Dobrý deň,chovám orpingtonky žlté. Majú cca 2 roky. Nedávno som si všimol, že jadné má na hlave dosť velkú hrču.Mám ich 4 kusy a nedávno som si všimol, že jednu sliepku kohút strašne bil, tak sme ho zarezali.Sliepočka sa rozobrala, len teraz neviem,či je to ona, alebo má tá hrča na hlave inú príčinu.Taže by som sa chcel spýtať, z čoho to môže byť, prípadne ako to ošetriť? Posledná fotka je pre porovnanie zdravej sliepky.
Vopred vďaka.
Dobrý den, Orpingtonky mám taky, kohout je obrovský, ale slepici jen chytne za peří na hlavě, že by jí kloval, či jí nějak ubližoval, jsem si nikdy nevšimla. Jedna slepice má odřená záda, tu má nejraději, ale to je asi všechno. Ale mohlo se stát, že ji ten kohout nějak poranil a dostala se jí tam infekce. Pokud je ta boule měkká, je tam hnis, musí se to otevřít, hnis vymačkat a rána vyčistit, ale to bych raději nechala na veterináři, pokud sám nemáte s takovými zákroky zkušenosti. Slepici byste pak musel mít doma v čisté bedně, nebo krabici a ošetřovat ji.
Paatrik
napsal(a):
No bol som u veterinára,ale nastal trochu problém,že si s tým moc nevie rady, keďže je odborník skôr na mačky a psy.Hrča je tvrdá na dotyk. Poprosil by som o nejaké rady,ak by ešte niekto mal, ak nie tak sliepka pôjde pod sekeru.
I s radami je nejlepší řešení, které navrhujete. Tedy sekeromicin zaručeně zabere...
Paatrik
napsal(a):
Ďakujem za rady, ešte neviem , ako to budem riešiť, ale v prípade taj masti, mohli by ste prosím poslať link na predaj tejto masti na internete, prípadne napísať o akú konkrétnu masť ide? Vďaka.
používám třeba Ichtamol,pokud je to opravdu absces připraví ho to,pokud ne neublíží