Pavlovská kura - aké naozaj sú

Pavlovská slepice
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.2.2019 12:18

Vždy som chcela tieto sliepky a teraz som dostala ponuku za dobrú cenu minuloročné výstavné. No nakoľko nie som až tak spokojná s inými plemenami o ktorých bolo písané niečo iné ako skutočnosť. Nemôžem dopovať hydinu zmeskami a hlavne rastovými hormonmi - intolerancia z mojej strany k vajíčkam a mäsu. Dodávam hydine vitamíny a minerály iným spôsobom.
Viete mi napísať o nich niečo viac? Ďakujem a prajem pekný deň

25.2.2019 19:27
peter z bratislavy

XXX.XXX.225.243

Chovám ich 7 rokov. čo konkrétne ťa zaujíma?

25.2.2019 19:38

Veľmi sa mi páčia, viem že nie sú to typické sliepky na znášku, myslím že sa to aj radí do okrasnej hydiny. Zaujíma ma či prelietavajú, alebo cez zimu aké potrebujú podmienky. Nejako si myslím že ruská sliepka ma zniesť aj krutejšie zimy. No vlastne som sa už rozhodla a budem mať dve zlaté a dve strieborné, takže v dohľadnej dobe im musím nájsť partnerov, sú ročné a v znáške. Dokonca pred pár rokmi som sa niekde dočítala že jej vajíčka sú úplne antialergické čo veľmi potrebujem.
To už máš tohtoročné kuriatka? sú prekrásne a ten umelý trávnik je dobrý pre kuriatka?

25.2.2019 22:47
peter z bratislavy

XXX.XXX.225.243

Na znášku toto plemeno moc nie je. Nesú cca do 150 vajec ročne, ale že by boli
ich vajcia antialergické?, ale sú otužilé a nemá im čo v zime omrznúť. Vedia ale dobre lietať a na zelenom trávniku vyniknú.

26.2.2019 07:21

Ďakujem, tak to lietanie ma trochu mrzí, krásny trávnik nemám ale moja hydina sa v mojej prítomnosti pasie aj medzi kvetmi.

7.3.2019 08:31

Tak v sobotu mi doniesli moje pavlovské kury a začal problém s ktorým si neviem rady. Sliepky sa nesmierne boja, utekala som k dcére a doniesla kohúta a dve sliepky aby im robili zatiaľ spoločnosť. Trochu sa to zlepšilo aspoň pri zatváraní. No neviem čo s tým, lebo ak ma len vidia začnú hrozne škriekať a utekajú predo mnou - sú v neustalom strese. Tie naše 3 utekajú ku mne čo im dobre nesiem a tie robia hroznú paniku. Dlhý čas som študovala na nete o týchto kurach ale toto som sa nedozvedela nikde že ba mali byť takéto bojazlivé. Čo myslíte zmení sa to alebo čo mám s tým urobiť. Som z toho zničená a vidím že sliepočky tiež.

7.3.2019 11:34
jo012810

XXX.XXX.101.35

Většina ostražitých slepic při přestěhování do nových podmínek se leká a je vyplašená. I třeba hedvábničky čimkočinky takto reagují-většinou. Já dám nové přírustky do prázdného kurníku s voliérou. Nejdříve si zvykají jen v kurníku, potom je pustím do voliéry a když se s nimi trochu "zkamarádím" a na noc sami zalézají do kurníku, pak teperve jjdou do výběhu, kde se snažím je co nejméně rušit, než si zvyknou...

7.3.2019 11:53

No ja som myslela že na druhý deň to už bude s nimi lepšie a vo výbehu je teraz veľmi dobre, lebo aj zelené sa nájde aj zem sa dobre hrabe. Nikdy som nemala také bojazlivé sliepky aj ked som doniesla väčšie od cudzích.

Noro123

12.7.2020 21:23
Noro123

XXX.XXX.103.237

Preadtwaj nasadove vajíčka prosim vás ?

12.4.2022 15:42
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No ja som myslela že na druhý deň to už bude s nimi lepšie a vo výbehu je teraz veľmi dobre, lebo aj zelené sa nájde aj zem sa dobre hrabe. Nikdy som nemala také bojazlivé sliepky aj ked som doniesla väčšie od cudzích.

Reaguji na starší diskuzi,kde paní "pomlouvá" pavlovské slepičky..vůbec není pravda, že jsou divoké a bázlivé..naopak..moje Pavlovky jsou přímo rozmazlené, když k nim jdu, seběhnou se ke mně, že musím dávat pozor,abych jim nestoupla na nožičku 😀.. přestože mají stále plná krmítka,vždy očekávají nějakou dobrotu..krmím je směsí pšenice,granule pro nosnice, kukuřice a ovesné vločky ...ovesne vločky a kukuřice zmizí jako první.. loňské kuřičky snáší už od února 😀...jsou to moc milé slepičky 😊🐔🐔
Záleží na tom,jak si je chovatel vychová, což platí úplně u všech plemen slepic

Přidejte reakci

Přidat smajlík