídání, navíc je to jejich bratr.
Hřeben měl spadly ještě víc, mám dojem že se mu trochu narovnal. A určitě to bude teplým odchovem. Tím že byli na podzim, tak jsme jim na noc přitápěli a asi jsme to přepískli. Chybami se člověk učí. Navíc už ani na zimu nikdy líhnout nebudu. 🙄 Mam 7 slepic plus kohout.
Dávám jim směs K2 od Popak. Ale hledám ještě nějakou alternativu, protože používají GMO.
Teď na jaro chci nalihnout další várku. Mám velký neoploceny pozemek, kde si budou moct dělat co chtějí. To na fotkách je jen teď na zimu.
Moc se mi líbí vlašky stříbrné i zlaté. Nebudete mít někdo násadova vajíčka, která by se dala poslat?
Ať máme barevný dvorek. :)

27.1.2019 19:46
majenko3

XXX.XXX.63.212

Niečo málo aj odo mňa, aj keď niektoré kohúty sú z ČR od honzapm😉

27.1.2019 20:06

Monique napsal(a):
Dekuji za odpověď. Slepičky jsou jen na snášku a kohout na hlídání, navíc je to jejich bratr.
Hřeben měl spadly ještě víc, mám dojem že se mu trochu narovnal. A určitě to bude teplým odchovem. Tím že byli na podzim, tak jsme jim na noc přitápěli a asi jsme to přepískli. Chybami se člověk učí. Navíc už ani na zimu nikdy líhnout nebudu. 🙄 Mam 7 slepic plus kohout.
Dávám jim směs K2 od Popak. Ale hledám ještě nějakou alternativu, protože používají GMO.
Teď na jaro chci nalihnout další várku. Mám velký neoploceny pozemek, kde si budou moct dělat co chtějí. To na fotkách je jen teď na zimu.
Moc se mi líbí vlašky stříbrné i zlaté. Nebudete mít někdo násadova vajíčka, která by se dala poslat?
Ať máme barevný dvorek. :)

Vajíčka mám, už jsem začal s nabídkou. Od těch stříbrně zbarvených, nepříbuzného hejna. Já je mám spíš než kvůli snášce na ozdobu a taky aby z nich nějaké peníze vypadly při prodeji, ale snáška pro mě je také nezanedbatelná, je to přeci nosné plemeno.
Jestli máte zájem, tak se mi ozvěte do e-mailu (na profilu) nebo do soukr. zpráv. Posílání vajec by snad nebyl takový problém. Jsem z Olomoucka, ale vejce můžu zabalit třeba zasypáním do obilí a poslat poštou (možná bude na místě připlatit ozn. Křehký balíček).
Sbírám již od půlky ledna, možná i déle. Budu později (v létě a na podzim) prodávat na snášku opeřené odrostlé kuřičky (s malým množstvím nebo v případě zájmu bez kohoutů). Na ty už přijímám rezervace, abych věděl, jak moc vajec nasazovat.
Ještě něco z toho, jak moje vlašandy rostly.
U mě dostávaly směs K1 (z prodejny MJM Litovel) asi do měsíce, pak jsem přešel na zrno, od dvou týdnů jsem je vždycky na hodinku odnášel na pastvu, pak jsem je schoval do dílny do krabice. Topilo se jim do 2 týdnů, pak jen pokojová teplota. V celých třech týdnech už byly na noc v králíkarně a celý den venku bez dozoru. Jak hezky vyrostly-i bez té sóji ve směsích.

A dávejte pozor na topení slepicím při mrazech! Jak vylezou ven, tak jim můžou omrznout hřebeny a laloky, nebo se nachladí. Raději je buďto nechte zavřené ve stálé teplotě bez venčení, nebo je pouštějte ven a na noc netopte.

28.1.2019 20:02
cruyff

XXX.XXX.234.137

majenko3 napsal(a):
Niečo málo aj odo mňa, aj keď niektoré kohúty sú z ČR od honzapm😉

Pastva pre oči. Krásne kŕdle !!

29.1.2019 17:05
tetrivek

XXX.XXX.211.31

Zdravím Vás, máme vlašky od Honzypm. Doufám že se nám letos podaří konečně vlastní odchov. Sem tam je orpingtonka.

29.1.2019 22:04
honzapm

XXX.XXX.182.25

Páni, tady přibylo krásných Vlašek. No krása střídá nádheru.
Moniko, vaše koroptví se mi moc líbí.
A oceňuji, že jsou v tom světlejším tónu se žlutou v krčním závěsu.
Holandský klub chovatelů Vlašek vydal vloni ke svému stému výročí velice nóbl knihu,
a v ní rozdělují koroptví ráz na koroptví a hnědě koroptví. To mi přijde velmi užitečné.
Dříve koroptví ráz byl mnohem světlejší, než ty tmavule, co známe-vídáme dnes.

Já mám 1,6 také hnědě koroptvích, ale třeba jednou, časem, docílím té pěkné světlé
varianty a pravého trojtónu v krčním závěsu kohoutů.

Jinak, Moniko, už mi vaše zvířata přijdou na K2 opravdu hodně velká.
Teď už krmte N.
Bez GMO jsou směsi například výrobců Mifuma nebo Pohledští Dvořáci.

Maroši, a co vaše Vlašky? Dlouho jsem neviděl nic nového.

