abelo

XXX.XXX.148.116
Zdravím všechny chovatele, máme ve škole líheň a rádi bychom s dětmi líhli nějaká mláďata, ale také bychom potřebovali zpětný odběr, nemáme je kde chovat. Pokud byste tedy chtěli vylíhnout jakékoliv ptáčky - kuřata, kachňata, bažanty, koroptve - kapacita líhně je okolo 10 ks a po vylíhnutí si je odebrat zpět do péče, ozvěte se. tel 777 191 383
Uživatel s deaktivovaným účtem

Vy chcete v škole s deťmi liahnuť mladé? A uvedomujete si že sa povedzme kuriatka nemusia ani vyliahnuť, alebo že sa môžu vyliahnuť postihnuté? Nebýva to pravidlo, ale stáva sa to...

A co je špatného na tom, když se děti setkají se smrtí nebo postižením? Je to normální součást života a normální lidé takové věci před dětmi neskrývají

Samozrejme, som sa zabudol opýtať aká trieda? Lebo si myslím, že pre prvákov to nieje moc dobrý nápad...

abelo
napsal(a):
Zdravím všechny chovatele, máme ve škole líheň a rádi bychom s dětmi líhli nějaká mláďata, ale také bychom potřebovali zpětný odběr, nemáme je kde chovat. Pokud byste tedy chtěli vylíhnout jakékoliv ptáčky - kuřata, kachňata, bažanty, koroptve - kapacita líhně je okolo 10 ks a po vylíhnutí si je odebrat zpět do péče, ozvěte se. tel 777 191 383
Dobrý den, je to skvělý nápad. Rád bych poskytl vejce (slepice) a po vylíhnutí odebral.
Ale záleží, odkud jste. Já jsem z Olomouckého kraje-Litovel. Jestli je to daleko od Vás, budete si muset najít chovatele blíže v okolí.
abelo
napsal(a):
Určiě by prospělo uvést lokalitu, aby s vámi potenciální zájemce z blízkého okolí navázal kontakt a tím přispěl i trochu k poznávání přírody dětmi. A také je dobré zvážit věk dětí. Po vylíhnutí třeba několik dní v kartonové krabici by děti mohly sledovat životní projevy kuřátek-to není nikterak náročné a ani nezapáchá...

napsal(a):
Samozrejme, som sa zabudol opýtať aká trieda? Lebo si myslím, že pre prvákov to nieje moc dobrý nápad...
jako proč? že by měli doživotní trauma z nevylíhlého vejce?
ono naopak lidi ztrácí kontakt s přírodou a realitou a i tohle prostě patří k životu. mladší dítě to spíš vezme než nějakej rozjívejej puberťák, který už je zdeformovaný městským životem.
Jako dítko školou povinné jsem navštěvoval chovatelský kroužek, kde jsme se starali o králíky a holuby. Účastnili jsme se všeho co k chovu patří, včetně porážky. Tenkrát už jako děti jsme věděli, že pokud chceme jíst maso tak musíme zabít nějaké zvíře. Každou zimu jsme viděli několik zabijaček prasat a docela jsme se na ně těšili. Dnes některé děti nemají ani tušení odkud pochází maso, prostě ze supermarketu. Pak vám slečinka do diskuze o porážce králíků napíše následovní vzkaz.
Martina31
1.4.2019 09:21
Martina31
XXX.XXX.12.43
Doufám,ze tohle zbytečně zabíjení tvorů se vám vrátí,co nejdřív🙏🙏moc přeji
přitom se denně nacpává hamburgry anebo šunčičkou.

