Zdravím nedávno jsem si pořídil křepelky kvůli vajíčkům a pro zábavu měl jsem v plánu 6(samic) a 1(samce). Bohužel jsem koupil nejspíš víc samců a nemůžu to poznat kdyby to někdo poznal podle fotky napište u každe fotky je číslo kdo by věděl pište (př: 2-samec atd ..
Za každou odpověď budu rád děkuju
Han

XXX.XXX.189.65
Dobrý večer,měla jsem stejný problém,ale není to vůbec těžké.Vezměte křepelku do ruky a podívejte se jí na zadeček.Slepička má kloaku a kohoutek prdelku ve tvaru srdéčka,pokud mírně zatlačíte na to srdéčko vymáčknete něco jako slinu,to je semeno u slepičky nevymáčknete nic.Kohoutky jsem raději ještě odstavila na 14 dní abych se přesvědčila že nesnáší a že jsem se nespletla.Ze 16 křepelek jsem odebrala 6 kohoutků,jednoho jsem nechala slepičkám,dnes sbírám 9 vajíček denně tedy 100% úspěch.Ale pokud máte nový chov začnou vám snášet až tak za 14 dní.Přeji hodně úspěchů.
Han

XXX.XXX.189.65
jo012810
napsal(a):
Bohužel u těchto barevných mutací se pozná kohoutek jen podle hlasového projevu a při mírném tlaku (z obou stran prsty) se objeví bílá pěna-sperma a to u dospělců...U přírodně zbarvených má kohoutek na prsou okrové zbarvení a chybí a nebo méně černých znaků.
Dobrý večer promiňte,ale dá se to poznat u každého zbarvení,jenom musíte vědět jak na to.není to nic těžkého již jsem to vyzkoušela několikrát pochopitelně vždy přebrané koutky odstavím abych se přesvědčila že se ne mýlím a vždy stoprocentní úspěch pustila jsem si video od Ukrajinské chovatelky která ukazuje názorně jak na to a ono to opravdu funguje,máte pravdu s tou pěnou u slepiček se neobjeví nic.
Jannna

XXX.XXX.55.114
Dobrý den, poradí prosím někdo? Dle kresby na hrudi bych řekla, že se jedná o slepičku, ale hlasove se dost nahlas projevuje, takže bych tipovala kohoutka..... Pozná někdo? Za případné odpovědi děkuji.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!