Vaškovi N. děkujeme za Rajče i za oranžově zbarvené.

Majenko - to bude paráda, budu si k vám chodit pro vajíčka asi.

Tetřívku, mám z vás radost, kohouti krásně vyrostli a ten na první fotce je dechberoucí. Slint.

Jakube, tedy, ta tabulka je opravdu precizní. Kdysi jsem býval také takový pečlivý gaučík,
jako jste vy. Ale už mě to celkem přešlo.

Pane Drexler, co kdybyste přidal k vašim super fotkám i nějaký ten komentář, abychom věděli,
kdo co a s kým?

Má úcta.

30.1.2019 05:14
majenko3

XXX.XXX.63.212

honzapm napsal(a):
Holandský klub chovatelů Vlašek vydal vloni ke svému stému výročí velice nóbl knihu,
a v ní rozdělují koroptví ráz na koroptví a hnědě koroptví. To mi přijde velmi užitečné.

Já mám 1,6 také hnědě koroptvích, ale třeba jednou, časem, docílím té pěkné světlé

Teď už krmte N.

Tetřívku, mám z vás radost, kohouti krásně vyrostli a ten na první fotce je dechberoucí. Slint.

Jakube, tedy, ta tabulka je opravdu precizní. Kdysi jsem býval také takový pečlivý gaučík,

Pane Drexler, co kdybyste přidal k vašim super fotkám i nějaký ten komentář, abychom věděli,
kdo co a s kým?

Má úcta.

Nepreháňajte, cesta predo mnou je ešte dlhá. Ale myslím,. že tento rok by to už malo byť o kus lepšie. Kohúty z pol Európy a aj od vás, takže si to tu skladám ako lego 🙂 uvidíme čo to dá

30.1.2019 18:59
cruyff

XXX.XXX.234.137

honzapm napsal(a):

Teď už krmte N.

kdo co a s kým?

Má úcta.

Preto nič nové nevidno lebo ani nič nové nemám, iba dve staré perlovošedé. Ale tento rok mám niečo v pláne tak ak sa podarí, pochválim sa :)

31.1.2019 16:50
Monique

XXX.XXX.167.74

honzapm napsal(a):

Teď už krmte N.

kdo co a s kým?

Má úcta.

Honzo,
Jsem moc ráda, že se slepičky líbí.

Dneska mají moje slepičky přesně 5 měsíců a k narozeninám mi nadělili první vajíčko. Je malinké váží jen 40g, ale radost mám velikou. Vůbec jsem to nečekala.

Takže zítra pořídím směs N a namíchám s K2.

Dotaz na všechny:
Jak krmíte? Směs kupovaná, vlastní nebo je pšenice?

31.1.2019 16:58
jo012810

XXX.XXX.101.35

Monique napsal(a):
Honzo,
Jsem moc ráda, že se slepičky líbí.

Dneska mají moje slepičky přesně 5 měsíců a k narozeninám mi nadělili první vajíčko. Je malinké váží jen 40g, ale radost mám velikou. Vůbec jsem to nečekala.

Takže zítra pořídím směs N a namíchám s K2.

Dotaz na všechny:
Jak krmíte? Směs kupovaná, vlastní nebo je pšenice?

Holky a kluci "vlaští", překráné fotky a tím velmi pěkná propagace vlašek a čistokrevné drůbeže vůbec. Držím palce, aby se dařilo i v tomto roce....

31.1.2019 19:19
tetrivek

XXX.XXX.211.31

Děkuji Vám honzopm, ale zatím se chlubím Vaším peřím. Kohouti krásně vyrostli. Nato že jsou dva tak se neperou, žijí spolu svorně. Moc bych si přála vajíčka nasadit pod orpingtonky. Plánujeme je nasadit v květnu, jestli budou kvokat. Aby vylíhnutá kuřátka měli už pěkně teplo.
Snad po víkendu přidám lepší foto.

3.2.2019 18:07
tetrivek

XXX.XXX.211.31

Posílám pár fotek ze včerejška. Dnes slepice po přídělu sněhu ven nešli.
Ještě přidávám foto našeho budoucího hlídače dvora. Zatím hlídá tak,že štěká schovaný za domem, ke slepicím chodí, aby si zvykl. Ale pod dozorem, protože mu chutnají slepičince, je to čuně.

4.2.2019 20:12
honzapm

XXX.XXX.182.25

Tetřívku, paráda. Hlídače máte parádního, a ten jeden kohout se širšími zuby se mi taky líbí. Toho třetího máte u rodičů? Snad ho zase nějaká ta teta neznárodnila večer přes plot jako posledně. Ať se vám daří a ať jste fšichni hlavně zdrávi. Hop hop.

Můj známý Marko ze Slovinska včera rozdělil své Vlašky do kmenů, tak hned udělal fotky. No, né, že bych maloval vajíčko do kukaně, ale možná, že k. začala zase jednou střídat n. Kohouti z mých vajec se mu, myslím, docela povedli. Stř. zb. a šedé oranž. slepičky má vlastní. Už se mě včera ptal, kdy a kolik vajec budu chtít zaslat.
Já se sice zařekl, že letos odpočívám a po loňských více než 400 kuřatech NElíhnu, ale nějak se kolem mě začínají ty vaječné po-na-bídky množit, tak nevím nevím, jestli odolám... Budu se muset otočit na druhý bok a pořádně to promyslet.

