Nevím jak poznat pohlaví u křepelek

Křepelky japonské masné (kř JPM)
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.4.2019 18:00
Vlada98

XXX.XXX.168.205

Zdravím nedávno jsem si pořídil křepelky kvůli vajíčkům a pro zábavu měl jsem v plánu 6(samic) a 1(samce). Bohužel jsem koupil nejspíš víc samců a nemůžu to poznat kdyby to někdo poznal podle fotky napište u každe fotky je číslo kdo by věděl pište (př: 2-samec atd ..
Za každou odpověď budu rád děkuju

24.4.2019 18:04
jo012810

XXX.XXX.101.35

Bohužel u těchto barevných mutací se pozná kohoutek jen podle hlasového projevu a při mírném tlaku (z obou stran prsty) se objeví bílá pěna-sperma a to u dospělců...U přírodně zbarvených má kohoutek na prsou okrové zbarvení a chybí a nebo méně černých znaků.

24.4.2019 19:05
Vlada98

XXX.XXX.168.205

Děkuji

Han

24.4.2019 20:01
Han

XXX.XXX.189.65

Dobrý večer,měla jsem stejný problém,ale není to vůbec těžké.Vezměte křepelku do ruky a podívejte se jí na zadeček.Slepička má kloaku a kohoutek prdelku ve tvaru srdéčka,pokud mírně zatlačíte na to srdéčko vymáčknete něco jako slinu,to je semeno u slepičky nevymáčknete nic.Kohoutky jsem raději ještě odstavila na 14 dní abych se přesvědčila že nesnáší a že jsem se nespletla.Ze 16 křepelek jsem odebrala 6 kohoutků,jednoho jsem nechala slepičkám,dnes sbírám 9 vajíček denně tedy 100% úspěch.Ale pokud máte nový chov začnou vám snášet až tak za 14 dní.Přeji hodně úspěchů.

Han

24.4.2019 22:58
Han

XXX.XXX.189.65

jo012810 napsal(a):
Bohužel u těchto barevných mutací se pozná kohoutek jen podle hlasového projevu a při mírném tlaku (z obou stran prsty) se objeví bílá pěna-sperma a to u dospělců...U přírodně zbarvených má kohoutek na prsou okrové zbarvení a chybí a nebo méně černých znaků.

Dobrý večer promiňte,ale dá se to poznat u každého zbarvení,jenom musíte vědět jak na to.není to nic těžkého již jsem to vyzkoušela několikrát pochopitelně vždy přebrané koutky odstavím abych se přesvědčila že se ne mýlím a vždy stoprocentní úspěch pustila jsem si video od Ukrajinské chovatelky která ukazuje názorně jak na to a ono to opravdu funguje,máte pravdu s tou pěnou u slepiček se neobjeví nic.

Jannna

28.3.2021 21:02
Jannna

XXX.XXX.55.114

Dobrý den, poradí prosím někdo? Dle kresby na hrudi bych řekla, že se jedná o slepičku, ale hlasove se dost nahlas projevuje, takže bych tipovala kohoutka..... Pozná někdo? Za případné odpovědi děkuji.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík