Zdrobnělé slepice s vysokou snáškou

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.4.2019 12:45

Dobrý den, chtěla bych poradit plemeno zdrobnělých slepiček. Chci slepičky primárně na vajíčka a pak pro radost i pro potěchu oka. Budou v dřevěném zatepleném kurníku s výběhem, ale budou pouštěné i do ovocné zahrady. Další moje otázka je, kde je sehnat. Na inzerátech jsem velkou nabídku nenašla. Někdy jezdím na ptačí trh do Týniště, ale zatím jsem vždy byla jen v části s exoty, takže nevím, jak je to s nabídkou slepiček. Moc děkuji za rady.

9.4.2019 12:55

zdrobnělé velsumky.

9.4.2019 12:58
jo012810

XXX.XXX.101.35

Pokud chcete zdrobnělé slepice a preferujete snášku vajec, pak zdrobnělé hempšírky měděně červené, které mají asi nejvyšší snášku mezi zdrobnělinami. Pohybuje se mezi 160 až 180 vejci za rok. Pochopitelně při odpovídajícím krmení, zatepleném kurníku a prodloužení dne, nesou i v zimně. Nejsou sice exoticky krásné, ale svůj půvab mají. Jak sehnat "hotové" kuřice je problém, který zde byl již mnohokrát řešen. Lepší nakoupit veljce, vylíhnout a odchovat...
Jak uvádí bodlinka, zdr. velsumky byly skutečně šampionky, ale dnes to již není pravda. Alespoń podle mé zkušenosti.

9.4.2019 16:44
Jamata

XXX.XXX.220.117

Wyandotky.

9.4.2019 19:57

Mám doma takové zakrslé slepičky, něco dovezené z Holandska. Snášejí vytrvale už od Vánoc, bílá vejce 35-42 gramů. Na vzhled jsou zajímavé.
Kdybyste měla zájem, právě je prodávám. A to více barev, zlaté (2,0), divoké (1,2), černé (0,3). Pokud pojedu 4. neděli v dubnu do Týniště, můžu Vám je tam vzít.
Jsem z Olomouckého kraje.
J.E.

9.4.2019 21:17
viu

XXX.XXX.101.74

Zdrobnele velsumky jsou super. Minislepice snáší velká vejce.
Wyandotky jsou sice /pro mne hezčí, ale celé jaro-léto kvokaji, tedy nesnáší...z velsumek zatím nekvoka žádná.

10.4.2019 08:27
mini

XXX.XXX.61.179

viu napsal(a):
Zdrobnele velsumky jsou super. Minislepice snáší velká vejce.
Wyandotky jsou sice /pro mne hezčí, ale celé jaro-léto kvokaji, tedy nesnáší...z velsumek zatím nekvoka žádná.

Môžem potvrdiť u velsumiek a wiandotiek, ale problém všetkých zdrobnelých je zimná znáška, čím je sliepka menšia potrebuje viac tepla, čiže aby aspoň niečo znášala potrebuje minimálne dobre zateplený kurín.

10.4.2019 15:57

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Mám doma takové zakrslé slepičky, něco dovezené z Holandska. Snášejí vytrvale už od Vánoc, bílá vejce 35-42 gramů. Na vzhled jsou zajímavé.
Kdybyste měla zájem, právě je prodávám. A to více barev, zlaté (2,0), divoké (1,2), černé (0,3). Pokud pojedu 4. neděli v dubnu do Týniště, můžu Vám je tam vzít.
Jsem z Olomouckého kraje.
J.E.

A je to nějaké konkrétní plemeno?

10.4.2019 16:11

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A je to nějaké konkrétní plemeno?

Podle podobnosti jedinců předpokládám, že ano.
Kamarád to vylíhl z vajec z Nizozemska-nechal si posílat várky vajec od víc chovatelů-poštou. Jestli je to něco čistokrevného, tak jde o nějaké krajové plemeno. Název nemůžu zjistit, holandsky neumím a na českém internetu nelze dohledat ani dle obrázku. Zde na Ifauně mi bylo řečeno, že jde asi o křížence s krví zdr. paduánky, laflešky a případně jiných.
Ale tyto domněnky vyvrací fakt, jak vypadají jejich potomci-jsou si všichni podobní i rodičům.
Ale ve Vašem případě na ozdobu a snášku by svůj účel plnily dobře i křížené zdrobnělé slepičky.
Já mám teď navíc jak jsem psal 3 kohoutky (1x divoký, 2x zlatý) a 5 slepic (3x černá, 2x divoká).

10.4.2019 17:03
jo012810

XXX.XXX.101.35

Můžete uvést holanské pojmenování zdrobnělek? Pokusil bych se zajistit překlad...

10.4.2019 20:38

jo012810 napsal(a):
Můžete uvést holanské pojmenování zdrobnělek? Pokusil bych se zajistit překlad...

Zeptám se toho kamaráda, možná bude vědět, možná si to někam napsal. Každopádně jestli zjistím, o jaké plemeno jde, hodně mi to pomůže.

11.4.2019 09:39
milan22

XXX.XXX.65.204

Mám Velsumky vajička 48-55g za min.rok 156 vajíček, zimní snáška nic moc . Faverolky vajička 39-45g min.rok 169 vajíček, snaží se také v zimě . Mám jejich křížence, snáší od prosince a zatim spokojenost, vel.vajiček 38-44g . Chov pouze pro radost,vajička prodávám vyjimečně--velká rodina, kurnik nezateplen ale jsou to moj holky

11.4.2019 13:17
jo012810

XXX.XXX.101.35

milan22 napsal(a):
Mám Velsumky vajička 48-55g za min.rok 156 vajíček, zimní snáška nic moc . Faverolky vajička 39-45g min.rok 169 vajíček, snaží se také v zimě . Mám jejich křížence, snáší od prosince a zatim spokojenost, vel.vajiček 38-44g . Chov pouze pro radost,vajička prodávám vyjimečně--velká rodina, kurnik nezateplen ale jsou to moj holky

Porovnejte se zNH. Dlouhodobě mám snášku v prvním roce min 160 ks/slepici a maximul bylo 182 ks/slepici za rok. Váha vajec v dlouhodobém průmeru 43g v prvním roce, ve druhém roce jsou větší, ale méně...nesou u mne celoročně.

11.4.2019 14:12
milan22

XXX.XXX.65.204

Prosím o upřesnění plemene,ja jsem z těch skratek mimo.😂😤😥 Děkuji a zároveň prosím chovatele o podělení se skušeností snášky zdrobnělek literatura je jedna věc a praxe druhá. Faverolky mě příjemně překvapily a uvádí se jenom kolem 130ks. Proč si nespetřit dvorek pěknými "holkami" se snáškou kolem 150 ks.Chovu zdar a zdrobnělkám zvlášť😀😀

11.4.2019 18:55
jo012810

XXX.XXX.101.35

zNH je zdrobnělá hempšírka měděně červená. Foto v mém prvním příspěvku na tomto vlákně.

11.4.2019 19:18
milan22

XXX.XXX.65.204

jo012810 napsal(a):
zNH je zdrobnělá hempšírka měděně červená. Foto v mém prvním příspěvku na tomto vlákně.

Ok. Dík já prostě ty zkratky nějak nedávám,doufám že nejsem sám😢😢

Přidejte reakci

Přidat smajlík