7.2.2019 23:03
honzapm

XXX.XXX.182.25

Vlaška zlatě zbarvená - Erfurt 2018 (9. Speciálka vlašek)
https://youtu.be/w2nma4DOndI

9.2.2019 19:43
honzapm

XXX.XXX.182.25

V čase 6.12 je záběr na soudružky mladé Vlašky pana chovatele Drexlera Václava, že...

https://www.youtube.com/watch?v=wDQhjLXfpIU

9.2.2019 19:53
honzapm

XXX.XXX.182.25

Nabídka násadových vajec, se zasláním, od kvalitních rodičovských hejn.

Vlaška hnědě koroptví
https://www.deine-tierwelt.de/kleinanzeigen/italiener-rebhuhnhalsig-bruteier-einzeltiere-und-staemme-a83617175/

Vlaška zlatě zbarvená
https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/bruteier-goldene-italiener/1050863739-243-4211

13.2.2019 10:59
honzapm

XXX.XXX.182.25

Na přelomu ledna a února nás náhle ve věku 74 let opustil náš prima kamarád
pan Petr Fischer z Jakubova u Ostrova nad Ohří.
Ochotný a velmi vstřícný dlouholetý chovatel Vlašek stříbrně zbarvených.
Vzpomínají nejen členové karlovarských, sokolovských a chebských ZO.
Čest jeho památce.

18.2.2019 16:54
honzapm

XXX.XXX.182.25

Vlašky se staly novým českým fenoménem. Je potřeba si to přiznat a ctít je.
Nejen na gaučíku, nejen dneska vod devíti! Má úcta.

20.2.2019 19:23
Katij

XXX.XXX.141.228

Dobrý den, ráda bych se na Vás - chovatele Vlašek - obrátila z otázkou. Vloni jsem koupila kuřata čistokrevných Vlašek koroptví v Klatovech. Z kuřátek vyrostly pěkné slepičky, a sehnala jsem k nim nepříbuzného kohoutka. Potud vše v pořádku. Ale - slepičky se narodily koncem dubna, snášet začaly prakticky až těsně před vánocemi, velmi sporadicky a malinkatá vajíčka (46-49g). Začátkem února jsem je oddělila s kohoutkem od ostatních slepic, a od té doby 10 slepiček snáší denně 1, max.2vajíčka. Nevíte čím to může být?

20.2.2019 20:34
ančovička1

XXX.XXX.220.127

Krmenim?

21.2.2019 07:17
Katij

XXX.XXX.250.223

Krmim je stejně jako ostatní slepice- ráno směs pro nosnice (energys gold), přidávám skořápky, grit, přes den co si najdou na zahradě, ještě občas dostanou zbytky zeleniny, ovoce (+z kuchyně), večer pšenice, občas drcenou kukuřici..

21.2.2019 08:47
honzapm

XXX.XXX.182.25

Příklad, jak to vypadat NEmá. Slepice s bledýma nohama má ostruhy, že by se za ně kohout
nemusel stydět, kohout má menší samičí hlavu, kratší trup a vysoko nesený, skoro veverčí ocas atd.

https://www.deine-tierwelt.de/kleinanzeigen/italiener-rebhuhnhalsig-a83635745/

21.2.2019 10:08
jo012810

XXX.XXX.101.35

honzapm napsal(a):
Příklad, jak to vypadat NEmá. Slepice s bledýma nohama má ostruhy, že by se za ně kohout
nemusel stydět, kohout má menší samičí hlavu, kratší trup a vysoko nesený, skoro veverčí ocas atd.

https://www.deine-tierwelt.de/kleinanzeigen/italiener-rebhuhnhalsig-a83635745/

Pěkná ukázka vad z reálných fotografií a n perokreseb...

22.2.2019 11:30

Mám vlaškovou otázku. Na stránkách klubu chovatelů jsou barevné rázy s genotypy.

A s těch genotypů vyplývá, že všichni kohouti oranžovokrcí a oranžově zbarvení (a modře oranžově zbarvení) jsou heterozygoti, kteří zcela logicky musí štěpit na zlatě a stříbrně zbarvené, mezi oranžovokrkou a oranžově zbarvenou není žádný rozdíl a není ani žádný rozdíl mezi slepicemi těchto barevných rázů, oranžovokrká, oranžově zbarvená a zlatě zbarvená slepice je jedna a ta samá.

Je to opravdu tak?

22.2.2019 12:41
M.stehno

XXX.XXX.71.179

honzapm napsal(a):
Dostaly bílý jogurt a rázem nebyly za komtesy. Lítalo to fšude.
Pak jsem 3 záložní kohouty z Oddělení záložních kohoutů přesunul do boxu po pižmovkách
a Oddělení záložních kohoutů jsem zpřístupnil, s ohledem na počasí, komtesám,
aby si mohly hrabat, popelit se a fšeobecně řádit lépe i uvnitř. Tak na to vlítly. Vlítli.

Dobrý den můžu se zetat kolik kdo máte vlašek ???

25.2.2019 09:31
honzapm

XXX.XXX.182.25

M.stehno napsal(a):

Dobrý den,
tak já stavy zredukoval, ještě možná uvolním 1,5 oranžovokrkých.
Teď tedy mám:
2,22 oranžovokrkých,
1,3 oranžově zbarvených
0,2 zlatě zbarvené
2,6 stříbrně zbarvené
1,6 koroptví.

