Dobry den, jiz nekolik tydnu sleduji u nasich slepic pelichani v oblasti bricha a zadku. Po precteni nekolika diskuzi se domnivam, ze by se mohlo jednat o vsenky, i kdyz jsem zadnou nevidela. Dnes jsme slepice postrikali Arpalitem. Jaka je ochranna lhuta na vejce? To ted mame vejce likvidovat? Dekuji za odpoved, jsem zacinajici chovatel a nemam zadne zkusenosti.
Uživatel s deaktivovaným účtem

to nikdo neví. záleží na přesné dávce a výsledek je od skoro žádných reziduí po rezidua přetrávávající skoro sedm týdnů. podle zákona o léčivech máte při použití off label OL na vejce sedm dní.
s vejci si dělejte co chcete, to záleží na vás, do jaké míry vám budou chutnat.

Malkina
napsal(a):
Pro klid duše přípravky určené pro NEpotravinová zvířata na potravinová prostě nepoužívám.A na všenky je stejně nejlepší pořádný popeliště
no, ono bohužel striktní dodržování takového pravidla sice přináší klid duše, ale znamená to taky, že spoustu věcí NElze léčit.
a popeliště samotné vás všenek nezbaví, jen je omezí.
napsal(a):
no, ono bohužel striktní dodržování takového pravidla sice přináší klid duše, ale znamená to taky, že spoustu věcí NElze léčit.
a popeliště samotné vás všenek nezbaví, jen je omezí.
Ano,je třeba zvážit pro a proti.V tomto konkrétním případě mi vychází líp se parazity nesnažit vyhladit,protože na věky věků to stejně nebude a spíš je potlačit na snesitelnou míru.Zastávám názor že sem tam nějaká breberka uvnitř i venku být může-imunita aspoň nezleniví.A když se nic viditelně nedrbe,nekouše,neozobává a tak nechávám to být
Dobrý den, potřebuji nějaké názory.
Mám hejno nyní cca 50ks. Dospělý kohout Faverolka lososová, pak asi 20 2-3 letých slepic- Breese, Maranska Vlaška, Orpingtonka + nějaké kříženky.
A pak letošní odchov 7měsíční Faverolky 2ks, a pak 5-6měsíční - Faverolky, orpingtonky, maransky, kříženci.
Asi před týdnem jsem musela ukončit trápení slepičce faverolce +5měsíční. Myslela jsem že je to běžný uhyn ke kterému občas dojde. Nikdy člověk neodchová vše co vylíhne.
Ovšem za dva dni začal být špatný kohoutek, který uhynul sám. Od té doby další dva. Vždy se jedná o ty 5měsíční faverolky.
Zjistila jsem že jsou vyzáblí vpodstatě kostra. A že po nich cosi leze. Původně jsem to měla za čmelíky tak jsem je zasypala křemelinou. Ovšem u druhého uhynulého kohoutka jsem si to prohlédla důkladněji a to čmelíci asi nejsou. Je to větší světle hnědé popis na všenku. I to peří obalené jakýmsi bordelem u kůlže odpovídá.
Mně ale zaráží že je mají pouze ty faverolky, respektive je to ničí ostatní i stejně stará kuřata jsou pěkní, vitální. I ty dospělí, A ty 2 starší faverolky taky v pohodě. Je to možné? Mám šanci ještě zachránit ty kteří jsou hubení nic moc ale zatím ještě vitálně běhají žerou atd.
Zasypala jsem kurník vápnem postříkala je biolitem nic jiného doma nemám, veterinář mě řekl Biosip že mám sehnat.
děkuji za názory