Sasexky nebo barneveldky

Sasexky
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.3.2019 07:33
jardavel

XXX.XXX.250.254

Dobrý den, mám v plánu si založit čistokrevný chov slepic s dvoustranou užitkovostí. Nemohu se rozhodnout mezi sasexkami a barneveldkami. Kdo je chováte jaké máte zkušenosti? Nebo by jste doporučili ještě nějaké jiné plemeno? A aby ještě mělo atraktivní zbarvení.

A druhý dotaz - sasexky se mi líbí trojbarevné (porcelánové) chovají se u nás v trochu větším počtu nebo je problém sehnat nepříbuzná zvířata?

Děkuji za konstruktivní diskuzi

21.3.2019 19:42
kastef

XXX.XXX.69.65

velmi dobrou užitkovost mají Australky velké černé a Hempšírky, ,dají se velmi dobře sehnat,jak násadová vejce,tak kuřátka a často i dospělé pipinky.No holt ale není to nic vzácné,neobvyklé ….

22.3.2019 07:44
esmez

XXX.XXX.12.218

píšu si teď o sasexkách s panem Peterem. je to chovatel málo běžných plemen a je velmi ochotný
tady je jeho profil https://www.ifauna.cz/profil/peter-z-bratislavy/moje-inzeraty
(doufám, že se na mě proto nebude zlobit:)

a taky jsem našla inzerát na chovatele v Čechách https://zvirata.bazos.cz/inzerat/101543354/Sasexka-velka-porcelanova.php

moc běžné plemeno to ale není a asi bude problém se sháněním nepříbuzné krve

Jana

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.3.2019 21:41
Uživatel s deaktivovaným účtem

Sasexka velká porcelánová je vzácná u nás, barneveldka taky. Navíc jsou barneveldky náchylné na Markovu nemoc.
Pro užitkový čistý chov se kromě těchto plemen výborně hodí hempšírky (měděně červené), maransky (více barev, hlavně měděněkrká černá a modrá), australky (černé), amroksky (žíhané), rodajlendky (bílá, červená), velké vyandotky (téměř všechny barvy, je z čeho vybírat, když seženete), bílefeldka (rodobarvá), oravka (bílá, žlutohnědá...).
Máte z čeho vybírat, jestli chcete minimum starostí se sháněním, doporučuji jednoznačně hempšírku, sice méně atraktivní, ale u nás na dobré úrovni.

23.3.2019 04:53
kastef

XXX.XXX.69.65

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Sasexka velká porcelánová je vzácná u nás, barneveldka taky. Navíc jsou barneveldky náchylné na Markovu nemoc.
Pro užitkový čistý chov se kromě těchto plemen výborně hodí hempšírky (měděně červené), maransky (více barev, hlavně měděněkrká černá a modrá), australky (černé), amroksky (žíhané), rodajlendky (bílá, červená), velké vyandotky (téměř všechny barvy, je z čeho vybírat, když seženete), bílefeldka (rodobarvá), oravka (bílá, žlutohnědá...).
Máte z čeho vybírat, jestli chcete minimum starostí se sháněním, doporučuji jednoznačně hempšírku, sice méně atraktivní, ale u nás na dobré úrovni.

doporučuju pár Hempšírek a pár Australek dohromady ,vypadá to velmi pěkně a zajímavě

23.3.2019 07:04
bery25

XXX.XXX.57.110

dobry,presne to tak mam,ale australorpky su omnoho krajsie a v mojom pripade o dost vacsie,neviem ci to tak ma byt,nejak som to neskumal

23.3.2019 21:53
peter z bratislavy

XXX.XXX.225.243

Chovám už dlhšie veľké Barneveldky strieborné dvojlemmované,a nikdy som nemal problémy s ich nemocami, ako sa píše vyššie. Je to síce zriedkavý far. ráz, ale sú krásne ... Tiež chovám aj veľké sasexky porcelánové. Obe plemená majú asi rovnaké nároky

23.3.2019 22:40
ančovička1

XXX.XXX.220.127

Nádherné slepičky😀

24.3.2019 07:16
jardavel

XXX.XXX.250.254

Všem moc děkuji za odpovědi. O panu Petrovi z Bratislavy jsem už četl a chystal jsem se mu napsat.

Rodobarvé bílefeldky chovám ale chtěl bych k nim ještě něco přidat.

Sasexky se mi líbí i bílé kolumbijské, ale porcelánové i když jen z fotek mě uchvátily.

U barnaveldek mě zaujala modrá dvojlemovaná potom stříbrná dvojlemovaná, ale i základní dvojlemovaná má své kouzlo.

24.3.2019 07:18
kastef

XXX.XXX.69.65

ančovička1 napsal(a):
Nádherné slepičky😀

jj moc pěkné,já sem ale procpu své Australky,nejlepší slepičky na světě

24.3.2019 10:56
ančovička1

XXX.XXX.38.178

..tedy Kastef,ty jsou luxusni😀,jsem na rozpacich,které slepicky jsou hezčí😁..ale to nejde,za chvili sem dá paní Verka své hempsirky nebo i ja se pochlubim bilymi mazliky brahmankami...proste,máme je krásné a máme je rádi😀🐔🐔🐔

24.3.2019 11:38
kastef

XXX.XXX.69.65

ančovička1 napsal(a):
..tedy Kastef,ty jsou luxusni😀,jsem na rozpacich,které slepicky jsou hezčí😁..ale to nejde,za chvili sem dá paní Verka své hempsirky nebo i ja se pochlubim bilymi mazliky brahmankami...proste,máme je krásné a máme je rádi😀🐔🐔🐔

jj,všechny jsou super,a každému se osvědčí i jiné plemeno.Mám ještě pár Brahmánek,ale ty jsou jen zahrádkové,pomíchané barvy,ale taky moc krásné a hodné bambulky.
A jelikož sem nesehnala tu novou pipi,tak sem si objednala na začátek dubna 15 vajec,jak jinak,mix barev

24.3.2019 12:50
jardavel

XXX.XXX.250.254

Přidejte reakci

Přidat smajlík