Zápal kĺbu kohúta

Kalimero
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.2.2019 22:46
Paatrik

XXX.XXX.250.130

Zdravím, potreboval by som poradiť ohladom jednej zvláštnosti, ktorú som objavil na kohútovi pri zabíjačke. Strašne hlasno chrčal asi 2 mesiace.Chovaní bol na zmeskach pre brojlery, mal asi 5 mesiacov pri porážke. Okrem chrčania som nijaké iné príznaky nespozoroval, odchovaný bol vo voliére na senovej, slamovej alebo hoblinovej podstielke spolu s ostatnými sliepkami u ktorých som nič nespozoroval.Žiadny zdravotný problém ani nič podobné.Prikladám fotografie zabitého kohúta s postihnutým zeleným tkanivom a nejakou červenou hrčou na hrudi. Prosím poraďte že o čo by sa mohlo jednať poprípade ako predísť prenosu choroby na ostatné sliepky.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.2.2019 22:52

To jsou krevní podlitiny. Ta zelená už je starší.

11.2.2019 08:03
2mazutak

XXX.XXX.6.190

zdravím.ano,jsou to podlitiny,nebo chcete-li modřiny.ted je otázka,jak k nim přišel,nevzniknou z ničeho.po tom bych se pídil.

11.2.2019 08:53

2mazutak napsal(a):
zdravím.ano,jsou to podlitiny,nebo chcete-li modřiny.ted je otázka,jak k nim přišel,nevzniknou z ničeho.po tom bych se pídil.

no, půlroční kohouti chovaní společně ve voliéře a jeden nějaký chabrus, asi bych tušila, z čeho může být omlácený.

a ty na hrudi mohly vzniknout i při porážce.

11.2.2019 10:54
Paatrik

XXX.XXX.250.130

Ďakujem za rady no chovaný bol vo voliére spolu s 2mi ďalšími kohútmi a 3mi sliepkami.Nikdy som nespozoroval nejaký boj alebo niečo podobné.Občas sa ďobli alebo sa naháňali ale nejakú ´´šikanu´´ alebo ´´vyčlenenosť´´ z kolektívu som nespozoroval.Nevravím že tá modrina nemôže byť od iných sliepok alebo kohútov. Sú to Kalimerá brojlery boli chovaný na mäso takže aj keď kohúti pohlavne dospeli tak už tam dlho neboli chovaní.A čo sa týka mňa tak ja som ich chytal, len keď bolo treba čistiť voliéru.Nevravím že ten kohút k tej modrine prišiel alebo neprišiel odo mňa alebo od ostatných sliepok, len hovorím, že neviem z čoho to môže byť, keďže som si ničoho podstatného nevšimol.Ešte si spomínam,že raz keď som ich šiel skontrolovať tak som našiel vo voliére vyhryzenú dieru asi od potkanov a podrhli mi pár kusov,ešte keď mali kuriatka asi mesiac, ale neviem, že či by to mohlo byť spôsobené tým.Potom som voliéru oplechoval a už sa nič také nestalo takže tak.

Přidejte reakci

Přidat smajlík