Zdravím všechny. Vím, že je tu vláken o stavbě líhně 6 půlek, ale tento týden stavím vlastní tak chci abyste mi ji zkritizovali popřípadně poradili co je špatně/ dobře. Líheň bude 50x50x75 na výšku, topení bude oddělené přepážkou a bude tam topný kabel hnaný větráčkem( od PC) od spodu nahoru ke stropu. Druhá komora bude s vajíčkama na perlince a pod nimi bude voda na odpařování. Kabel jsem vymyslel tak 100w nebo je to moc? Izolaci mám vymyšlenou, termostat taky. Bude to hlavně na křepelky a občas slepice. Všem díky za rady a chovu zdar!
mám to jako vy dole ventilátor,v přepážce za přepážkou těleso,a vepředu plata s vejci.ve stropě termostat a výfukový regulovatelný otvor,v podlaze několik děr k výměně vzduchu,na dně vahičku s vodou kterou dolévám hadičkou tím trychtýřem,a vedle je táhlo na překlápění vajec.
posílám ještě snímky škubačky,topné těleso s termostatem od té kulaté líhně,a toho šrotovníku zespoda,vše samo domo výroba krom materiálu,co se doma udělat nedá.
mělo by to stačit.je třeba nechat ji zapnutou 24 h ,pokud docílíte teplotu 40 s.c. a bude vypínat termostat,je teplota dostačující.inkubační teplota se v líhních pohybuje mezi37,6 až 38,5 pokud tuto teplotu nedocílíte,budete muset nainstalovat silnější topení,nebo přiřadit třeba 40tku žárovku a více zaizolovat.vlhkost a výměna vzduchu je snad samozřejmostí.
Dnes jsem se už naštval a místo izolování krabice z lamina jsem zajel na sběrný dvůr pro malou starou lednici a je po problému. Dveře ji v horním rohu trošičku netěsní tak nemusím dělat otvor pro vzduch ;) jen dole udělám ještě. Tak jsem si lámal hlavu nad kabelem a než to, tak jsem provizorně zapojil 2x 40w žárovky na termostat a je to! Funguje tak jak má akorát tu původní verzi jsem zjednodušil a vše je dole, nic žádná přepážka a ono to prostě jede. Lednička je stará a fakt malá takže ideálka. Zkusím tam hodit vejce křepelek a uvidíme. Za odpoledne není co řešit. Zítra hodím foto pokud chcete.:)
BVB
napsal(a):
Dnes jsem se už naštval a místo izolování krabice z lamina jsem zajel na sběrný dvůr pro malou starou lednici a je po problému. Dveře ji v horním rohu trošičku netěsní tak nemusím dělat otvor pro vzduch ;) jen dole udělám ještě. Tak jsem si lámal hlavu nad kabelem a než to, tak jsem provizorně zapojil 2x 40w žárovky na termostat a je to! Funguje tak jak má akorát tu původní verzi jsem zjednodušil a vše je dole, nic žádná přepážka a ono to prostě jede. Lednička je stará a fakt malá takže ideálka. Zkusím tam hodit vejce křepelek a uvidíme. Za odpoledne není co řešit. Zítra hodím foto pokud chcete.:)
zdravím.jo,hodte foto,inspirace není nikdy dost.ty moje výrobky jsou zkombinované z toho,co jsem viděl na youtube,a podle možností improvizoval.
Prikladám návody z inej stránky: http://ahele.cz/lihen/
Už se tam pečou křepelky. Snad z toho něco bude no. Teplota trošku lítá no nevím uvidíme ;)