Bodlinko, oranžově zbarvené a oranžovokrké stejné nejsou, ani fenotypově, ani genotypově.
Podívejte se na ten zápis genotypu ještě jednou, pečlivěji.

25.2.2019 10:59

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Mám vlaškovou otázku. Na stránkách klubu chovatelů jsou barevné rázy s genotypy.

A s těch genotypů vyplývá, že všichni kohouti oranžovokrcí a oranžově zbarvení (a modře oranžově zbarvení) jsou heterozygoti, kteří zcela logicky musí štěpit na zlatě a stříbrně zbarvené, mezi oranžovokrkou a oranžově zbarvenou není žádný rozdíl a není ani žádný rozdíl mezi slepicemi těchto barevných rázů, oranžovokrká, oranžově zbarvená a zlatě zbarvená slepice je jedna a ta samá.

Je to opravdu tak?

Ono je to nejen u vlašek, ale třeba u vlnitých kreseb různých plemen....Mají stejný vzorec genotypu a přesto stejné nejsou.Např Wkor a Čzlkp
Lišit se budou parně jen v alelických sériích na jednotlivých lokusech. Tak "hluboko" ale asi u drůbeže nikdo nejde..

25.2.2019 12:35
horal

XXX.XXX.13.30

1,11 vlaška koroptví (letos končí)
1,3 vlaška stříbrně zbarvená (budu líhnout)
1,1 vlaška modrá (mám objednané násadovky)
1,2 vlaška oranžovokrká růžicový hřeban (objednané násadovky)
1,4 vlaška perlově šedá oranžovo krká růžicový hřeben
1,11 leghorn excheguer

25.2.2019 12:43

honzapm napsal(a):
Dobrý den,
tak já stavy zredukoval, ještě možná uvolním 1,5 oranžovokrkých.
Teď tedy mám:
2,22 oranžovokrkých,
1,3 oranžově zbarvených
0,2 zlatě zbarvené
2,6 stříbrně zbarvené
1,6 koroptví.

Bodlinko, oranžově zbarvené a oranžovokrké stejné nejsou, ani fenotypově, ani genotypově.
Podívejte se na ten zápis genotypu ještě jednou, pečlivěji.

No a znamená to tedy, že oranžovokrká štěpí na oranžově, stříbrně i zlatě zbarvenou?

25.2.2019 18:23
honzapm

XXX.XXX.182.25

Tak to po dnešku musím opravit, těch koroptvích nemám 1,6, ale 1,7. Ups.

Rozdíl v oranžovokrká a oranžově zbarvená je (Lg-lg):
oranžovokrká CC e+e+Ss(s-) coco bb(b-) SgSg Lglg igig
oranž. zbarve. CC e+e+Ss(s-) coco bb(b-) SgSg LgLg igig

Více zde: https://klub-chovatelu-vlasek.webnode.cz/barevne-razy/

No a oranžově zbarvená štěpí na stříbrně zbarvenou a naopak.
U zlatých to nemám vyzkoušené.
Lépe mi sedí pojmenování stříbrně koroptví, žlutě koroptví (oranžovokrká), zlatě koroptví.

Jinak při spojení rodičů shodných rázů je F1 uniformní.

25.2.2019 18:52

když je oranžovokrká Lglg heterozygot, tak přece musí štěpit na oranžovokrké, oranžově zbarvené a cokoliv, co je lglg.

25.2.2019 19:17
honzapm

XXX.XXX.182.25

Tak určitě.

25.2.2019 19:51
vaclav.drexler

XXX.XXX.174.24

M.stehno napsal(a):

Dobrý den, tak u mě vlašky převládají rodobarvé 2,50.
žihané. 1,3.
střibrně rodobarvé. 1,4.

26.2.2019 05:27

Když tu řešíme počty a barvy chovaných vlašek, tak ač už jsem to tu asi psal
1,8 vlaška stříbrně zbarvená

26.2.2019 14:03
26.2.2019 15:08
bery25

XXX.XXX.82.168

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

tu zahradku som uz asi videl,a nebolo to od amenspadlkamen,ale mozno sa mylim samozrejme.

26.2.2019 19:47
honzapm

XXX.XXX.182.25

Zdravíme nového chovatele Vlašek, pana Ámena.
Vidím tam 1,5 rodobarvých, tak to je pěkný začátek do chovu. No krása střídá n.

26.2.2019 20:30
samec

XXX.XXX.96.58

1,18 Vlaška koroptví

26.2.2019 21:33
honzapm

XXX.XXX.182.25

Samec - zdravíme. Nějaké fotky z chovu byly by, prosím? Jsme zvědaví.

Jinak děkujeme Mirce Hlaváčkové za milou návštěvnickou reportáž o Speciální výstavě Vlašek.
Ta se konala 1.12.2018 v Nezvěsticích u Plzně. Článek vyšel v časopise Fauna 1/2019.
https://www.ifauna.cz/casopis/archiv/rocnik/30/cislo/1/

Chtěl jsem to nejdříve naskenovat, ale nemůžu najít instalační CD k tiskárně,
tak snad jen fotky neurazí a bude to čitelné.
U fotky s popiskou Vlašky žíhané je chyba - na obrázku je novošlechtění Vlaška stříbrně rodobarvá.

