Dobry den, chcela by som sa spytat ako dlho asi trva nez sa kuriatko vyklube z vajicka... Dnes je 21 den a vajicka mame v liahni a jedno vajicko co uz je otvorene aj zobacik ma kuriatko von takto je uz asi 5 hodin... Je to v poriadku? Neviem kolko moze trvat samotne klubanie tak sa chcem radaej spytat.
Dakujem
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nesahat, neotvírat, nefandit. Jděte třeba pracovat na zahrádku
Líhnutí je těžká práce, kuřata v průběhu odpočívají několikrát a na tak dlouho, jak potřebují.
Jedine co se muze udelat je ze se trochu naklepe skořápka když je tvrdsi a trochu postrika rozprasovacem,hlavne kure nevytahovat
Panmar

XXX.XXX.232.18
Dobrý den já jsem líhla v pátek kuřátka, doba mezi naklováním a vylíhnutím byla orientačně 10 až 20 hodin, jedno bylo i 24 hodin. Tři vejce byla naklovaná dole a všechna kuřátka jsou pěkně aktivní. M.P.

luky4066
napsal(a):
Jedine co se muze udelat je ze se trochu naklepe skořápka když je tvrdsi a trochu postrika rozprasovacem,hlavne kure nevytahovat
Já už jsem mnohokrát kuře i vytáhl. A přežilo. Bez újmy. Ale nesmí se to předčasně-to by zahynulo.
napsal(a):
Já už jsem mnohokrát kuře i vytáhl. A přežilo. Bez újmy. Ale nesmí se to předčasně-to by zahynulo.
Myslím si, že tento postup je proti přírodě. Sám preferuji se přiblížit tomu, co "vymyslela" příroda a neškodit ji....Po pomoci může kuře i přežít, ale v přírodě by nebylo. Jak napsala "bodlinka" líhnutí je těžká práce a já dodávám, zároveň první selekce.
didibakachan
napsal(a):
Dobry den, chcela by som sa spytat ako dlho asi trva nez sa kuriatko vyklube z vajicka... Dnes je 21 den a vajicka mame v liahni a jedno vajicko co uz je otvorene aj zobacik ma kuriatko von takto je uz asi 5 hodin... Je to v poriadku? Neviem kolko moze trvat samotne klubanie tak sa chcem radaej spytat.
Dakujem
Kuratá vyklube do 21 den a 10hodin čo už pozdej už nie životoshopná za kráto uchine.

vegh
napsal(a):
Kuratá vyklube do 21 den a 10hodin čo už pozdej už nie životoshopná za kráto uchine.
Takové kuře pomoc potřebuje, jenom pokud nepostupuje. Nemusí být slabé, může být třeba tvrdá skořápka. Potřebuje ji naťukat dokola.
Mám s tím zkušenost. Vlašky se mi líhly jednou 23. den a byly živé a vitální víc jak dost. Letos 19. a 20. den a taky dobré.

vegh
napsal(a):
To povím těm dvaceti letošním kuřatům, které se letos líhly 22. - 23. den
Nevím, čemu říkáte za kráto, ale měsíc už je podle mě dost času

napsal(a):
Takové kuře pomoc potřebuje, jenom pokud nepostupuje. Nemusí být slabé, může být třeba tvrdá skořápka. Potřebuje ji naťukat dokola.
Mám s tím zkušenost. Vlašky se mi líhly jednou 23. den a byly živé a vitální víc jak dost. Letos 19. a 20. den a taky dobré.
Tak to já jim do toho teda nekecám. Pokud je na kuře skořápka příliš tvrdá, tak je kuře příliš slabé
napsal(a):
Nesahat, neotvírat, nefandit. Jděte třeba pracovat na zahrádku
Líhnutí je těžká práce, kuřata v průběhu odpočívají několikrát a na tak dlouho, jak potřebují.
Dobrý deň. chcem sa opýtať, 3dňové kuriatko emu hnedého mi z ničoho nič začalo byť malátne, dávam mu sladkú vodu aby malo energiu, je pod umelou kvočkou. Nežerie, krúti ho,nevie sa postaviť a ja ho nechcem dlho trápiť - už je 3deň trápenia. Utratiť? Kedy? Ďakujem za odpoveď.

Nepomáhat nemá to cenu,kuře je pak havarák nebo umře.Kuřata vyndavat jen třikrát denně a po každé orosit vajíčka v líhni a hlavně vajíčka od desátého dne chladit.kuře se muže klubat i den,u hus i tři dny,od prvního naklovnutí vajíčka.
napsal(a):
Tak to já jim do toho teda nekecám. Pokud je na kuře skořápka příliš tvrdá, tak je kuře příliš slabé
Ano je to tak...vetsinou kurata vytažená ze skořápky uhynou,driv nebo pozdeji..stejne to plati o housatech i kacatech..z menších pár vajíček rodajlendek se mi vylihla mala kurata,ale ciperna,dobre žrala ,ale za par dni zacala posedávat a stejně chcipla..zadna nemoc,žádný průjem..prostě přirozená selekce..ted budu rada jestli mi žluté housatko přežije..uvidime..ale to jsme my,chovatelé,kteří zachraňují i to,co se zachranit nedá a když tak z toho vyroste jen slabý jedinec,vhodný jen na pekáč..hlavně,ze to vsichni vime😂

dreamlife
napsal(a):
Dobrý deň. chcem sa opýtať, 3dňové kuriatko emu hnedého mi z ničoho nič začalo byť malátne, dávam mu sladkú vodu aby malo energiu, je pod umelou kvočkou. Nežerie, krúti ho,nevie sa postaviť a ja ho nechcem dlho trápiť - už je 3deň trápenia. Utratiť? Kedy? Ďakujem za odpoveď.
Utratit hned