Dva kohouti

Faverolky německé
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.2.2019 08:20
haka68

XXX.XXX.210.237

Dobrý den, mohu poprosit o radu? Mám dva kohouty loňské, vyrostli spolu od kuřátka, takže problém vyjít spolu nemají, ale k tomu 17 slepic, začali teď tak trochu pojímat, jenže sotva se jeden přihrne ke slepici, druhý letí o zlom krk ho shodit. Jedná se o velké faverolky, takže jeden kohout na tolik slepic je asi málo a dva jsou zřejmě asi moc, že? Bojím se jednoho prodat, protože mi trvalo téměř tři roky, takhle to hejno sestavit a co když se tomu jednomu, jak naschvál něco stane? Děkuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.2.2019 08:34

A co takhle rozdělit hejna, hmm? Každej dostane půlku, budou mít klid a jako bonus vy budete mít původ po otci.

13.2.2019 08:45
ančovička1

XXX.XXX.220.127

Jeden kohout na 17 slepic stačí,pokud slepice nejsou těžkého typu..faverolky ,tak asi střed?...urcite lepsi bude jeden kohout se slepicemi v klidu,než souboje o slepice a výsledek malo oplodnena vejce..druheho kohouta bych tam urcite nenechala,vzdyt ho davat pryc nemusite,dejte ho do klece,kralikarny,apod.,v klidu si nasbirate oplozena vejce a za nejaky cas,měsíc?..muzete kohouta vratit,pokud se nebudou rvat..podle mne,jeden stačí..mám 30 slepic s jednim kohoutem vlasakem,ze 70 ti nasazenych vajec 60 oplozenych...už se na ne těším😀

13.2.2019 09:03
ančovička1

XXX.XXX.220.127

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A co takhle rozdělit hejna, hmm? Každej dostane půlku, budou mít klid a jako bonus vy budete mít původ po otci.

Tak to by bylo ideální,jen na to mit dalsi prostory..😕

13.2.2019 10:15

ančovička1 napsal(a):
Tak to by bylo ideální,jen na to mit dalsi prostory..😕

vždycky je prostor

13.2.2019 10:15

kam se vejde 30 slepic, tam se vejde i dvakrát patnáct, ne?

13.2.2019 12:09
ančovička1

XXX.XXX.220.127

kam se vejde 30 slepic, tam se vejde i dvakrát patnáct, ne?

..pani ma 17 slepicek, prostor,snad,ale kurnik napul?.nebo dalsi😱😀

13.2.2019 12:17

ančovička1 napsal(a):
..pani ma 17 slepicek, prostor,snad,ale kurnik napul?.nebo dalsi😱😀

další kurník, to je přece normál

13.2.2019 12:33
ančovička1

XXX.XXX.220.127

další kurník, to je přece normál

😂tak, tak,u nás ano..prave bojuju za další, manzel už douho odolávat nevydrží😂

13.2.2019 13:54
Malkina

XXX.XXX.50.199

ančovička1 napsal(a):
😂tak, tak,u nás ano..prave bojuju za další, manzel už douho odolávat nevydrží😂

Mně manžel řekl,že další kurník hotelového typu už mi dělat nebude Ale letos bych ráda zastřešený krmiště s pevnou podlahou

13.2.2019 14:57
haka68

XXX.XXX.210.237

..děkuji za reakce, spíš mě zajímalo, jestli třeba přijde doba, kdy se nebudou navzájem
shazovat, že jako by třeba pochopili, že nevěst je dost pro oba, nebo tak něco....zavřít je kam mám bez problému, jen já prostě nikoho nezavírám. Jinak kohouti jsou bratři a slepice již od sebe nepoznám, takže udělat dva kmeny by ničemu nesloužilo.

13.2.2019 15:02
Zuzkaa

XXX.XXX.88.69

Určitě je rozdělte. Měla jsem vloni ten samý případ. Jak skočil jeden na slepici, ten druhý ho běžel shodit. Dala jsem ho k adopci, má tam svoje slepičky a je spokojený. I když mám Orpingtony, to jsou velcí pohodáři a nikdy se neperou, ale určitě je to hodně stresuje a pak mužou být třeba i neplodní. Ne nadarmo se říká že nemůžou být dva kohouti na jednom hnojišti.

