Husa Landeská nese jedno vejce za 6 dní

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.3.2019 08:25
sojous

XXX.XXX.7.164

Dobrý den. Loni v prosinci jsem koupila (prý) odzkoušené husy. Měly by být staré tři roky. Houser a husa landeská + husa česká. Landeská začala snášet, ale mezi jednotlivými vejci je odstup šest dní. To přece není normální. Moc děkuji za každý postřeh, čím by to mohlo být. Česká zatím nic. Houser pojímá obě. Zanášet nemohou, skutečně, nemají kde. Omlouvám se založení nového tématu, ale nic podobného jsem zde nenašla.

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.3.2019 16:06
Uživatel s deaktivovaným účtem

Možná to bude krmením. Zkuste přidat bílkoviny (třeba směsí pro nosnice, mléčnými výrobky). Možná se to zlepší a cyklus se zrychlí.

29.3.2019 10:52
sojous

XXX.XXX.7.164

Děkuji, zkouším, co to udělá.

4.4.2019 18:15
sojous

XXX.XXX.7.164

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Možná to bude krmením. Zkuste přidat bílkoviny (třeba směsí pro nosnice, mléčnými výrobky). Možná se to zlepší a cyklus se zrychlí.

Tak husám přilepšuji. Dala jsem i trochu hrachu, kromě směsi pro nosnice a jogurtu. Teď jsem zkoumala kroužek. Podle kroužku ta landeska není tři roky stará, jak tvrdila paní prodávající, ale sedmiletá. Může to být problém? A je teda lehká jako holub...

4.4.2019 18:29
ančovička1

XXX.XXX.43.234

sojous napsal(a):
Tak husám přilepšuji. Dala jsem i trochu hrachu, kromě směsi pro nosnice a jogurtu. Teď jsem zkoumala kroužek. Podle kroužku ta landeska není tři roky stará, jak tvrdila paní prodávající, ale sedmiletá. Může to být problém? A je teda lehká jako holub...

Je lehka?mate husy odcervene?..ja mam také dve husy staré,moc nesnasi,ale maji ohromna vejce,pekna housata😀

4.4.2019 18:36
sojous

XXX.XXX.7.164

ančovička1 napsal(a):
Je lehka?mate husy odcervene?..ja mam také dve husy staré,moc nesnasi,ale maji ohromna vejce,pekna housata😀

Ano, je, vážně, holoubě hadra. Odčervené je nemám. Tedy, já jsem je neodčervovala. Tak je odčervím. A těch 7 let je hodně, jako na "plodnost" nebo jak to mám napsat...

4.4.2019 18:55
ančovička1

XXX.XXX.43.234

sojous napsal(a):
Ano, je, vážně, holoubě hadra. Odčervené je nemám. Tedy, já jsem je neodčervovala. Tak je odčervím. A těch 7 let je hodně, jako na "plodnost" nebo jak to mám napsat...

..tak je urcite odcervete,bude to tim..ja mam hus 2/6, z toho dvě ty staré,vic,než 10 let,ale jsou vitalni a těžké, vejce maji asi 80%oplozena..odcervuji je helmigalem,tablety..

4.4.2019 19:00
sojous

XXX.XXX.7.164

ančovička1 napsal(a):
..tak je urcite odcervete,bude to tim..ja mam hus 2/6, z toho dvě ty staré,vic,než 10 let,ale jsou vitalni a těžké, vejce maji asi 80%oplozena..odcervuji je helmigalem,tablety..

Tak mnohokráte děkuji. Zítra valím na veterinu, na nákup.

Přidejte reakci

Přidat smajlík