27.2.2019 05:37
bery25

XXX.XXX.82.168

honzapm napsal(a):
Zdravíme nového chovatele Vlašek, pana Ámena.
Vidím tam 1,5 rodobarvých, tak to je pěkný začátek do chovu. No krása střídá n.

tak pan honzapm nam to nenapadne naznacil

3.3.2019 17:47
samec

XXX.XXX.96.58

samec napsal(a):
1,18 Vlaška koroptví

Tak nakonec 1.21, fotky mobilem, tak snad něco uvidíte

8.3.2019 12:55
honzapm

XXX.XXX.182.25

Stříbrně zbarvené vlašky (a jedna zlatě zbarvená komtesa) včera vzaly popeliště útokem
a zahájily synchronní lázeň v hlíně. No, každý máme nějaké ty specifické záliby, že...

9.3.2019 13:44
Turok

XXX.XXX.96.191

Zdravím, chci se zeptat zda náhodou nebude někdo prodávat přebytky vlašek, ideálně Moravskoslezský kraj v horizontu tak 1 až 2 měsíců.
Vlašky jsou moje srdcovka, přestěhoval jsem se ted do vlastního a chtěl bych něco na zahradu. PS. chválím všechny fotky v diskuzi, krásná zvířata.

9.3.2019 20:27

Turok napsal(a):
Zdravím, chci se zeptat zda náhodou nebude někdo prodávat přebytky vlašek, ideálně Moravskoslezský kraj v horizontu tak 1 až 2 měsíců.
Vlašky jsou moje srdcovka, přestěhoval jsem se ted do vlastního a chtěl bych něco na zahradu. PS. chválím všechny fotky v diskuzi, krásná zvířata.

Vlašky budu letos odchovávat, stříbrně zbarvené. Budou dostupné jako sexované kuřice (s příplatkem možno vyselektované na výraznější výstavní vady), kohoutci budou na prodej pouze ti nejhezčí, horší kuřata kohoutky zabiju malé a udělám vývar.
V omezeném množství lze zařídit kroužkování zvířat. Byl bych rád, kdyby moje vlašky šly k novému majiteli ve věku do 3 měsíců, tedy samostatná kuřata, již kokrhající (kohoutci ).
Nehodlám je držet až do snášky, kvůli svému výzkumu-domácí kontrole užitkovosti chovného hejna, snáška mladých by mohla toto narušovat a pak bych nezjistil, zda vlašky nesou na slepici/rok 180 nebo 200 vajec, vyšlo by víc než by mělo. Dále mě omezují prostory, proto co nejmladší musejí pryč, aby se nalíhla a prodala další várka..
Nemám možnosti stavět jakékoliv nepříbuzné kmeny, mám jedno hejno s jedním kohoutem, nabízím proto v případě zájmu kohoutky-bratry slepiček, které je nutné s někým vyměnit za cizí krev, pokud hodláte líhnout. Výběr počtu a pohlaví nakupovaných zvířat je na zákazníkovi (nenutím kohouty, když není zájem), ovšem nejsem drůbežárna, odchovávám a prodávám tedy omezeně, nemám doma stovky zvířat.
Jsem z Olomouckého kraje (Litovel), e-mail mám uvedený na profilu, v případě Vašeho zájmu
Dobře, že jste si vybral vlašky, nebudete toho litovat, jenom pozor-jsou to letadla.
Přikládám foto mladé slípky z roku 2018.
S pozdravem
Jakub Erlec

11.3.2019 09:34
honzapm

XXX.XXX.182.25

Nový ráz - Vlaška oranžově (žlutě) rodobarvá ve Španělsku.
Chovatel Isaak Vázquez sdílel i parádní video, to zde bohužel nefunguje.
A ještě obrázek kohouta šedě oranžově rodobarvého.
No, nerad bych se mýlil, ale dost možná k. střídá n.

11.3.2019 09:43

To je opravdu moc pěkné.

11.3.2019 14:14

honzapm napsal(a):
Nový ráz - Vlaška oranžově (žlutě) rodobarvá ve Španělsku.
Chovatel Isaak Vázquez sdílel i parádní video, to zde bohužel nefunguje.
A ještě obrázek kohouta šedě oranžově rodobarvého.
No, nerad bych se mýlil, ale dost možná k. střídá n.

Dobrý den,

fotky jsou to opravdu krásné:-) Mohli bychom vás ale proprosit o upřesnění, jaký problém jste měl s nahráním videa? Před chvíli jsme testovali vkládání videí do diskuse a na žádný problém jsme nenarazili.

Předem mockrát děkujeme.
Redakce webu iFauna.cz

13.3.2019 11:11
honzapm

XXX.XXX.182.25

Ze Slovinska mi za necelých 40 hodin dorazil balík s vlaščími vajíčky. Obsahuje 2 kmeny Vlaška stříbrně zbarvená, 1 kmen Vlaška oranžovokrká a 1 kmen Vlaška šedá oranžovokrká. Šedým slepicím už je pět let, tak jsem zvědavý na výsledek. A holt tedy musím znovu na půdu a snést další líheň. Uí.

18.3.2019 10:48
honzapm

XXX.XXX.182.25

Asi vítr, Máchale...
Oranžovokrké a Koroptví.