ne ne. tyhle bývají vegetariánkami. a hubu si cpou avokádem a chia semínky, které jsou importované přes 3/4 zeměkoule.
Taky jsem chodil na chovatelský kroužek, později jsem byl i vedoucí.
Stalo se nám, že nám z metr vysokého akvária zmizela dvě potkaní mláďata, akvárium bylo nahoře jištěné pletivem v rámu jištěným cihlou. ostatně jako každé potkaní akvárium (bylo jich asi šest). No hledali jsme dlouho, řádně, marně.
Pak se nám ve voliéře plné andulek začalo zdát, že jich je nějak méně a méně.
Když už mi to bylo divné, myslel jsem si, že třeba "hromadně zahnízdily", vlezl jsem do voliéry,
ještě jsem byl malé dítě základní školou povinné, a jal jsem se prozkoumat jejich hnízdní kmen...
Andulky tam nebyly, ale bylo tam spousta peří a dva, již dospělí, a řádně vykrmení potkani.
A že by někdo sténal nad sežranou andulkou nebo chcíplým pavím očkem, tak to nepamatuji.
Svět býval kdysi normální. Je dobré na to občas zavzpomínat.
Líbí se mi projekt, který na Frekvenci 1 zorganizoval BohemiaGall - líhnutí v přímém přenosu.
Šel se svými vejci na trh, a to doslova, a vystavil je na odiv v onlajn přenosu.
Výsledek je nejistý, od počtu oplozených vajec, až po samotné finále.
A přece to stojí za to, ne?
Moje Vlašky už edukují děti v Praze v Národním zemědělském muzeu a dále v nejedné škole.
Je to fajn, že školy mají už své zoo-koutky, zvířecí dvorky a podobně. Děti mají zvířata rády.

honzapm
napsal(a):
Stalo se nám, že nám z metr vysokého akvária zmizela dvě potkaní mláďata, akvárium bylo nahoře jištěné pletivem v rámu jištěným cihlou. ostatně jako každé potkaní akvárium (bylo jich asi šest). No hledali jsme dlouho, řádně, marně.
Když už mi to bylo divné, myslel jsem si, že třeba "hromadně zahnízdily", vlezl jsem do voliéry,
ještě jsem byl malé dítě základní školou povinné, a jal jsem se prozkoumat jejich hnízdní kmen...
Andulky tam nebyly, ale bylo tam spousta peří a dva, již dospělí, a řádně vykrmení potkani.
A že by někdo sténal nad sežranou andulkou nebo chcíplým pavím očkem, tak to nepamatuji.
Líbí se mi projekt, který na Frekvenci 1 zorganizoval BohemiaGall - líhnutí v přímém přenosu.
Šel se svými vejci na trh, a to doslova, a vystavil je na odiv v onlajn přenosu.
Moje Vlašky už edukují děti v Praze v Národním zemědělském muzeu a dále v nejedné škole.
Je to fajn, že školy mají už své zoo-koutky, zvířecí dvorky a podobně. Děti mají zvířata rády.
Honzo, ten návrh s veřejným líhnutím jeden známý donesl až k nám, že prý to viděl kdesi ve Francii a bude to zajímavý. Tak mám půjčenou líheň (REAL 49) od něj a termín líhnutí je naplánovaný na Velký pátek. Budou se líhnout na Velikonoční výstavě v Arboretu Bílá Lhota, kde je děti budou moct sledovat, líheň to umožňuje průhlednými okénky.
Zatím jsem tam dodával pouze kvočny s kuřaty, děti si je vždy nosily a mazlily, nikdy žádné nerozmáčkly, dávám tam na ně pozor.Je to nejpopulárnější atrakce na té mini výstavě.
Mám obecně z těchto veřejných líhnutí před mládeží dobrý pocit a je škoda, že naše škola nemá chovatelský kroužek, který by se tomu věnoval. Vejce bych jim dával.

honzapm
napsal(a):
Jen si dovolím upřesnit..Frekvence1 kontaktovala náš klub sama, byl to jejich nápad a velkým organizátorem je náš předseda Petr Bernard z Kladna. On také poskytl "svá" vejce, tedy přesně polovinu a tu druhou jsem přivezl od Jardy Kubáta od Stach..Já jenom plácal v rozrušení kraviny..

napsal(a):
ne ne. tyhle bývají vegetariánkami. a hubu si cpou avokádem a chia semínky, které jsou importované přes 3/4 zeměkoule.
A spotřebou vody nutné pro vypěstování avokáda (v sezoně strom dá jen několik desítek plodů)devastují třeba mexickou krajinu zu grunt.....