Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.2.2019 09:29
alibaba62

XXX.XXX.33.14

Dobrý den, chtěla bych se dotázat, mám roční slepice. Včera nám jednu zabil jestřáb, zasáhli jsme včas, že nebyla ještě roztrhaná, tak jsme ji oškubali a při kuchání jsme zjistili, že má velké množství tuku. Moje otázka zní, zda je to tím, že je zima nebo je něco špatně v krmení? Jinak jich máme asi 50 a denně je kolem 25 vajec.

12.2.2019 10:01
ančovička1

XXX.XXX.220.127

..a měla ta slepice v sobe vejce?..pokud ne,tak nenesla,odpocivala a takové slepice ztucni,vetsinou jsou to starsi slepice,které uz by stejne moc nenesly...ja mam take občas takovou..pokud je takto sadelnata,celou kůži z ni stáhnu,vsechno sadlo i kůži vezmu,nakrajim na drobno a vyskvarim ..neprepalit!....budete mit výborné voňavé sádlo na vaření,jednou jsem takto z jedne slepice vyskvarila 700ml sádla😁

12.2.2019 10:20
alibaba62

XXX.XXX.33.14

Měla v sobě plno vajec, píšu, že jsou roční.

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.2.2019 10:38

Přebytek energie v krmné dávce vs. množství bílkoviny, která je v tom případě limitující pro snášku.

12.2.2019 10:43
alibaba62

XXX.XXX.33.14

Takže co udělat? Kupujeme směs pro nosnice a dáváme pšenici.

12.2.2019 10:45

alibaba62 napsal(a):
Takže co udělat? Kupujeme směs pro nosnice a dáváme pšenici.

vynechat tu pšenici to je totiž přesně ten přebytek energie, v pšenici máte škrob, ale bílkovin jen asi dvoutřetinové množství potřebných bílkovin

12.2.2019 10:55
alibaba62

XXX.XXX.33.14

Ještě mi prosím poraďte, krmivo upřesním, pšenice, vařené brambory se šrotem a tu krmnou směs dáváme občas. To je zase škrob jak v bramborách, tak v pšenici, tak ve šrotu, že ano. Takže něco ubrat?

12.2.2019 11:08

alibaba62 napsal(a):
Ještě mi prosím poraďte, krmivo upřesním, pšenice, vařené brambory se šrotem a tu krmnou směs dáváme občas. To je zase škrob jak v bramborách, tak v pšenici, tak ve šrotu, že ano. Takže něco ubrat?

Nebo něco přidat.

Jestli krmíte brambory, tak to je typické krmivo, které se pro nosnice nehodí. Je to samý škrob, bílkovin minimálně a navíc zaplácne, takže slepice už nemá hlad na nic pořádného.

Slepice snáší z bílkoviny. Potřebujete aspoň 15%, klidně i víc, podle toho, jak velkou chcete snášku. Plus k tomu samozřejmě dostatek energie - tuky, škroby. Vy máte očividně mnohem víc energie než bílkovin, slepice nemůže energii vysnášet, protože nemá bílkoviny, tak si ukládá sádlo.

12.2.2019 11:09

Ve vařených bramborách je bílkovin asi tak procento, v pšenici tak 12%, v kukuřici 9%. Tak počítejte, jak se dostat na 15 a víc.

12.2.2019 11:18
alibaba62

XXX.XXX.33.14

Takže uberu brambory, pšenici nechám a čím ještě doplnit bílkoviny?

12.2.2019 11:21
alibaba62

XXX.XXX.33.14

A nějaké bílkoviny mají určitě co si nahrabou ne? Jsou na velké zahradě.

12.2.2019 11:24

alibaba62 napsal(a):
A nějaké bílkoviny mají určitě co si nahrabou ne? Jsou na velké zahradě.

jo, v zimě si nahrabou, že?

jako samozřejmě můžete spoléhat na to, že si bílkovinu nahrabou, ale pak po nich nemůžete chtít celoroční vysokou snášku.

12.2.2019 11:25

alibaba62 napsal(a):

bílkovinné krmivo. viz google.

12.2.2019 11:28
alibaba62

XXX.XXX.33.14

Tak my ještě žádný sníh neměly, stále tráva, ale to se nechci s Vámi dohadovat, jsem ráda za každou Vaší radu.

12.2.2019 12:02

alibaba62 napsal(a):
Tak my ještě žádný sníh neměly, stále tráva, ale to se nechci s Vámi dohadovat, jsem ráda za každou Vaší radu.

tráva, ale kolik hmyzu?

pokud chcete krmit slepice tak, jak krmíte, můžete v tom pokračovat, ale pak se nedivte, že je slepice tučná.

12.2.2019 12:07
alibaba62

XXX.XXX.33.14

Právě že nechci, nechám si poradit, proto se Vás ptám, jestli Vás tím neobtěžuji.

12.2.2019 16:01

alibaba62 napsal(a):
Právě že nechci, nechám si poradit, proto se Vás ptám, jestli Vás tím neobtěžuji.

Nezlobte se, dostala jste několikrát jasnou odpověď. Prostě nedávejte brambory vůbec a přidejte nějakou bílkovinu, což je třeba maso, mléko, tvaroh, syrovátka, myslím, že i sója, hrách apod. Proto odkaz na google Nebo zde v sekci články najdete několik o správném krmení slepic. Tráva není bílkovina. To jsou základní znalosti a informace. Pokud krmíte hotovou směsí, pak je de facto cokoliv navíc jen jako zpestření nebo pro tvorbu tuku. Velmi zjednodušeně řečeno.

12.2.2019 16:13

alibaba62 napsal(a):

My máme slepiček 5, taky krmíme směs+pšenici, ale denně dostávají mňamky, právě ty bílkoviny, maso, psí konzervu, tvaroh, je fakt, že od masa mají denně, plus drcené kosti, vařenou rýži, těstoviny ne denně, brambor tak 1-2x týdně rozmačkané s masem a sušenými kopřivami, mají rádi vlašské ořechy, jablko atd.,živočišné bílkoviny denně. Od června 5 slepic, denně 4-5 vajíček, kromě doby, když 2 starší pelichaly

12.2.2019 16:23
alibaba62

XXX.XXX.33.14

Děkuji Vám a vůbec se nezlobím. Jsem ráda za každou odpověď a radu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík