Uživatel s deaktivovaným účtem

Jak jsou staré?
Bylo by lepší vyfotit blíže.
Tipuji na 1. a 2. upristřed kohout, na 4. vpravo kohout. Okolo 3./4. měsíce už budou zkoušet kokrhat.
Troufne si někdo určit pohlaví těchto kuřátek? Chovatelce, od které jsem měla vejce jsem psala, ale má 5 dětí, tak chápu, že odpověď nebude hned. Děkuji
Dobrý den,
mohla bych poprosit o pomoc při určování pohlaví 6týdenních vlašek?
Mám 3 jasné kohouty, jsou o hodně větší než ostatní, i mají větší hřebínky.
Pak mám jednoho, který je o trochu menší vzrůstem i hřebínkem, nějak se ale na mě dívá tak nějak kohoutovatě - č. 4
a pak nevím, hřebínek moc velký nemá, ale celkově je to robustní kuře č. 2
a stejně tak č. 1
snažila jsem to určit podle peří na zádech, ale zcela jsem pohořela. Mohli byste mi, prosím, upřesnit,kde přesně to peří je a jak má vypadat? Našla jsem si to tady na diskuzi, ale to, co na kresleném obrázku jsem v reálu nenašla:)
Díky moc
Jana
1- kohoutek
2-slepička
3-slepička
4-kohoutehttps://www.ifauna.cz/galerie/diskuse/3587858/201907/1562229787fxlb1v_nTeiW_jpgk
Podle peří na krku snad až nejdříve v 8 týdnech. V 6.týdnu teprve začínají přepeřovat z dětského na dospělácké peří. Já určuji podle hřebínků a lalůčků a taky hodně napoví chování. Kohoutci velmi často mezi sebou "bojují", což je nepřehlédnutelné.
1-kohoutek
2-slepička
3-slepička
4-kohoutek
ančovička1
napsal(a):
Ja bych rekla 3 kohouti, 1 slepička..v šesti týdnech ještě všechny slepicky vypadaji jako ta vaše jedna..
tak to jste mě teda vážně nepotěšila! Vůbec nevím, co si s těmi kohouty počnu, zabít to nedokážu a tady v okolí Prahy kohouta nikdo nechce. Prostě moje začátečnická chyba. Chtěla jsem jen udělat radost urputně sedící kvočně. Od začátku byl plán, že kohouty sníme, to bych je ale nesměla naučit žrát z ruky a sedět na rameni:( Kuřata už nikdy odchovávat nebudu

esmez
napsal(a):
tak to jste mě teda vážně nepotěšila! Vůbec nevím, co si s těmi kohouty počnu, zabít to nedokážu a tady v okolí Prahy kohouta nikdo nechce. Prostě moje začátečnická chyba. Chtěla jsem jen udělat radost urputně sedící kvočně. Od začátku byl plán, že kohouty sníme, to bych je ale nesměla naučit žrát z ruky a sedět na rameni:( Kuřata už nikdy odchovávat nebudu
Jenom v klidu, až si budete jista že to nejsou slípky, udělejte si inzerát. Jestli jsou vážně čistokrevní, tak věřím, že se někdo najde.
A odchovu kuřat se kvůli tomu nevzdávejte. Chybu jste neudělala. To bývá náhoda. Jestli se tak moc bojíte odchovu kohoutů, můžete odchovávat pouze slípky. Stačí se podívat na burze nebo v inzerci, někde seženete vytřízené slepičky (ve stáří právě pod kvočnu). Většinou hybridní, ale já takto přišel na vlašky rodobarvé čisté. Akorát stojí víc než kuřata mix pohlaví, třeba 40 Kč/jednodenní. Jenom je té kvočně dáte a máte radosti až dost.
Nebo můžete příště sehnat vejce autosexingového plemene a až se vylíhnou, tak kohouty poznáte. Najdete si v okolí sokolníka a ten Vám za ně dá i nějakou tu korunu. Každopádně zbydou Vám jen slípky.
Určitě se nenechte odradit touto náhodou.
😂..casem si zvyknete..taky už jsem mela z 60 vylihnutych kuřat 40 kohoutu😂a jen 20 slepicek,vlasky koroptvi..teď se kohouty snazim likvidovat hned,jak jim zrůžoví hrebinek..na vykrm to neni,na kohoutech vlašek je tak akorat trochu masa do polivky😕..lepší koupit sexovana vetsi kurata nebo kuricky před snášku..ale me by to nebavilo😁
ančovička1
napsal(a):
😂..casem si zvyknete..taky už jsem mela z 60 vylihnutych kuřat 40 kohoutu😂a jen 20 slepicek,vlasky koroptvi..teď se kohouty snazim likvidovat hned,jak jim zrůžoví hrebinek..na vykrm to neni,na kohoutech vlašek je tak akorat trochu masa do polivky😕..lepší koupit sexovana vetsi kurata nebo kuricky před snášku..ale me by to nebavilo😁
Mně ani tak nejde o ten poměr slepic a kohoutů, to je prostě statistická smůla. Ale klepnout zdravé mladé zvíře je zas jiný kafe. No nic, zkusím je někde udat. Měli by být čistokrevní, kupovala jsem je od tohoto chovatele https://zvirata.bazos.cz/inzerat/104765406/Vlaska-stribrokrka.php
Hodně mě ale zaráží rozdíl v chování těch stříbrných a koroptvích (jsou stejně stará). Ty koroptví jsou přítulnější a poslušnější než mí psi. Přijdou na zavolání a skočí na napřaženou ruku. No kdo z vás, přátelé, takhle přítulné vlašky má:)
Ty stříbrné se na nás uvelebí, když máme něco k jídlu, sáhnout na sebe ale nenechají. Myslela jsem právě, že je to chování kohoutů. Koroptví jsem považovala za slípky - i ta dvě kuřata, která jste označili jako kohouty, jsou mnohem menší než ta stříbrná a mnohem mazlivější.
No a poučení z krizového vývoje: nepovažovat je za členy rodiny:)
To jste kupovala kuřata, nebo NV? Pokud již vylíhlá kuřata, tak vám nějaký dobrák prodal záměrně kohoutky. Ono se to dá u malých Vlašek, kdo tomu rozumí , docela poznat. Já mám 14 ti denní a taky to typuji, uvidím jestli se trefím. Jinak Vlašáci jsou krásní kohouti a určitě o ně bude zájem.
Zuzkaa
napsal(a):
To jste kupovala kuřata, nebo NV? Pokud již vylíhlá kuřata, tak vám nějaký dobrák prodal záměrně kohoutky. Ono se to dá u malých Vlašek, kdo tomu rozumí , docela poznat. Já mám 14 ti denní a taky to typuji, uvidím jestli se trefím. Jinak Vlašáci jsou krásní kohouti a určitě o ně bude zájem.
Kupovala jsem 2denni kurata. Chovatel je nabiral z odchovny po hrstech,v te rychlosti to asi nemohl poznat. Proste pech, ale nejak to dopadne. Diky vsem za rady a at se vam dari

