Spol AGROFORTEL líheň YZ 56A

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.5.2019 17:48
ička

XXX.XXX.243.215

Dobrý den .Máte někdo zkušeností s touto líhni? Zajímalo by mne jak jste museli vychytat teplotu na líhnutí.Já jsem musela nastavit na 39,3st. Až třetí líhnutí bylo úspěšné. Ze 48ks vajec bylo 44 kuřat.

25.5.2020 23:01
Prudenza

XXX.XXX.9.142

ička napsal(a):
Dobrý den .Máte někdo zkušeností s touto líhni? Zajímalo by mne jak jste museli vychytat teplotu na líhnutí.Já jsem musela nastavit na 39,3st. Až třetí líhnutí bylo úspěšné. Ze 48ks vajec bylo 44 kuřat.

Mě ta teplota ukazuje o dost méně než hodnota v líhni?asi i 4stupne rozdíl,tak nevím na kolik to nastavit aby se něco vylihlo

28.6.2020 14:52
Hanka48123

XXX.XXX.107.145

My jsme v této líhni museli nastavit 38,8. A stejně podle potřeby občas upravit, protože teď začala vedra. Úplně první líhnutí bylo fiasko, z cca 46 vajec asi polovina neoplodněná (za to samozřejmě nemůže líheň, ale náš kohout:-))) a z toho zbytku se nám ve finále vylíhlo 6 kuřat, jedno s ještě velkým žloutkovým vakem, to nakonec nepřežilo, takže nám zbylo 5 kuřat. A začala se líhnout až pozdě, až 22. a 23. den, takže zřejmě tam byla velmi nízká teplota. Předtím jsem nechala původní teplotu nastavenou z výroby, to bylo 38st., to nepočítám, že kdybychom se drželi návodu, kde bylo doporučeno líhnout na 37,5st., tak by se zřejmě nevylíhlo nic.
A také nám ukazuje vlkost nižší než je. Vlhkost jsem se snažila držet nižší, až teď, 3 dny před vylíhnutím jsem ji zvýšila. Tak uvidíme, snad bude toto líhnutí úspěšnější.

28.7.2020 17:06
Nikola1

XXX.XXX.17.134

v líhni od tohoto výrobce jsem právě teď líhla první křepelky, teplota rozhodně nemůže sedět, protože se začaly líhnout až na 18. dni, z 43 oplozených mám zatím 32 kuřátek, žádná další už nepředpokládám, každopádně si myslím, že to je takový průměr těch 75%. Pro příští líhnutí nastavím teplotu o 1,5 stupně víc a uvidím, vlkost mi také hlásila poměrně vysokou, v prvních 14 dnech kolem 66%, v dolíhni až 77%, takže jsem se naučila, že nejdříve stačí mít vodou naplněnou jen prostřední drážku a do dolíhně zaplnit ještě ty postranní.

Přidejte reakci

Přidat smajlík