Dobry den, mam otazku ohladom liahni uz mame dve, kazda ma svoje pro a proti ani jedna nie je dokonala.
liahne bezne uvadzaju ze sa mozu liahnut kuracie, kacacie aj husiacie vajicka (hlavne pri tej prvej) ale tie husacie a teraz uz ani kacacie sa mi vedla seba nezmestia.
prvy obrazok bol ked sme nasadili husacie vajicka kazde druhe miesto sme vynechali ale bocne rady dokola sme pekne vylozili kacacim vajickami.
do druhej davky sme chceli dat iba kacacie vajicka no ale nejako tie vajicka zacali byt vacsie a tak sme vedeli ulozit iba 7 z 8 v rade, stredny pas ostal prazdny, prve kacacie vajicka boli vyrazne mensie ako tie terajsie.
v druhej liahni sa tie kacacie tiez nezmestia. ma dve poschodia do spodnej casti som chcel ulozit kacacie ale nedaju sa otocit, kedze priestor je velmi nizky, okrem toho do tych drziakov som ledva poukladal co najviac vajicok, do niektorych kruzkov sa toto kacacie vobec nedalo umiestnit lebo pri otoceni hned vypadlo, kuracie tam sedia pevne a bez problemov.
prosim vas, ake liahne pouzivate na kacacie a husacie vajicka? videl som ze liahni je velmi vela aj v roznych cenach od 100-500 eur.
neviem ci pripadne iba dokupit ine drziaky na menej ale vacsich vajec ak sa to vobec predava
dakujem
po rôznych skúsenostiach s liahniami chcem zakúpiť liahen Cosmo digital, dokúpim aj zvlhčovač. kamarát má túto liaheň, ide na 120%... stojí okolo 550euro, ale kedže pojazdný vozík sa dá nastaviť na prepeličky aj pštrosy, takže má všestranné využitie.
pri sliepkach ale nebude rentabilita ako pri pštrosoch... (myslím emu hnedý)
ička
napsal(a):
Dobrý den.Můžete prosím napsat jaké máte zkušenost s líhní na 1. obrázku.Budu Vám vděčná .Já jsem ji koupila od fimy Agrofortel a nejsem spokojena, nemohla jsem vychytat nastavení teploty na líhnutí slepičích vajec. Dotaz jsem dala do diskuse a zatím žádná reakce.
vsetky parametre boli nastavene vopred, akurat teplotu som asi upravoval podla navodu o 0.2 nizsie je zapojena treti krat. mala trochu nedostatky v tom ze sa plocha kt. mala drzat vajicka posledne tri dni poohybala a vajicka sa kotulali a zaroven pri liahnuti spina pada dole a tazsie sa to umyva.
ta integrovana presvecovacka je asi zbytocna, bol tam aj model v ponuke bez nej a rozdiel bol asi iba zopar eur. presvecujeme malou rucnou kedze tuto integrovanu nepouzivame vobec.
Můžu říct,že ta plošná prosvetlovacka je úplně k ničemu,teda alespoň ta moje vejce v podstatě neprosviti, takže s běžnou baterkou mám mnohem lepší zkušenost.zda drží teplotu nejsem schopen posoudit,ale třeba nastavit vlhkost na 70% je v podstatě nemožné, takže uvidím.dnes 28den při líhnutí kachen a zatím se nic neděje....
Noro123

XXX.XXX.103.237
Na liahni mi ukazuje takú velku teplotu a vlhkosť opačne.. ale keď dám dnuka teplomer tak teplota je dobra preco to tak ukazuje či sa stalo ako to napraviť ?
Prudenza
napsal(a):
Můžu říct,že ta plošná prosvetlovacka je úplně k ničemu,teda alespoň ta moje vejce v podstatě neprosviti, takže s běžnou baterkou mám mnohem lepší zkušenost.zda drží teplotu nejsem schopen posoudit,ale třeba nastavit vlhkost na 70% je v podstatě nemožné, takže uvidím.dnes 28den při líhnutí kachen a zatím se nic neděje....
Dobrý den, jak jste dopadl s líhnutím?
Přidávám se, že prosvětlovačka je úplně na nic, mně líp funguje i světlo na mobilu než tohle. Navíc po 2. líhnutí nám jich už min. 10 nesvítí.
Teplotu líheň drží nižší než ukazuje na displeji, navíc nerovnoměrně, u krajů je teplota ještě nižší.
Vlhkost naopak drží vyšší než ukazuje. U vodní drůbeže to asi nebude takový problém, ale u slepiček to má větší vliv.
Jediné, co na ní funguje v pořádku, je otáčení vajec To je asi jediná věc, co funguje jak má