Uživatel s deaktivovaným účtem

Záleží hlavně na tom, jak to chcete chovat.
To chcete na jaře vždy znova koupit káčata, vykrmit a pak porazit, nebo mít chovnou skupinku, po které odchováte a porazíte mladé?
Pekingská se rychle vykrmí převážně tím, co jí nasypete, nejlépe směsí (vlastní míchanou nebo koupenou) a tím, co najde ve výběhu. Je tučnější. Prodávají se často na burzách jako malá káčata. Nevysedí si mladé ve většině případů.
Pižmovka se spíše vypase, méně žere šroty a obilí než pekina, zato se hodně pase. Není tak tučná. Je tichá, zatímco pekingské kačenky samice jsou uřvané. Vysedí si mladé, ale na burzách lze někdy sehnat i káčata.
Záleží na tom, jak chcete mít mastnou bradu. Není to vtip. Kachna pekingská je tučnější, má víc sádla, rychleji roste, má větší spotřebu krmiva a dá se chovat i na menším prostoru.
Kachna pižmová má sušší maso, roste pomaleji a má menší spotřebu krmení. Je vhodné pro ni pokud má dostatečnou pastvu a ideální je vodní plocha.
Správným rsp. nesprávným stylem krmení můžete docílit pravých opaků.
Ja jsem jednou zkusila pekiny,potom jsem chovala rouenske kacenky,spíš pro krásu,než na pekáč,ale oboji byly tlusté,byly same sádlo a masa málo.date do trouby 3kilovou kačku a pečenou vytáhnete poloviční a litr sádla..tak už dlouho chovam pizmovky,jakou ji dáte do trouby,takovou ji vytáhnete,samé dobré maso, chuťově podobné husimu,sadla na vypeku akorát ..a krmitka maji cely den plná,krmim psenici,na jaře pridávám granule pro nosnice,zahradu na pastvu maji cely rok😀..