Brouzdaliště

Husy landeské
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.4.2019 08:51
TOMINOD67

XXX.XXX.245.49

Dobrý den, pořadí mi někdo jak vytvořit nějaké brouzdaliště pro husy? A taky pro pár pekingských kachen. Moc dekuju za rady a tipy.

14.4.2019 12:23
Majo2

XXX.XXX.48.189

Ide o to, či chcete aj investovať nejaké peniaze..

14.4.2019 14:21
TOMINOD67

XXX.XXX.245.49

Ano, jistě. Něco rozumného samozřejmě.

14.4.2019 15:22
ančovička1

XXX.XXX.220.127

Pro pár hus a kacen stačí plastova mušle,prodavaji jako pískoviště pro děti..ma výhodu,ze se lehce čistí,jen spinavou vodu vyklopite,napustite novou a par let vam vydrží..husam i kacenam to stačí..se zabudovanými jezirky je výměna vody pracnejsi..

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.4.2019 17:18

Já budu kachnám a husám dělat rybník. Nyní používám takovou ručně vykopanou díru, ve které je teď již děravá krycí plachta (fólie). Na ní jsou kameny. Bylo to provizorní řešení. Mám to od podzimu a voda v tom drží tak, že to stále dopouštím, nijak moc výrazně to neprotíká. Čištění je prostě hrůza vezmu kyblík a celé to vyliju do trávy, pak zase napustím užitkovou vodou. Bláto okolo není, je tam hlína s pískem. Musím to podle teploty čistit každodenně až jednou za dva dny, když je chladno stačí týdně. Záleží, kolik ptáků tam zrovna je. Taky já tam mám kachny zakrslé a divoké (celkem 3 páry+0,1), mandarinské a karolinské kachničky (celkem 4 páry), kačera hvízdáka a také 1,2 hus českých, 0,1 česko-štajnbašskou + momentálně 25 různě starých housat-což je pro vodu pořádná zátěž.
Dříve jsem měl malé zabudované vaničky, ty se sice čistí lépe, ale husám se v tom hůře páří. Navíc se voda rychleji kazí. Kdybyste kupoval něco na styl vany, doporučím koupit zahradní jezírko (OBI, Hornbach). Viděl jsem něco ve tvaru čtverce, myslím tak 150 cm x 150 cm a hloubka 50 cm. Okolo to obsypte pískem. Bude to i dobře vypadat, čistění zmáknete, kdyby bylo moc namáhavé ručně, můžete sehnat kalové čerpadlo.

14.4.2019 17:46
Majo2

XXX.XXX.48.189

Ja osobne mám pre nich mám jazierko, vykopaná diera a tam jazierkova folia, v ňom mám čerpadlo a fontánku, vodu dopúšťam z potoka cez čerpadlo, a vymieňam tiež cez čerpadlo, voda síce nieje uplne čista, ale to jazierkove čerpadlo, tam urobí dosť, fontána je už len ako estetický prvok, ale aspon je voda v pohybe, cele to stálo dosť, ale treba aj investovať..

15.4.2019 12:22
Malkina

XXX.XXX.0.162

V loni jsem měla pro husy(3ks) rozpůlenou 1000l plastovou nádobu-tu v kleci,používáme to jako napajedla.

15.4.2019 15:18
jardavel

XXX.XXX.250.254

ančovička1 napsal(a):
Pro pár hus a kacen stačí plastova mušle,prodavaji jako pískoviště pro děti..ma výhodu,ze se lehce čistí,jen spinavou vodu vyklopite,napustite novou a par let vam vydrží..husam i kacenam to stačí..se zabudovanými jezirky je výměna vody pracnejsi..

Ta mušle je dobrá věc také ji mám pro husy jen to nesmí zmrznout. Potom plast zkřehne a rozláme se

15.4.2019 18:41
ančovička1

XXX.XXX.220.127

jardavel napsal(a):
Ta mušle je dobrá věc také ji mám pro husy jen to nesmí zmrznout. Potom plast zkřehne a rozláme se

..tak jenom letni koupání,jistě,že v zime voda zamrzne ..musli měla dcera pro indiány(IB) po dětech😀 a na koupani byla šikovná..ja mam nádržku kulatou,asi pul metru hlubokou,průměr 1,5m,ale kazdy treti den musime vybirat spinavou vodu,neni tam výpust ..neni nad jezirko s fontánkou😇😀

15.4.2019 21:46
jardavel

XXX.XXX.250.254

ančovička1 napsal(a):
..tak jenom letni koupání,jistě,že v zime voda zamrzne ..musli měla dcera pro indiány(IB) po dětech😀 a na koupani byla šikovná..ja mam nádržku kulatou,asi pul metru hlubokou,průměr 1,5m,ale kazdy treti den musime vybirat spinavou vodu,neni tam výpust ..neni nad jezirko s fontánkou😇😀

Pochopitelně že v zimě mrazem voda zmrzne. Já poukazoval na to že plast když přejde mrazem i bez vody tak je křehčí a lámavější

15.4.2019 21:54
ančovička1

XXX.XXX.1.189

Jj,ja vim,to máte pravdu,plast dlouho nevydrží,ať v mrazech nebo i na slunci..😞

18.4.2019 05:48

TOMINOD67 napsal(a):
Dobrý den, pořadí mi někdo jak vytvořit nějaké brouzdaliště pro husy? A taky pro pár pekingských kachen. Moc dekuju za rady a tipy.

Poslal jsem Vám soukromou zprávu. Ohledně výběru nádrže. J.E.

18.4.2019 10:06
bery25

XXX.XXX.54.124

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Poslal jsem Vám soukromou zprávu. Ohledně výběru nádrže. J.E.

tak toto sa nerobi,aj my chceme vediet

18.4.2019 14:27

bery25 napsal(a):
tak toto sa nerobi,aj my chceme vediet

Mělo to reklamní podtext-doporučil jsem zadavateli konkrétní vhodnou nádrž. Proto jsem to nechtěl dávat na diskuzi, kdyby někomu vadilo.
Jinak příspěvek o volbě typu jezírka jsem již vkládal sem.

18.4.2019 23:28
ančovička1

XXX.XXX.220.127

Velikonoční koupačka bez reklamy😂😂

21.4.2019 16:20
Luboš Jedlinský

XXX.XXX.235.116

Jak jste na tom z betonovým jezírkem, chystám se ve voliere pro papoušky o rozměrech 9x3m dno udělat menší jezírko pro pár nebo dva okrasných kachnicek, zamlouvalo by se mi betonové jezírko (nakonec to je nejčastější volba i v zoo) má to nějaký speciální technologický postup? Armatura, nějak speciálně namíchat nebo zahladit beton aby byl prusak vody co nejmenší?

Přidejte reakci

Přidat smajlík