Zdravím všechny chovatele drůbeže a chci požádat o radu majitele topných desek pro odchov kuřat.
Vyrobil jsem ti topnou desku nalepením topné fólie 50w na keramickou dlaždici a udělal stavitelné nohy jako mají ty originál topné desky.
Po cca půl až hodině po zapnutí je deska už pěkně teplá a na dotek hřeje ale prostor pod deskou se neohřeje.
Jak to funguje v praxi ? jsou kuřátka pod tou deskou namáčknutá takže jsou v přímém kontaktu s povrchem desky ?
Na dotek už je deska celkem dost horká, ale cca 1-2cm od povrchu už je teplota stále jen kolem 25 stupňů.
Chci udělat regulaci ale nevím kam mám dát čidlo termostatu , přímo na desku ?
Měl jsem za to, že deska má vytopit celý prostor pod sebou, ale zřejmě to tak není....
předem díky
Milan
Uživatel s deaktivovaným účtem

mr.X
napsal(a):
díky za tip, zkusím to otočit,možná že to bude sálat více tou druhou stranou dlaždice
MilanM
polož tu dosku tak jak je na dno a tým z nej spravíš "podlahovku". Mám to tak v bedni 90x150x 50 na výšku a nesťažujú si. Kým sú tak 1-7 dňové dám im tam ešte "domček - krabicu s dierou" kam chodia spať
Popis: napajačku a krmítko poznáš, vpravo to gulaté je domček 2,0 - 40ka kanalizačná rúra na ktoru patrí ešte otočný tanier z mikrovlnky ako strecha. A pre čerstvo vyliahnuté kuriatka tam je ten skleneny kryt - len dočasne na 1-2 dni než trocha spevneju a vyrovnajú sa starším,..