Liahnutie kuriatka

Hedvábničky
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.4.2019 17:16
didibakachan

XXX.XXX.193.232

Dobry den, chcela by som sa spytat ako dlho asi trva nez sa kuriatko vyklube z vajicka... Dnes je 21 den a vajicka mame v liahni a jedno vajicko co uz je otvorene aj zobacik ma kuriatko von takto je uz asi 5 hodin... Je to v poriadku? Neviem kolko moze trvat samotne klubanie tak sa chcem radaej spytat.
Dakujem

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.4.2019 18:06

Nesahat, neotvírat, nefandit. Jděte třeba pracovat na zahrádku

Líhnutí je těžká práce, kuřata v průběhu odpočívají několikrát a na tak dlouho, jak potřebují.

23.4.2019 01:02
luky4066

XXX.XXX.173.29

Jedine co se muze udelat je ze se trochu naklepe skořápka když je tvrdsi a trochu postrika rozprasovacem,hlavne kure nevytahovat

Panmar

23.4.2019 16:12
Panmar

XXX.XXX.232.18

Dobrý den já jsem líhla v pátek kuřátka, doba mezi naklováním a vylíhnutím byla orientačně 10 až 20 hodin, jedno bylo i 24 hodin. Tři vejce byla naklovaná dole a všechna kuřátka jsou pěkně aktivní. M.P.

23.4.2019 16:42

luky4066 napsal(a):
Jedine co se muze udelat je ze se trochu naklepe skořápka když je tvrdsi a trochu postrika rozprasovacem,hlavne kure nevytahovat

Já už jsem mnohokrát kuře i vytáhl. A přežilo. Bez újmy. Ale nesmí se to předčasně-to by zahynulo.

23.4.2019 17:58
jo012810

XXX.XXX.101.35

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já už jsem mnohokrát kuře i vytáhl. A přežilo. Bez újmy. Ale nesmí se to předčasně-to by zahynulo.

Myslím si, že tento postup je proti přírodě. Sám preferuji se přiblížit tomu, co "vymyslela" příroda a neškodit ji....Po pomoci může kuře i přežít, ale v přírodě by nebylo. Jak napsala "bodlinka" líhnutí je těžká práce a já dodávám, zároveň první selekce.

23.4.2019 18:47
vegh

XXX.XXX.100.61

didibakachan napsal(a):
Dobry den, chcela by som sa spytat ako dlho asi trva nez sa kuriatko vyklube z vajicka... Dnes je 21 den a vajicka mame v liahni a jedno vajicko co uz je otvorene aj zobacik ma kuriatko von takto je uz asi 5 hodin... Je to v poriadku? Neviem kolko moze trvat samotne klubanie tak sa chcem radaej spytat.
Dakujem

Kuratá vyklube do 21 den a 10hodin čo už pozdej už nie životoshopná za kráto uchine.

23.4.2019 18:52

vegh napsal(a):
Kuratá vyklube do 21 den a 10hodin čo už pozdej už nie životoshopná za kráto uchine.

Takové kuře pomoc potřebuje, jenom pokud nepostupuje. Nemusí být slabé, může být třeba tvrdá skořápka. Potřebuje ji naťukat dokola.
Mám s tím zkušenost. Vlašky se mi líhly jednou 23. den a byly živé a vitální víc jak dost. Letos 19. a 20. den a taky dobré.

23.4.2019 18:52

vegh napsal(a):

To povím těm dvaceti letošním kuřatům, které se letos líhly 22. - 23. den

Nevím, čemu říkáte za kráto, ale měsíc už je podle mě dost času

23.4.2019 18:53

Takové kuře pomoc potřebuje, jenom pokud nepostupuje. Nemusí být slabé, může být třeba tvrdá skořápka. Potřebuje ji naťukat dokola.
Mám s tím zkušenost. Vlašky se mi líhly jednou 23. den a byly živé a vitální víc jak dost. Letos 19. a 20. den a taky dobré.

Tak to já jim do toho teda nekecám. Pokud je na kuře skořápka příliš tvrdá, tak je kuře příliš slabé

30.4.2019 09:16
dreamlife

XXX.XXX.12.234

Nesahat, neotvírat, nefandit. Jděte třeba pracovat na zahrádku

Líhnutí je těžká práce, kuřata v průběhu odpočívají několikrát a na tak dlouho, jak potřebují.

Dobrý deň. chcem sa opýtať, 3dňové kuriatko emu hnedého mi z ničoho nič začalo byť malátne, dávam mu sladkú vodu aby malo energiu, je pod umelou kvočkou. Nežerie, krúti ho,nevie sa postaviť a ja ho nechcem dlho trápiť - už je 3deň trápenia. Utratiť? Kedy? Ďakujem za odpoveď.

30.4.2019 09:46

Nepomáhat nemá to cenu,kuře je pak havarák nebo umře.Kuřata vyndavat jen třikrát denně a po každé orosit vajíčka v líhni a hlavně vajíčka od desátého dne chladit.kuře se muže klubat i den,u hus i tři dny,od prvního naklovnutí vajíčka.

30.4.2019 10:25
ančovička1

XXX.XXX.51.49

Tak to já jim do toho teda nekecám. Pokud je na kuře skořápka příliš tvrdá, tak je kuře příliš slabé

Ano je to tak...vetsinou kurata vytažená ze skořápky uhynou,driv nebo pozdeji..stejne to plati o housatech i kacatech..z menších pár vajíček rodajlendek se mi vylihla mala kurata,ale ciperna,dobre žrala ,ale za par dni zacala posedávat a stejně chcipla..zadna nemoc,žádný průjem..prostě přirozená selekce..ted budu rada jestli mi žluté housatko přežije..uvidime..ale to jsme my,chovatelé,kteří zachraňují i to,co se zachranit nedá a když tak z toho vyroste jen slabý jedinec,vhodný jen na pekáč..hlavně,ze to vsichni vime😂

30.4.2019 10:26

dreamlife napsal(a):
Dobrý deň. chcem sa opýtať, 3dňové kuriatko emu hnedého mi z ničoho nič začalo byť malátne, dávam mu sladkú vodu aby malo energiu, je pod umelou kvočkou. Nežerie, krúti ho,nevie sa postaviť a ja ho nechcem dlho trápiť - už je 3deň trápenia. Utratiť? Kedy? Ďakujem za odpoveď.

Utratit hned

30.4.2019 10:32
dreamlife

XXX.XXX.12.234

Utratit hned

Aj som myslel tiež tak, ale chcel som radu skúsených.Vďaka za odpoveď.

30.4.2019 11:06
ančovička1

XXX.XXX.51.49

dreamlife napsal(a):
Aj som myslel tiež tak, ale chcel som radu skúsených.Vďaka za odpoveď.

Dostal jste radu od pani veterinarky..to nestačí?😁

30.4.2019 11:08
dreamlife

XXX.XXX.12.234

ančovička1 napsal(a):
Dostal jste radu od pani veterinarky..to nestačí?😁

Stačí samozrejme.

Přidejte reakci

Přidat smajlík