Fungování topné desky v odchovně kuřat

Křepelka japonská faraon
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.3.2019 09:22
mr.X

XXX.XXX.243.11

Zdravím všechny chovatele drůbeže a chci požádat o radu majitele topných desek pro odchov kuřat.

Vyrobil jsem ti topnou desku nalepením topné fólie 50w na keramickou dlaždici a udělal stavitelné nohy jako mají ty originál topné desky.
Po cca půl až hodině po zapnutí je deska už pěkně teplá a na dotek hřeje ale prostor pod deskou se neohřeje.
Jak to funguje v praxi ? jsou kuřátka pod tou deskou namáčknutá takže jsou v přímém kontaktu s povrchem desky ?
Na dotek už je deska celkem dost horká, ale cca 1-2cm od povrchu už je teplota stále jen kolem 25 stupňů.
Chci udělat regulaci ale nevím kam mám dát čidlo termostatu , přímo na desku ?
Měl jsem za to, že deska má vytopit celý prostor pod sebou, ale zřejmě to tak není....

předem díky
Milan

5.3.2019 08:29
2mazutak

XXX.XXX.6.190

zdravím.já bych to zkusil otočit,toznamená první keramická deska,pak topná folie,a navrch folie izolaci.vám to teplo uniká bez užitku,to teplo na povrchu je kuřatům houby platné.nebo tak jakto máte,to kuřatům položit na podlahu.já používám dvě žárovky ve sklenici a reguluji stmívačem.

5.3.2019 09:33
mr.X

XXX.XXX.243.11

díky za tip, zkusím to otočit,možná že to bude sálat více tou druhou stranou dlaždice
MilanM

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.3.2019 11:56
Uživatel s deaktivovaným účtem

mr.X napsal(a):
díky za tip, zkusím to otočit,možná že to bude sálat více tou druhou stranou dlaždice
MilanM

polož tu dosku tak jak je na dno a tým z nej spravíš "podlahovku". Mám to tak v bedni 90x150x 50 na výšku a nesťažujú si. Kým sú tak 1-7 dňové dám im tam ešte "domček - krabicu s dierou" kam chodia spať

Popis: napajačku a krmítko poznáš, vpravo to gulaté je domček 2,0 - 40ka kanalizačná rúra na ktoru patrí ešte otočný tanier z mikrovlnky ako strecha. A pre čerstvo vyliahnuté kuriatka tam je ten skleneny kryt - len dočasne na 1-2 dni než trocha spevneju a vyrovnajú sa starším,..

6.3.2019 08:40
mr.X

XXX.XXX.243.11

díky za pomoc.
Desku jsem otočil a skutečně to pod ní sálá mnohem více když je ta topná folie nahoře. Buď to tedy nechám takto otočené nebo zvážím variantu podlahovky...
díky
Milan

Přidejte reakci

Přidat smajlík