Zdravím,
objevila jsem doma klasickou zelenou (nepoužitou) topnou desku pod selata 100x40cm a chtěla bych se zeptat - dá se použít u starších kuřat? V pozdějším věku, kdy už bude (snad) přes den venku teplo, tak dát jen na noc na přihřátí. Máte s tím někdo zkušenosti? Mám regulátor do zásuvky, mohu nastavit teplotu. A dala by se otočit tím topícím dolů a postavit na nožky, jako mají nové topné desky pro kuřata?
Líbí se mi ta velikost, to vyloženě kuřecí neseženu a když ji máme doma, použila bych ji radši než lampu. Děkuji.
je to přesně tahle: https://www.driml-napajecky.cz/cz/drubez-holubi/odchovny-infralampy/termodeska-td-230-100-x-40cm-90-w-230v-kryti-ip-67-spodni-teplo--11873.html#desc
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nemám s ňou žiadne skúsenosti, ale viem si tú dosku predstaviť ako "podlahové kúrenie" v odchovni kuriatok. Postaviť bedňu s deklom, na vrchu sklo na kontrolu, vložiť dosku na dno, termostat na reguláciu, svetlo na spínačky a nejakých 30-50 kureniec má ubytovňu.

7 týždňov? zbytočná starosť o vykurovanie. už to nepotrebujú ak nebude -20
To má Fox pravdu. 7 týdenní kuřata už mají dost peří, aby se zahřála sama. V tomto věku většinou opouštějí kvočnu a jsou zcela samostatná. Právě naopak to přitápění by jim mohlo uškodit v tom smyslu, že by byla zchoulostivělá a potom málo odolná proti venkovnímu chladu. Topná deska má využití pouze pro čerstvě vylíhnutá kuřata asi do 6ti týdnů. Potom už mají vyvinutou termoregulaci a je dobré je začít postupně otužovat. Ale tohle vám přesně poradí chovatelé, kteří líhnou v líhních. Já jedině pod kvočnou.

moje prvé majú 6 týždňov a už sú z odchovne 2 týždne preč. zdieľajú síce samostatný - ohradený, ale inak spoločný krytý nevykurovaný priestor s ostatnými sliepkami.