Kachny a slepice (jaké plemeno?)

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Václav123

13.2.2019 10:48
Václav123

XXX.XXX.157.6

Dobrý den, chci se zeptat jaké plemeno by bylo nejlepší k chovu kachen. Kačeny a slepice by měly stejný výběh, ale je i možnost ten výběh rozdělit.... Potřeboval bych radu co a jak. Děkuji.

13.2.2019 10:55
bodlinka

XXX.XXX.237.163

na co nejlepší? na maso pižmy, protože samy sedí, ale na vzhled u mě teda vedou čárkované. a bílé zakrslé vypadají jak kachničky do vany.

jinak kachny a slepice je lepší mít zvlášť. schopnost kachen vyrobit hňahňavé blátíčko je neuvěřitelná a slepice mají radši sucho a trávu, nebo aspoň sucho a prach.

Václav123

13.2.2019 11:14
Václav123

XXX.XXX.157.6

Mám to na maso na jaře zakoupit a na podzim kuchnout. Děkuji za radu výběh rozdělím...

13.2.2019 11:21
nighthunter

XXX.XXX.42.30

bodlinka napsal(a):
na co nejlepší? na maso pižmy, protože samy sedí, ale na vzhled u mě teda vedou čárkované. a bílé zakrslé vypadají jak kachničky do vany.

jinak kachny a slepice je lepší mít zvlášť. schopnost kachen vyrobit hňahňavé blátíčko je neuvěřitelná a slepice mají radši sucho a trávu, nebo aspoň sucho a prach.

a co nemoci a paraziti ?

13.2.2019 11:29
bodlinka

XXX.XXX.237.163

nighthunter napsal(a):
a co nemoci a paraziti ?

zas až tolik vzájemně přenosného toho není. jestli mají kachny nakazit slepice ptačí chřipkou, to už rozdělení výběhů nezachrání :D

ale slepice ve vlhkém výběhu si důsledkem těch nevyhovujících pro ně podmínek pořizují slepičí nemoci, to jo. není to tak, že by to chytly od kačen, ale prostě jsou oslabené vlhkem.

13.2.2019 11:30
bodlinka

XXX.XXX.237.163

Václav123 napsal(a):
Mám to na maso na jaře zakoupit a na podzim kuchnout. Děkuji za radu výběh rozdělím...

na jaře zakoupit, v tom případě to máte jednoduché rozhodování, protože kachňata zakoupená na jaře jsou brojleři. je jedno, jestli sáhnete po bílých pekingských nebo po mulardech.

17.2.2019 22:07
PiLnÍk

XXX.XXX.58.75

Václav123 napsal(a):

Tak to bych to teda moc neřešil, pekingské nebo mulardi.

18.2.2019 07:26
ančovička1

XXX.XXX.220.127

PiLnÍk napsal(a):
Tak to bych to teda moc neřešil, pekingské nebo mulardi.

Kdysi jsem chovala pekiny a ruanske,ale zvitezily pizmovky,protože nejsou tak tučné..

18.2.2019 10:35
petan83

XXX.XXX.78.162

Na maso jsem mel vzdy mulardy, jsou strasne nenasytni zato krasne pribiraji, krmil sem jen srotem (kukurice,psenice,jecmen) a za cca 4 mesice zabijel. Hmotnost v kuchynske uprave 4 - 4,5 kg. Jsou nenarocni a odolni.

18.2.2019 10:59
ančovička1

XXX.XXX.220.127

Petan83..tak to je krásné👍..to pizmovka udělá tak za půl roku,ale jen kačer,kacenky jsou malé...u mulardu,ale i ostatnich kachen, je velka vyhoda,že jsou vsichni stejní..že bych zkusila koupit mulardy?

18.2.2019 11:27
petan83

XXX.XXX.78.162

ančovička1 napsal(a):
Petan83..tak to je krásné👍..to pizmovka udělá tak za půl roku,ale jen kačer,kacenky jsou malé...u mulardu,ale i ostatnich kachen, je velka vyhoda,že jsou vsichni stejní..že bych zkusila koupit mulardy?

Ja je mel asi 3 roky po sobe, a musim fakt doporucit. Pohlavi ani nevim,vsichni mi prisli snad stejni, mel jsem i husy (ceske, landenske a labuti) a ty za stejnou dobu jak mulardi zdaleka nedosahovalily takove hmotnosti. Nikdy jsem u nich nemel zadnou umrtnost, ani zdravotni problemy. Prvni rok jsem je zkousel krmit i strouhanou repou se srotem, brambory, sekal jsem jim travu a musim rict ze tohle uz neudelam, rostou pomaleji. Ted uz jen srot, po nem rostou mnohem rychleji a je to jednodussi i na praci, jednou za mesic nasrotuju do sudu a pak staji jen rano nasypat, akorat je potreba aby meli porad vodu, protoze ten srot je hodne suchej a musi ho poradne zapit. Jeste teda do nej pridavam nejakej ten doplnek, vetsinou navam na 50 litru srotu 1 kg plastinu.

20.2.2019 16:28
PiLnÍk

XXX.XXX.35.83

ančovička1 napsal(a):
Kdysi jsem chovala pekiny a ruanske,ale zvitezily pizmovky,protože nejsou tak tučné..

Pižmovky mám také, mohu si je vynachválit. Ale pán píše že na jaře zakoupí na podzim kuchne takže bych zvolil pekiny nebo mulardy.

Přidejte reakci

Přidat smajlík