18.3.2019 17:48

honzapm napsal(a):
Asi vítr, Máchale...
Oranžovokrké a Koroptví.

A já už si říkal, že jste údernicím pro zábavu pořídil páva...😜

5.4.2019 22:58
honzapm

XXX.XXX.182.25

V dnešní krásný den oslavil své významné životní jubileum
pan chovatel Václav Drexler od Rakovníka.
Oslavil jej jistě prací okolo krásných Vlašek, které ho provázejí celým životem.
Tož, Vašku, do dalších 40 chovatelských let Ti přeju vše dobré,
správné lidi kolem sebe, ať Tě zdraví, optimismus, elán a dobré nápady neopouští.
Chovu zdar!

6.4.2019 05:40
jo012810

XXX.XXX.101.35

honzapm napsal(a):
Vlaška zlatě zbarvená.

Ta barva a lesk vajec, to je paráda....

6.4.2019 07:16
ančovička1

XXX.XXX.1.189

Krásné sobotni ráno😀 a také blahopřeji panu Chovateli Drexlerovi k narozeninám s pranim vsecho nejlepšího..nádherné vlasky...

13.4.2019 22:06
honzapm

XXX.XXX.182.25

tetrivek napsal(a):
Nějak jsme zapadli

Sněhem? U nás dnes poletoval, těšil jsem se, že aspoň pořádně nasněží, ale bohužel - srážky stále žádné, katastrofální sucho pokračuje. Ale Vlaškám to nevadí, jsou krásné a udatné i tak. Hop hop. Už něco nasazujete, Tetřívku?

14.4.2019 12:59
tetrivek

XXX.XXX.82.8

Sníh u nás taky poletuje a drobounce prší. Jen jsem myslela téma vlašky zapadlo. Sucho je tak strašný že mě ani nebaví práce na zahradě, protože zase všechno uschne a s vodou by se mělo šetřit. Konečně začínají orpingtonky pokvokávat,tak jen co zasednou dám pod ně vajíčka vlašek. Všichni se doma na kuřátka moc těšíme je radost je pozorovat. Doufám že se nám to letos podaří. Zdravím Vás

17.4.2019 10:59
honzapm

XXX.XXX.182.25

Aktuální seznam uznaných rázů Vlašek (k 1.7.2019)

Vlašky velké

Koroptví
Modré koroptví
Oranžovokrké
Šedé oranžovokrké
Zlatě zbarvené
Stříbrně zbarvené
Oranžově zbarvené
Modré zlatě zbarvené
Červeně sedlaté zlatokrké
Bílé kolumbijské
Bílé modře kolumbijské
Zlaté černě lemované
Zlaté modře lemované
Zlaté bíle lemované
Porcelánové
Červené - typ II
Žluté
Černé bíle skvrnité
Modré bíle skvrnité
Žíhané
Rodobarvé šedoprsé
Černé
Modré
Bílé
Stříbrně rodobarvé

Vlašky zdrobnělé

Koroptví
Modré koroptví
Zlatě zbarvené
Stříbrně zbarvené
Oranžově zbarvené
Modré zlatě zbarvené
Modré stříbrně zbarvené
Modré oranžově zbarvené
Šedé oranžově zbarvené
Bílé kolumbijské
Bílé modře kolumbijské
Žluté kolumbijské
Porcelánové
Červené – typ II
Žluté
Černé bíle skvrnité
Modré bíle skvrnité
Žíhané
Rodobarvé šedoprsé
Černé
Modré
Bílé

17.4.2019 11:11
jo012810

XXX.XXX.101.35

honzapm napsal(a):
Aktuální seznam uznaných rázů Vlašek (k 1.7.2019)

Vlašky velké

Koroptví
Modré koroptví
Oranžovokrké
Šedé oranžovokrké
Zlatě zbarvené
Stříbrně zbarvené
Oranžově zbarvené
Modré zlatě zbarvené
Bílé kolumbijské
Bílé modře kolumbijské
Zlaté černě lemované
Zlaté modře lemované
Zlaté bíle lemované
Porcelánové
Červené - typ II
Žluté
Černé bíle skvrnité
Modré bíle skvrnité
Žíhané
Rodobarvé šedoprsé
Černé
Modré
Bílé
Stříbrně rodobarvé

Vlašky zdrobnělé

Koroptví
Modré koroptví
Zlatě zbarvené
Stříbrně zbarvené
Oranžově zbarvené
Modré zlatě zbarvené
Modré stříbrně zbarvené
Modré oranžově zbarvené
Šedé oranžově zbarvené
Bílé kolumbijské
Bílé modře kolumbijské
Žluté kolumbijské
Porcelánové
Červené – typ II
Žluté
Černé bíle skvrnité
Modré bíle skvrnité
Žíhané
Rodobarvé šedoprsé
Černé
Modré
Bílé

To snad ani v klubu není tolik členů, co je uznáno rázů. Určitě není tolik chovatelů od každého rázu, aby se mohlo šlechtit na užitkovost a eteriér současně. Silně mi to připomíná holubářství, kde stále se zmenšující počet skutečných chovatelů ubývá a plemen a rázů přibývá,,,,???? Kam taková cesta vede a kde je důvod takové roztříštěnosti se ptám sám sebe.

