Podařilo se mi sehnat tohodle leghornaka, ma tak 5 měsíců tak co na něj rikate? Teď už jen počkat až přijdou jednodenní kurata a z těch mu pak vybrat pár slepic, do té doby se bude muset spokojit a hybridkami.
No jo, dámy, ale je zapotřebí si v hlavě představit, KDY se těch 5 měsíců růstu daného zvířete odehrálo. Je opravdu rozdíl, když vylíhnu zvíře v dubnu a podívám se na něj, coby 5měsíční, v září, a je rozdíl se na 5měsíční kus dívat v březnu.
Délka dne, teploty, dostupnost "přirozené" stravy, hmyzu, pastvy...
Čímžto neříkám, že to kuře na fotce je-bude nějaký hit.
Dost možná klasický Dominant hybrid určený nyní, na začátku sezony, k vyskladnění z haly.
Je to čistý leghorn viděl jsem i jeho rodiče u chovatele mám ho už měsíc a kupoval jsem ho jako cca 4 mesicniho žil se sourozenci v odchovne takže nějaký reakce na teploty a prostředí bych to neviděl, je pravda že může být i mladší, chovatel nemusí říkat pravdu ale dával jsem za něj 100 kc takže si myslím že než k němu budu mít slepice tak to bude krasavec. Jinak šel z té teplé odchovny rovnou ke mě do kurníku a to byla půlka února ale ustal to a začíná krásně červenat a už se mu dělá i ten kohoutovsky výraz.