Predcasne lihnuti

Ayam cemani
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.3.2019 11:26
petan83

XXX.XXX.33.11

Zdravim, v noci se mi narodilo prvni kure, ale na to, ze se maji lihnout ve 21 dnu, tak se vyklubalo v 19. Den a 8h po vlozeni do lihne. Kure je v pohode, ale druhe se vyklubalo dnes rano a je na nem videt ze je venku predcasne a nevim jestli se to spravi nebo ne, nebo jej mam usmrtit at se netrapi, viz foto.

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.3.2019 11:34

Někdy se to spraví, ale já teda nelíhnu na takové příšerné mřížce, ale na pevné neklouzavé podložce, takže případná kuřata s ne zcela uzavřeným pupkem můžu nechat v líhni, aniž by se mi tam zmrzačila.

23.3.2019 12:07

Pravděpodobně mǎte špatnou teplotu, proto se líhnou dřív. To s tím nevtaženým pupkem utraťte, protože tohle se nespraví.

23.3.2019 12:07
petan83

XXX.XXX.33.11

Zatim sem s tou mrizkou nemel nikdy problem,ale ja kurata po vylihnuti davam oschnout jinde. V jednu chvili kure vypadalo je to neda, ale ted sem se dival a uz to ma skoro vtahnute dovnitr, tak mu zacinam davat sanci. Ale zbyle vajce jsou teprve ted naklovla a nektere jeste ani to ne. Nevim proc jen ty 2 chteli na svet drive. Vejce sem pri otaceni daval vzdy na jine misto abych eliminoval rozdil teploty v lihni, ta je tam v rozmezi 0,8 st.

23.3.2019 12:13
petan83

XXX.XXX.33.11

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pravděpodobně mǎte špatnou teplotu, proto se líhnou dřív. To s tím nevtaženým pupkem utraťte, protože tohle se nespraví.

Spravilo se a kure se ma k svetu. Teplota v lihni 37,2-38, nucena cirkulace. A vylihli se drive jen 2, mozna me napada ze to byly mensi vejce nez ty ostatni, jestli to muze mit vliv, ale nasadovou hmotnost meli.

23.3.2019 12:20

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

ono to záleží. trochu vytažený pupek zalézá skoro před očima a kdyby na to kuře člověk nehleděl od okamžiku vykulení z vejce ale až druhý den po oschnutí, ničeho si nevšimne.

kuře oschlé s nevtaženým pupkem je samozřejmě na vyřazení.

23.3.2019 13:02
kastef

XXX.XXX.69.65

no mě se vždy dvě nebo tři kuřátka líhnou 19 den a bývají v pořádku a pěkná.Když sem líhla prvně,tak se mi 19 den vylíhla půlka kuřat,druhá 20den.Ale všechna to v pohodě dala.
Nyní to mám vždy tak,že mám vždy 2-3 průzkumníky 19 den,a pak půl na půl 20 a 21 den.Pozdeji se nevylíhlo nikdy nic.

23.3.2019 13:28
Malkina

XXX.XXX.33.225

Nejhorší je když je průzkumník jen jeden a pípá dokud se nevylíhne něco dalšího

23.3.2019 15:55

Mně se vylíhlo jedno kuře pod párem holubů. 19. den, zcela v pohodě, bez známek předčasného líhnutí. Byla to liliputka (vejce 35-40 gramů).

23.3.2019 19:23
petan83

XXX.XXX.33.11

Tak kure pupek uplne zatahlo a vypada to ok ale jde videt ze je trosku slabsi, ale to snad uz rozchodi. Zatim venku 3 z 8, dalsi 2 naklovly a zbytek ceka asi na svuj spravny termin. A s tim pipanim je to tak, ale ted jsou tri a to prvni pipe porad. A taky dostaly dnes uplne novou odchovnu (102x61 cm)

24.3.2019 10:32

skôr sa vyliahne keď dáš do liahne čerstvo znesené (ešte teplé) vajce. Skôr kludne aj o 2 dni. Ale není to dobrý nápad.

24.3.2019 16:16
petája

XXX.XXX.32.255

petan83 napsal(a):
Tak kure pupek uplne zatahlo a vypada to ok ale jde videt ze je trosku slabsi, ale to snad uz rozchodi. Zatim venku 3 z 8, dalsi 2 naklovly a zbytek ceka asi na svuj spravny termin. A s tim pipanim je to tak, ale ted jsou tri a to prvni pipe porad. A taky dostaly dnes uplne novou odchovnu (102x61 cm)

Kupte jim ve zverimexu trochu moučných červů, hlavičku červa dejte pryč a zbytek po kouskách zkrmte, kuře to posílí. Nedejte jim toho moc najednou, spíš průběžně.
Uvidíte, jak jim bude chutnat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík