Topná deska pro selata - použití u kuřat

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.3.2019 19:28
Vod.Nik

XXX.XXX.168.84

Zdravím,
objevila jsem doma klasickou zelenou (nepoužitou) topnou desku pod selata 100x40cm a chtěla bych se zeptat - dá se použít u starších kuřat? V pozdějším věku, kdy už bude (snad) přes den venku teplo, tak dát jen na noc na přihřátí. Máte s tím někdo zkušenosti? Mám regulátor do zásuvky, mohu nastavit teplotu. A dala by se otočit tím topícím dolů a postavit na nožky, jako mají nové topné desky pro kuřata?

Líbí se mi ta velikost, to vyloženě kuřecí neseženu a když ji máme doma, použila bych ji radši než lampu. Děkuji.

je to přesně tahle: https://www.driml-napajecky.cz/cz/drubez-holubi/odchovny-infralampy/termodeska-td-230-100-x-40cm-90-w-230v-kryti-ip-67-spodni-teplo--11873.html#desc

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.3.2019 11:52

Nemám s ňou žiadne skúsenosti, ale viem si tú dosku predstaviť ako "podlahové kúrenie" v odchovni kuriatok. Postaviť bedňu s deklom, na vrchu sklo na kontrolu, vložiť dosku na dno, termostat na reguláciu, svetlo na spínačky a nejakých 30-50 kureniec má ubytovňu.

29.3.2019 12:41
Zuzkaa

XXX.XXX.88.69

Takovou topnou desku mám v kurníku pod oknem, kdyby byly velké mrazy, aby slepicím neomrzly hřebínky, ale kuřátka mi zahřívá živá kvočna. Deska vám princip umělé kvočny určitě splní, ale je poměrně velká, musíte mít velikou odchovnu a hooodně kuřat.

29.3.2019 14:05
Vod.Nik

XXX.XXX.168.84

Děkuji, nemám to pro malá kuřátka, ale pro velká do svého odděleného zděného kurníčku ve věku cca 7 týdnů. Ne na vytopení celé ho obydlí, spíš kontaktní dohřívání kuřat, když bude chladněji. Mám chlívy veliké a celý prostor pro dorostence prostě nevytopím. Kuřátka malá budou doma.

29.3.2019 16:21

7 týždňov? zbytočná starosť o vykurovanie. už to nepotrebujú ak nebude -20

29.3.2019 18:51
Zuzkaa

XXX.XXX.88.69

To má Fox pravdu. 7 týdenní kuřata už mají dost peří, aby se zahřála sama. V tomto věku většinou opouštějí kvočnu a jsou zcela samostatná. Právě naopak to přitápění by jim mohlo uškodit v tom smyslu, že by byla zchoulostivělá a potom málo odolná proti venkovnímu chladu. Topná deska má využití pouze pro čerstvě vylíhnutá kuřata asi do 6ti týdnů. Potom už mají vyvinutou termoregulaci a je dobré je začít postupně otužovat. Ale tohle vám přesně poradí chovatelé, kteří líhnou v líhních. Já jedině pod kvočnou.

30.3.2019 07:01

moje prvé majú 6 týždňov a už sú z odchovne 2 týždne preč. zdieľajú síce samostatný - ohradený, ale inak spoločný krytý nevykurovaný priestor s ostatnými sliepkami.

Přidejte reakci

Přidat smajlík