Misaak

XXX.XXX.131.149
Dobry den, prosim o radu. Jsem uplny novacek a chtela bych poridit tak 3-4 slepice na zahradu. Je prosim vhodny tento kurnik https://www.lihnuti.cz/kurniky-pro-slepice-a-drubez/kurnik-pro-slepice-a-drubez-max/ slepice budeme poustet i na zahradu. A jeste poprosim jak zjistit spolehliveho chovatele od koho slepicky koupit? Dekuji
Misaak

XXX.XXX.183.43
Dekuji za reakci. Pomyslela jsem si na Vlasky. Koukala jsem ruzne po netu a za rozumnou cenu jsem nic moc vetsiho nenasla, bohuzel. Ale samozrejme bych pro ne chtela komfort. Casto vidam po znamych otresne podminky pro slepice. Takhle to ja opravdu nechci
Uživatel s deaktivovaným účtem

Misaak
napsal(a):
Dekuji za reakci. Pomyslela jsem si na Vlasky. Koukala jsem ruzne po netu a za rozumnou cenu jsem nic moc vetsiho nenasla, bohuzel. Ale samozrejme bych pro ne chtela komfort. Casto vidam po znamych otresne podminky pro slepice. Takhle to ja opravdu nechci
Je to malé. Se podívejte na ty rozměry. 129x66 cm je podlahová plocha celé té věci, tzn. podlahová plocha té "voliéry". To je o trošičku větší než klec pro králíka, pro ilustraci. 120 cm klec má nějakých 119x50 a dospělá slepice se tam vejde tak jedna, když je potřeba marodka.

Kurník si postavte sama nebo se obraťte na truhláře. Tyhle hotové věci prostě akorát vypadají pěkně na fotce, ale skutečnost je taková, že jsou na tu velikost a materiál velice drahé.
Misaak

XXX.XXX.183.43
Dekuji. Zkusim toho truhlare. Mozna bude lepsi nechat si udelat jen velky kurnik a zbytek si oplotit? Mam v planu ty 3-4 slipky poustet pak i po cele zahrade. Mame asi 1500m2 a vsecny zahony mam oplocene tak doufam ze mi ji neznici :-)
Podle mě, se tam 3-4 slepice, pohodlně vejdou za podmínky, že budou mít volný výběh do zahrady. Pak tam budou chodit jen na večer spát a přes den snášet vejce.
Otázka je, jestli to není zbytečně moc komplikované řešení, ošizené na materiálu je to 100%.
Dnes sem dával příspěvek pán co staví kurníky, tam se inspirujte, jak to postavit lépe za stejnou či i nižší cenu.

alest250
napsal(a):
Podle mě, se tam 3-4 slepice, pohodlně vejdou za podmínky, že budou mít volný výběh do zahrady. Pak tam budou chodit jen na večer spát a přes den snášet vejce.
Otázka je, jestli to není zbytečně moc komplikované řešení, ošizené na materiálu je to 100%.
Dnes sem dával příspěvek pán co staví kurníky, tam se inspirujte, jak to postavit lépe za stejnou či i nižší cenu.
pohodlně vejdou? ten domeček má tak 60x60cm
pokud teda je taková plocha "pohodlně se vejdou" a "na snášení to stačí" a počítá se s tím, že budou jinak pořád puštěné, pak takový domeček vyrobí každý trochu šikovnější za pár korun a nemusí dávat pět litrů za "voliéru"
napsal(a):
pohodlně vejdou? ten domeček má tak 60x60cm
pokud teda je taková plocha "pohodlně se vejdou" a "na snášení to stačí" a počítá se s tím, že budou jinak pořád puštěné, pak takový domeček vyrobí každý trochu šikovnější za pár korun a nemusí dávat pět litrů za "voliéru"
Nojo, teď na to koukám pořádně, nedošlo mi, že je to až tak malé, ale i tak nevíme, jak je to řešené uvnitř, nicméně na hřad o délce 60 cm, se dvě slepice vejdou, a dvě malé i pohodlně, furt lepší, než klecový chov. Ta opicarna kolem má za úkol klamat tělem a úspěšně se jí to daří...
Misaak

XXX.XXX.205.201
Uz jsem kontaktovala nekolik truhlaru. Ja umim kde co, ale se drevem nee. Necham jim postavit poradny kurnik, oplotim jim k tomu kus zahrady jako vybeh a budu je poustet na travu po cele zahrade. Diky za rady, fakt je, ze me oklamala hezka fotka a proto jsem si sem prisla pro radu :-)
alest250
napsal(a):
Nojo, teď na to koukám pořádně, nedošlo mi, že je to až tak malé, ale i tak nevíme, jak je to řešené uvnitř, nicméně na hřad o délce 60 cm, se dvě slepice vejdou, a dvě malé i pohodlně, furt lepší, než klecový chov. Ta opicarna kolem má za úkol klamat tělem a úspěšně se jí to daří...
přesně tito výrobci nemají zájem na tom, aby to vydrželo dlouhá léta a aby to drůbeži vyhovovalo,hlavní zájem mají ten aby to jen hezky vypadalo,a na pár prkýnkách vydělali co nejvíce,a za tři nebo čtyři sezony byl chovatel nucen koupit další.to je účel.