12.5.2019 23:07
honzapm

XXX.XXX.182.25

Vlašky stříbrně zbarvené dnes.
Za poslední týden snáška 6, 6, 7, 6, 5, 7 a 5 vajec denně od 7 slepiček.
Jsou to komtesy a Žižka je moc pěkně vodí.

23.5.2019 06:21
Monique

XXX.XXX.167.74

Bohužel naše slepičky včera navštívila liška :( zmizely dva kusy a zůstala jen hromádka peří.

Zbytek 5 slepic a 🐓 jsou dnes zavření a ani je nebudu teď pár dní pouštět ven.

Scháním taky koroptvího kohouta, okolí Olomouce, Ostravy, Frýdek Místek.

12.6.2019 13:53
esmez

XXX.XXX.12.218

Vlašky 2019 – aneb proč mi to někdo neřekl dřív?!

Že vlašky létají, jsem věděla, ale že ve 14 dnech hravě přeletí metr vysoký plůtek, jsem nečekala. A to některá kuřata využívala rozložitá záda své adoptivní matky jako odrazový můstek. Pravda, orpina při pohledu shora neodbytně připomíná servírovací stolek.

Že se dokážou protáhnout i 3 cm skulinou – zdálo se mi to fyzicky nemožné, ale věřte, jde to. Takže jsem lezla po čtyřech kolem oplocení a ucpávala dírky.

Že budou mít ničivý vliv na jinak bezchybný charakter mé zlaté orpinky. Když se totiž někudy propasírovaly k sousedce, začaly zoufale pípat a volat ji. Jako správná matka se vydala za nimi a po několika pokusech dokázala zvednout své tříkilové pozadí na 1,6 m vysoký plot. Mezitím kuřata našla cestu zpět a celou scénku jsme mohli sledovat v opačném gardu. To by bylo kvočně jen ke cti. Zjistila ale, že sousedka má trávník a že se může aspoň na chvíli zbavit těch uvřískaných mrňousů (jako matka dvou dětí ji zcela chápu😊 No a začala výlety podnikat pravidelně. Že budu muset zvyšovat ploty zrovna kvůli téhle batolící se kouli, mě ve snu nenapadlo.

A na závěr jsem zjistila, že je ani nenafotím. Udělala jsem statečný pokus o dokumentární zachycení malých vlašek, ale je to hejno šedivých, ukrutně rychle se pohybujících krys, takže lepší video už asi nedám:)

https://www.youtube.com/watch?v=WMe-bYRx6aQ

12.6.2019 15:06
ančovička1

XXX.XXX.220.127

..pěkné vlasicky😀..a šikovné..ja mám deset loňských vlasek koroptvich a nesou pořád..asi zkusim denně počítat jejich vajíčka,abych mela trochu přehled o jejich snášce..z letosnich kurat vlasek koroptvich jsem si jich zatim nechala 5,váhám či je prodat nebo ne..zatim jsou vlašky ze všech slepic nejlepší😀

21.8.2019 13:51
keckas

XXX.XXX.162.67

Chová někdo z vás vlašky porcelánové? Mám 3 kuřátka a ať se na ně dívám jak dlouho chci, pořád nevím jestli kohout nebo slepička. V neděli měla 5 týdnů.

21.8.2019 19:30

V pěti týdnech u vlašky nerozeznat pohlaví je snad nemožné. Dejte foto.

21.8.2019 20:42
keckas

XXX.XXX.130.148

1. A 3. kohout, prostřední slepička?

22.8.2019 05:41
horal

XXX.XXX.13.30

22.8.2019 06:10
keckas

XXX.XXX.162.67

To by mě zajímalo co to teda mám. NV jsem koupila jako Italiener isabell-porzellanfarbig. Tak mám buď chybu v překladu nebo chovatel v označení.

Každopádně jsou to moc pěkná kuřátka, na slunci světlounce stříbrná a velmi akční. Naštěstí byl cílem barevný dvorek a pokud jsem slepičku odhalila správně, bude mezi zbytkem zářit.

22.8.2019 08:02
honzapm

XXX.XXX.182.25

KeckoS, kuře na třetí fotce není zatím možné určit.
Zatím bych 100% netvrdil, že je to kohoutek.
Kdybyste je vyfotila spolu na zemi puštěné, v přirozené poloze, taky by to bylo jiné.

Jsou barevné rázy, které mají svou šedou variantu - mezi nimi je i porcelánová.
Vlaška šedá porcelánová - isabell je bráno v ČR jako šedá.
Stačí nevynechávat to slovíčko šedá.

Je to málo častý a "nehotový" ráz, rozeznání pohlaví může být u někt. jedinců opožděno.

22.8.2019 08:34
keckas

XXX.XXX.162.67

Děkuji, za vysvětlení. Zase jsem se něco nového naučila. Že se to v ČR překládá jako šedá jsem nevěděla, dokud jsem žila v ČR, měla jsem úúúplně jiné zájmy než chov drůbeže.

20.9.2019 08:08
ambroz

XXX.XXX.22.164

Dobrý den, chtel bych se zeptat jestli nemáte někdo na prodej oceneneho kohouta Vlašky koroptvi. Děkuji moc za nabídky případně napište email: ambrosinijirka@seznam.cz

10.10.2019 10:53
jo012810

XXX.XXX.101.35

Pokusil jsem se jen otočit předchozí fotku....