13.2.2019 15:54

haka68 napsal(a):
..děkuji za reakce, spíš mě zajímalo, jestli třeba přijde doba, kdy se nebudou navzájem
shazovat, že jako by třeba pochopili, že nevěst je dost pro oba, nebo tak něco....zavřít je kam mám bez problému, jen já prostě nikoho nezavírám. Jinak kohouti jsou bratři a slepice již od sebe nepoznám, takže udělat dva kmeny by ničemu nesloužilo.

Ne, nepochopí to a shazovat se budou pořád.

13.2.2019 16:14
horal

XXX.XXX.13.30

Ale sloužilo. Pokud se jednoho kohouta zbavíte, tak budete mít alespoň průměrnou oplozenost. Pokud je necháte pohromadě tak oplozenost nebude téměř žádná a když je rozdělíte na dvě hejna oplozenost bude téměř stoprocentní a obzvlášť pokud si je chcete zachovat oba, protože bratr nebratr jednou dojde k souboji o dominanci. Dva vládci být nemohou a pak můžete přijít o oba. Možná by pomohlo dát kohoutům brýle, já s tím ale zkušenost nemám.

13.2.2019 17:54

Pořiďte třetího. Faverolky jsou spíše těžké plemeno, takže 3,17 by být mohlo. Znáte to, dva se perou, třetí se směje. To půjde. Jednoho z nich ke všem slepicím nenechávejte, kdyby to byl vlašák, tak určitě ano, ale jeden faverolák nebude skákat slepice dost často. Ještě můžete vždy jednoho ráno pustit, pak ho v poledne chytit, zavřít a pustit toho druhého do večera, což je pěkně přiblblé řešení, ale může taky fungovat. Nejlépe bych viděl rozdělit napůl nebo koupit třetího. Jestli nejde, tak nechte jednoho a 6-7 slepic prodejte s tím druhým kohoutem jako chovné hejno.
Já bych teda osobně přistoupil k nákupu třetího kohouta, nejlépe loňského (stejné stáří a síla). Protože sám vím, že předělit výběh je nadlidský úkol.

14.2.2019 05:05
haka68

XXX.XXX.210.237

Pořiďte třetího. Faverolky jsou spíše těžké plemeno, takže 3,17 by být mohlo. Znáte to, dva se perou, třetí se směje. To půjde. Jednoho z nich ke všem slepicím nenechávejte, kdyby to byl vlašák, tak určitě ano, ale jeden faverolák nebude skákat slepice dost často. Ještě můžete vždy jednoho ráno pustit, pak ho v poledne chytit, zavřít a pustit toho druhého do večera, což je pěkně přiblblé řešení, ale může taky fungovat. Nejlépe bych viděl rozdělit napůl nebo koupit třetího. Jestli nejde, tak nechte jednoho a 6-7 slepic prodejte s tím druhým kohoutem jako chovné hejno.
Já bych teda osobně přistoupil k nákupu třetího kohouta, nejlépe loňského (stejné stáří a síla). Protože sám vím, že předělit výběh je nadlidský úkol.

Dobré ráno, no právě, jsou to Faverolky velké, vše dovezeno z Německa, jsou srovnatelní s orpingtonkami, chovala jsem je, a jsou líní, půl dne prosedí na dvoře, místo aby šli na zahradu, takže holky trajdají po sadu samy..., mají k dispozici obrovský prostor a stejně jej nevyužívají. Takže si fakt myslím, že jeden je málo. Ale zkusím metodu, co jste navrhnul, na střídačku vždy jednoho fešáka zavřít na půl dne do chlívku, mají to tam velký, strádat nebude, jen mi je to proti srsti, ale nic jiného asi nevymyslíme. Zkoušela jsem již jednou kdysi, dva barevné rázy oddělit, ale jednou za čas se ten kohout k tomu druhému tam stejně dostal, prostě to nešlo. A do klece či voliéry je nezavřu. A děkuji všem...

14.2.2019 16:23
ladd

XXX.XXX.34.41

Nemáte možnost hejno po dobu sběru násadových vajec rozdělit na půl s možností, že do velkého výběhu budou chodit obden? Znamená to dva kurníky, před každým menší ohrádka a hejna na střídačku pouštět na zahradu. Ten jeden den v menším prostoru by určitě nestrádaly, když jsou takové lenošky, naopak, ten další den by si zahradu spíše užívaly. A hlavně, kohouti by v ohrádce měli svoje slípky pěkně při ruce, když jsou líní za nimi jít na zahradu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík