Zdravím Chtěl bych se zeptat jestli by šlo dokoupit 5 slepiček japonských křepelek a přidat je k zbylým 2 slepičkám a 1 kohoutkovi co my zbyly.Protože jsem omylem koupil 4kohoty a 2 slepičky (kohoutků jsem se již zbavil).Tak mě zajímá jestli když dám těch 5 nových k těm třem jestli se neporvou.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nebude to jen tak.
Spojit je bude vhodné pro obě hejna v novém prostředí. Už se otepluje a pokud máte připravenou venkovní klec nebo voliéru, bude se hodit. Poslouží jako nové a neznámé prostředí pro všechny křepelky, což je vhodné při navyknutí. V novém prostředí jsou poněkud vylekané a nemívají moc tendence útočit. Do nového prostředí se musí naházet naráz všechny. A čím větší zařízení je, tím lépe.
Můžete je ještě zkusit na zádech poprášit (všechny) roztokem octa, aby voněly stejně.
Dále je dobré, když jsou nové křepelky barevně podobné těm původním. Výrazné barevné rozdíly mohou být důvodem k šikaně.
Doporučuji na ně zpočátku dohlížet. Kdyby na sebe opravdu začaly útočit, tak ať je můžete separovat.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Vlada98
napsal(a):
A když budou od stejného chovatelé ty se kterýma žili bude to lepší
Situaci to nemusí zlepšit.
Ale může.
Hlavně se musíte držet návodů na správné sestavení. Jak jsem stručně popsal. Ještě to trochu třeba na starších vláknech nastudujte. Křepelky jsem měl (je to už nějaká doba) a toto funguje.
S klováním jsem měl problémy leda v případě, že jednu barevně diskriminovaly (byla šedá) a druhá kulhala na nožku (bílá). Tyto dvě se v pohodě snesly (i přestože ta šedá bývala koupená ta o 3 měsíce dřív) a sdílely spolu rohový prostor u domečku, kde je ostatní nechávaly v klidu.