27.10.2019 09:19
honzapm

XXX.XXX.182.25

2.12.2019 00:11
honzapm

XXX.XXX.182.25

Obvykle dávám kohoutům reprezentativní jména, jako Eda či Udo.
Ale tohle prostě je Magor.
Ale moc mu to dnes slušelo.
Magor vám přeje klidné dny Adventu.

2.12.2019 05:25
jo012810

XXX.XXX.101.35

A jak na speciálce?

2.12.2019 21:35
honzapm

XXX.XXX.182.25

Dobře bylo na Speciálce.
Vlašky, víno, výpečky, zpěv, co víc si přát, že?

Dával jsem převčírem výsledky a pár fotek na Facebook do skupiny Vlašky.

3.12.2019 09:51
jo012810

XXX.XXX.101.35

Děkuji za info, ale ze zásady nejsem nikde na Facebooku, takže pro mne jsem tam, kde jsem byl...

3.12.2019 11:15
alest250

XXX.XXX.37.40

jo012810 napsal(a):
Děkuji za info, ale ze zásady nejsem nikde na Facebooku, takže pro mne jsem tam, kde jsem byl...

Vidím to podobně, ale polovina lidí je pouze na FB, takže jsem tam bohužel taky... na FB nezveřejňuji žádné osobní info natož rodinné foto apod. Pak se to dá...

3.12.2019 13:24
honzapm

XXX.XXX.182.25

Tam kde jsem já, tam nejsi ty, nebývám, kde být mám.
Tak to už jsem někde slyšel.

A teď mi poraďte - mám to dát sem nebo do tématu o Speciální výstavě?
Nevím, tápu. The Tap Tap.

Fotky ani OC všech kolekcí, ani všech oceněných, nemám.
Nešlo fotit systematicky.
Příště musím být v přestrojení. Asi si vezmu císařovy nové šaty.
Naštěstí fotili i jiní, tudíž vydržte nebo pátrejte.

Na výstavě i v části burzy byla k vidění i pořízení pěkná a zdravá zvířata.
Žádné pokrčeniny, frkající chcíplotiny, prostě paráda.
Nezvěstická speciálka Vlašek je stále jedinou výstavou, odkud se mi moje lásky
vrátily vždy zdravotně naprosto v pořádku. To bysom vypichol!

Výsledky - jména tady na iFauně zveřejňovat nebudu, někteří si to ani nepřejí,
tak snad jen telegraficky výňatek z mého FCB psaní:

Vítěz Memoriálu Jana Berkovce 2019
Vlaška rodobarvá šedoprsá

Vlašky velké
1. místo - Vlaška bílá
2. místo - Vlaška stříbrně rodobarvá
3. místo - Vlaška koroptví

Vlašky zdrobnělé
1. místo - Vlaška černá bíle skvrnitá
2. místo - Vlaška bílá
3. místo - Vlaška žlutá

Čestné ceny - velké Vlašky
Vlaška koroptví
Vlaška stříbrně zbarvená
Vlaška rodobarvá šedoprsá
Vlaška zlatě zbarvená

Představeno
16 soutěžních kolekcí (1,2) velkých Vlašek v 8 rázech.
8 soutěžních kolekcí zdrobnělých Vlašek v 5 barevných rázech.
24 soutěžních Vlašek velkých - jednotlivců - v 7 bar. rázech,
4 soutěžní zdrobnělé Vlašky - jednotlivci - ve 2 rázech.
Dále bylo k vidění i pořízení přes 50 jednotlivců a celé nesoutěžní kolekce velkých i zdrobnělých Vlašek v dalších barevných rázech (žluté, porcelánové, modré zlatě zbarvené aj.).

Děkujeme návštěvníkům za výbornou návštěvnost, blahopřejeme oceněným
a děkujeme všem vystavovatelům za dodání kvalitních a zdravých zvířat na tuto výstavu.

Následovala výroční schůze Klubu chovatelů Vlašek, přijat byl nový člen klubu.
Vítáme Tě a nejen Tobě přejeme hodně chovatelských úspěchů do nové sezony.

Za rok v Nezvěsticích u Plzně nashledanou, přátelé.

https://klub-chovatelu-vlasek.webnode.cz/

Např. fotky od př. JP jsou k dispozici na Rajčeti už od soboty.
https://jakpri.rajce.idnes.cz/Specialni_klubova_vystava_vlasek_prehlidka_vyandotek_Nezvestice_30.11.2019/

3.12.2019 16:24
jo012810

XXX.XXX.101.35

Děkuji, děkuji. A je dobré, když....Nezvěstická speciálka Vlašek je stále jedinou výstavou, odkud se mi moje lásky
vrátily vždy zdravotně naprosto v pořádku. To bysom vypichol! To je vlastně vynikající osvědčení všech od pořadatelů až po odpovědné vystavovatele.

14.12.2019 09:32
honzapm

XXX.XXX.182.25

Oranžovokrké Vlašky v Lipsku 2019

https://www.youtube.com/watch?v=d4yrJr9jsqE&t

31.12.2019 11:45
honzapm

XXX.XXX.182.25

Do nového roku vykročte tou správnou nohou
s kroužkem, pokud možno, nad ostruhou.
A, ač je to proti koloběhu života, beze ztrát.
Těším se na Vaše Vlaškové příspěvky a fotky.

Pour Felicitéur 2020

Přidejte reakci

Přidat smajlík