Markinas

XXX.XXX.124.105
Dobrý den, prosím o radu chovatele hedvábniček.
Mám čtyři hedvabnicky lihnute v loňském roce různého staří (zakoupila jsem je od chovatelky v lete) a ještě nesnáší. Ta nejstarší snesla v září cca 10 vajec a od te doby nic. Je možné ze jsou ještě mladé? Dat jim ještě čas? Nebo něco dělám špatně, moc dekuji
Uživatel s deaktivovaným účtem

Hedvábka není žádnej stroj na vejce.
Markinas
napsal(a):
Dobrý den, prosím o radu chovatele hedvábniček.
Mám čtyři hedvabnicky lihnute v loňském roce různého staří (zakoupila jsem je od chovatelky v lete) a ještě nesnáší. Ta nejstarší snesla v září cca 10 vajec a od te doby nic. Je možné ze jsou ještě mladé? Dat jim ještě čas? Nebo něco dělám špatně, moc dekuji
teplo,světlo,krmivo

Moje líhnuté v květnu snáší od prosince. Čím krmíte?

Hedvábnička snese vždy okolo 10 a někdy až 20 vajec, potom na hnízdo nasedá. Nepatří mezi nosnice a prostě neponese po celé jaro ani po celý rok.
Ještě mají čas, měly by začít, jak už pak více propukne jaro.
Sežeňte si pod ně násadová vejce a vysedí Vám z nich kuřátka.
A nepleťte si snášku a snůšku.
Nechce se mi to detailně vysvětlovat (abych to nevysvětlil špatně), ale například uvedu: slepice je ve snášce, snáší, ale nasedá na snůšku, na jisté hnízdo vajec.
Takže hedvábnička, která snáší vejce je ve snášce, ale ta vejce, co ukládáte nebo jíte jsou její snůška (hnízdo vajec).

Slepice snáší nebo nesou, snůšku mají včely
Dobrý den,moc by mě zajímalo,jak je to se snášením zelených vajíček u hedvábniček.Tento rok mi jedna hedvábnička začala snášet zelená vejce,nejprve jsem si myslela,že mi do ohrady přeskočila araukanka a snáší tam,ale pak jsem si pár vajíček vylíhla a byly z toho hedvábničky.Je to normální s tou barvou,někdo tady na ifauně to upředněstňoval jako vzácnost.Nic jsem o tom nenašla v článcích.Díky

vevejka
napsal(a):
Dobrý den,moc by mě zajímalo,jak je to se snášením zelených vajíček u hedvábniček.Tento rok mi jedna hedvábnička začala snášet zelená vejce,nejprve jsem si myslela,že mi do ohrady přeskočila araukanka a snáší tam,ale pak jsem si pár vajíček vylíhla a byly z toho hedvábničky.Je to normální s tou barvou,někdo tady na ifauně to upředněstňoval jako vzácnost.Nic jsem o tom nenašla v článcích.Díky
No, je to dost zvláštní, zelená barva vajec by se vyskytovat neměla, pokud snáší pravidelně a stále zelená, tak je to buď hříčka přírody, nebo někde v historii nějaká araukana v krvi bude
Jinak ta diskuze byla zde https://www.ifauna.cz/drubez/nemodforum/r/detail/1228475/zelena-skorapka-od-hedvabnicek

Měl jsem HE (velká divoká), co nesla úplně zelená vejce. Taky jsem čuměl, než jsem pochopil, že to je její.
vevejka
napsal(a):
Jo super,něco jsem našla,,,,,,odkaz z 27,3.2012.........V SRN jdou z dobou, loňský dovoz vajec od hedvábniček v barvě krémové a ZELENÉ..., a opravdu se vyklubaly hedvábničky. Takže potvrzuju, že nesou hedvábničky i zelená vejce.
Jde jen o to, zda to jsou skutečně standardní jedinci, se všemi typickými znaky hedvábniček, nejen s peřím....Křížit se dá vše se vším a zelená barva vajec se dá celkem lehce přenášet...
Tak tady je...3dny staré kuře vylíhlé ze zeleného vajíčka a dnešní zelené vajíčko od slepičky.Dneska začala opět snášet.

vevejka
napsal(a):
Tak tady je...3dny staré kuře vylíhlé ze zeleného vajíčka a dnešní zelené vajíčko od slepičky.Dneska začala opět snášet.
Čekal jsem trochu více zelené Ale zdá se podle fotky, že kuře má zobáček trochu do olivově zelené, což by mohlo napovídat nějaké araukání krvi v minulosti. Má 5 prstů? Na fotce to není vidět.

vevejka
napsal(a):
lepší fotka i s pěti prsty
Jo, ta olivová tam prostě je. Nohy OK, ale i tam je nádech vidět.