ančovička1
napsal(a):
Husi a slepici vejce nemůžete lihnout dohromady najednou,kvuli rozdílné hlavně vlhkosti ..slepičí kolem 50%,husi 60-70%..bud jedny nebo druhé se nevylihnou..vejce se prohlizi asi za týden od nasazeni
Fu ha to ste ma nepotesili. Ja mám v liahni cleo5 poschodová 20 kacacich vajec indických bežcov a za týždeň som tam dal 50 slepacich vajíčok. Vodu mám v tom väčšom kanaliku a vlhkosť približne 55%
Taky jsme líhli IB a slepice dohromady-bez problému.Vodu dáváme u Clea od začátku do obou kanálků+ 2-3x denně rosíme.Vlhkoměr máme takový obyč terarijní,moc přesný to není,protože máme dva a ukazuje každý jinak.Ukazuje nám to zhruba na rozhraní žlutýho a zelenýho pole takže zhruba 65%.Teplotu nevím už dávno to nefunguje nechali jsme nastaveno co bylo z výroby.Taky se mi skoro u každý várky stalo,že jsem nedolila vodu a vlhkost spadla až do červenýho pole-bez následků.Jediný co dodržujem je okamžitý(aspoň ve dne) vytahování vylíhlejch kuřat a káčat protože jak se tam melou otáčej naklubaný vajíčka dírou dolu.Takže sušíme pod lampičkou.