Kanibalismus u křepelek

Křepelky japonské nosné (kř JPN)
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

KubasKřepelkama

14.2.2019 17:17
KubasKřepelkama

XXX.XXX.168.65

Dobrý den,
mám problém ohledně křepelek. Mám 4 samičky a 1 samečka, křepelky chovám asi půl roku a teď se my stalo asi před měsícem, že samičky rozklovali hlavu samečka, tak jsem ho dal na samotku nechal odpočinout a když vypadal k světu tak jsem ho chtěl vrátit, jenže jakmile ho tam dám hned po něm jdou. Už to trvá takhle 2 týdny a nevím si rady. Tak píšu sem a potřebuju poradit.
Děkuji předem za odpovědi.

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.2.2019 17:22

to je křepelčí normál. už vrátit nepůjde.

14.2.2019 17:49
Jony82

XXX.XXX.229.99

Křepelky jsou bestie,mají rády krev !!!!

14.2.2019 18:05

Jony82 napsal(a):
Křepelky jsou bestie,mají rády krev !!!!

Pravda, taky aby ji rády neměly, je to sama bílkovina a ony jsou ke snášce přímo přešlechtěné, moc se jim nedivím.

14.2.2019 18:12

KubasKřepelkama napsal(a):
Dobrý den,
mám problém ohledně křepelek. Mám 4 samičky a 1 samečka, křepelky chovám asi půl roku a teď se my stalo asi před měsícem, že samičky rozklovali hlavu samečka, tak jsem ho dal na samotku nechal odpočinout a když vypadal k světu tak jsem ho chtěl vrátit, jenže jakmile ho tam dám hned po něm jdou. Už to trvá takhle 2 týdny a nevím si rady. Tak píšu sem a potřebuju poradit.
Děkuji předem za odpovědi.

Zkuste dodat více živočišných bílkovin jako je maso a krev, také dejte kohoutka tak, aby ho viděly a nemohly na něj. Mohlo by pomoct.
Nebo zkuste koupit druhou boudu nebo klec a tam je přehoďte všechny. Budou ve stresu a nebudou mít čas se zlobit.
Jestli lpíte na ponechání všech jedinců, tak můžete koupit kohoutkovi nový bejvák a nové holky a tyto původní nechat ve stávajícím zařízení bez kohouta.

14.2.2019 18:23
Jony82

XXX.XXX.229.99

Někdy je to tak,že mohou mít všeho dost a stejně jsou schopny si vyklovou vnitřnosti.Stačí aby některé vznikla při snášení drobná oděrka,kapka krve,a do pár minut je ko,jinak za mne velmi užitečná zvířátka,nedám na ně dopustit,ale zlozvyky mají... :-)

14.2.2019 19:51
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Já bych neházela flintu do žita.Je otázka, jestli se do kohoutka nepustili např. že měl už sedřenou hlavu třeba od stropu ubikace. Prý pomáhá (nemám vyzkoušeno) když se dá na samotku a potře se mu to "tekutým obvazem" takové to zelené.
Jinak bych koukla na ty tři slepičky jak se chovají. Občas se v hejnu objeví magorka slepička, která začne prohánět šikanovat a klovat ostatní. Takže jestli jsou slepičky ok, hrabají, popelí se, jsou v klidu, tak je to ok. Jestli je tam neklid, křepelky běhají sem tam tak je problém. A chce to vysledovat, jestli je tam nějaká taková agresorka a tu oddělit.
Jinak pak až budete spojovat, tak nejdřív dát slepičky dočasně jinam. Pak do původní ubikace dát kohoutka. Až si zvykne, tak teprve na noc přidat slepičky. Správně by měl hned kohoutek začít slepičky pojímat. On bude zvyklý na ubikaci. Slepičky ne.

KubasKřepelkama

14.2.2019 19:57
KubasKřepelkama

XXX.XXX.168.65

Dokud nevložím samce ke křepelkám tak jsou vpohodě, spokojeně se popelí. Jakmile vložím samce do klece tak křepelkám ,,hrábne" a pustí se všechny do něj.
Děkuji za radu, vyzkouším.

15.2.2019 08:18
mini

XXX.XXX.61.179

Bodlinka to napísala krátko a jasne, mám to odskúšané, je to iba lotéria s nejasným koncom. Ak začínate iba s chovom tak je vám kohútik zbytočný a komplikuje chov. Prepelice sú vyšľachtené živé stroje na znášanie vajec nie sú to sliepky tam nie je dominantný kohút, ale sliepka a akokoľvek postihnutý jedinec je od ostatných tyranizovaný, usmrtený.

Přidejte reakci

Přidat smajlík