esmez
napsal(a):
Kupovala jsem 2denni kurata. Chovatel je nabiral z odchovny po hrstech,v te rychlosti to asi nemohl poznat. Proste pech, ale nejak to dopadne. Diky vsem za rady a at se vam dari
Pokud už je neměl v odchovně vysexovaná😎

esmez
napsal(a):
Tak v tom pripade to mel vysexovany blbě,jedna Slipka mu unikla☺
No, řekneme si za pár týdnů...😀

Dobrý den, poprosil bych o určení pohlavi u Maransek. Máme dvě jedna vypadá na slepičku ale ta druhá je podle mě kohout. Předem moc děkuji...

oba jsou kohouti jak vyšití

No bezva takže to je pěkná úroda 4 kuřata 4x kohout 😥

Tak to je pech... a to jsme vylíhli ještě 10 Araukan a kohoutů bylo 6. Ty Maransky mě mrzí holt hnědá vajíčka nebudou.
napsal(a):
No, řekneme si za pár týdnů...😀
tak uplynulo pár týdnů (teď je jim 15) a mám neodbytný pocit, že i ta jediná slepička je vlastně kohout. Začíná hrát všemi barvami, je ale o polovinu menší než ostatní, a má výrazně menší hřebínek. Přitom to není žádný chcípáček, je naprosto nebojácná/ný, dobře žere, bez problémů ukradne nejlepší kousky i velkým kohoutům, případně je klidně klobne do hlavy, když chtějí také zaujmout její místo u mě na klíně. Kohouti jdou příští týden na porážku,začínají řvát a bohužel je nikdo nechce. Tak se chci ještě ujistit o pohlaví té "slepičky", abych náhodou nepopravila i ji. Přidávám fotky a prosím o pomoc při určení.
Díky Jana
Díky za odpovědi. Popravdě jsem si to už nějakou dobu myslela, ale pořád doufala. Jejich fotky jsem sem dávala 4.7., a to se ještě ten malý kohoutek tvářil přesně jako holčička. No co nadělám. Kupovala jsem je jako 2denní kuřata a mám hezké skóre 8 kohoutů z 8:( No aspoň jsou zdraví a čiperní.
esmez
napsal(a):
Totéž jsem řešila vloni... úplně stejný případ. Tři slípky a pět kohoutů vlašky...nakonec jsem je všechny udala za mizivou cenu. Díky této zkušenosti jsem si vyhlédla a získala chovný kmen žerzejského obra, jehož kohouti jsou opravdu už od dvou měsíců vhodní na talíř. Vlašský je fakt na nic. A ještě je to jednomu líto zabít, neb jsou to velící fešáci...😄😂
Cupa

XXX.XXX.255.114
petraodlesa
napsal(a):
Ivagall: pohlaví hedvábniček se fakt blbě určuje. Koupila jsem "holku" asi půlroční, a kokrhala...tak šla o dům dál. Kdyby někdo opravdu znalý hedvábniček poradil, bylo by to super 😊
Já u Hedvábniček poznám nebo spíš tipuju jen podle chůze a nesení těla, podle vzhledu jsem měl dřív pravidlo, že kohout má chocholku hranatou a slépka kulatou, ale to mi vždycky nevyšlo

petraodlesa
napsal(a):
Dneska jsem byla koupit kohoutka, bylo mi řečeno, že se pozná podle hřebínku... slepička ho má takřka neznatelný kohoutek má hrboly. Bylo to i vidět. Ale jistě záleží na stáří.
Ano, je to o zkušenostech každého chovatele, já po několika letech chovu si troufnu odhadovat pohlaví tak kolem 2. měsíce, kdy jsou kohouti více nohatí. Později samozřejmě podle hřebínku, který u kohoutků začne být jako znatelný hrbolek. U tvaru chocholky jsem se už několikrát spletl. Takže vím, že minim. 3-4 měsíce mám omladinu všechnu, než to jde roztřídit.