Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.5.2019 19:04
Jarda83

XXX.XXX.168.205

Máte někdo zkušenosti z líhni na 7 až 10 vajec kdyžtak pošlete odkaz rád bych si pořídit nějakou pro svůj malý chov

3.5.2019 08:40
Benbela

XXX.XXX.243.247

Mám zkušenost s touto malou líhní.Koupila jsem ji ve fofru,popletla jsem vejce a chtěla ji použít jako dolíheň. Buď jsem nepochopila návod,nebo je na nic.Husí vejce se tam vejde 1 doprostřed,jinak nejde zavřít.Slepičích se vejde opravdu 7.Ale nevím jak bych je tam otáčela. Teplotu držela,ale vodu jsem dolévala 2x/den při zkoušce bez vajec. Mám Covina super na 24 a jsem spokojená. Pokud by někdo chytřejší chtěl tu malou třeba pro dítě,aby si zkusilo vylíhnout,věnuji ji.Na foto jsou jen 3 kachní,víc jich nemám, kačky sedí. Takže hledat důkladněji a hned nevěřit prodejci co napíše.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.5.2019 08:53

já mám jako dolíheň brinsea mini eco. fajn věcička, tedy husí vejce bych tam necpala, ale slepičích se vejde deset. je to čistý manuál.

má to jedinou nevýhodu a to čištění. tam někdo nepřemýšlel.

3.5.2019 10:47
Benbela

XXX.XXX.243.247

Děkuji za tip na dolíheň.Vypadá dobře a není lepší doporučení než zkušenost.

4.5.2019 17:34
Mlsná koza

XXX.XXX.199.246

Dobrý den, právě jsem se na tuto malou líheň pro 7 vajec dívala, syn nás následuje a je malý zemědělec a přál by si ji k svátku. Myslíte, že v ní opravdu není možné vylíhnout kuřátka? Případně za kolik jí prodáte? Dekuji

4.5.2019 18:00
vegh

XXX.XXX.57.103

Mlsná koza napsal(a):
Dobrý den, právě jsem se na tuto malou líheň pro 7 vajec dívala, syn nás následuje a je malý zemědělec a přál by si ji k svátku. Myslíte, že v ní opravdu není možné vylíhnout kuřátka? Případně za kolik jí prodáte? Dekuji

Nekupujte ho je to nanič.

4.5.2019 19:45
Benbela

XXX.XXX.243.247

Mlsná koza, věnuji ji. Není mi jasné jak by se s tím mělo zacházet.Treba na to přijdete.Ale určitě to nějak tajně vyzkoušejte, ať syn není zklamaný.Bydlím mezi Čáslaví a Chrudimí.Event. zašlu poštou.

4.5.2019 20:09
kastef

XXX.XXX.69.65

Benbela napsal(a):
Mlsná koza, věnuji ji. Není mi jasné jak by se s tím mělo zacházet.Treba na to přijdete.Ale určitě to nějak tajně vyzkoušejte, ať syn není zklamaný.Bydlím mezi Čáslaví a Chrudimí.Event. zašlu poštou.

já ji jednou také někde viděla na netu a moc se mi to líbilo,tak to je škoda,že to nefunguje tak jak má.Kdyby ji mlsná koza nechtěla,ráda bych ji vyzkoušela já.

4.5.2019 21:15
Mlsná koza

XXX.XXX.199.246

Benbela napsal(a):

Děkuji, byla bych ráda. Pošlete mi číslo účtu prosím do zpráv, už jsem Vám zprávu psala. Přinejmenším pošlu aspoň za poštovné. Ale klidně si řeknete i částku za líheň. Moc dekuju

4.5.2019 22:01
Mlsná koza

XXX.XXX.199.246

Jen mam ještě dotaz - jak v takovéto líhni polohovat vejce? Logicky bych je dala špičkou dole, ale mají se otáčet - jak? Jen kolem své osy, nebo dát i naležato? Tupým koncem dolů je přece nemohu dát...? Děkuju :)

5.5.2019 11:09
vegh

XXX.XXX.57.103

Mlsná koza napsal(a):
Jen mam ještě dotaz - jak v takovéto líhni polohovat vejce? Logicky bych je dala špičkou dole, ale mají se otáčet - jak? Jen kolem své osy, nebo dát i naležato? Tupým koncem dolů je přece nemohu dát...? Děkuju :)

Največé proplém je že aj ohrévacé teleso je dole a ked prelejete vodu tak vypálí akonec.

5.5.2019 12:27
honzapm

XXX.XXX.182.25

Lidi evidentně baví zapleveloval planetu plasty a odpadem.
A tak si rádi pořizují šmejdy, které zanedlouho vyhodí,

Asi je problém si koupit větší líheň a dát do ní 10 vajec.

5.5.2019 12:46

honzapm napsal(a):

Honzo, je to problém.
Ta líheň pak špatně drží teplotu.

Ale ostatně, když chce chovatel vylíhnout deset vajec pro sebe, tak si může do líhně na 24 vajec dát 10 svých vajec a doplnit kapacitu vejci nějakého známého, kdy kuřata si po vylíhnutí zase odveze.

5.5.2019 15:20
honzapm

XXX.XXX.182.25

Jakube, dobrá líheň líhne spolehlivě a je jedno,
jestli je v ní 5 křepelčích nebo 30 husích vajec.

5.5.2019 16:22
Babička

XXX.XXX.92.150

Dostala jsem tuto líheň loni od dětí a nepoužila ze stejného důvodu.Jak ta vejce
otočit.Chtěla jsem líhnout zakrslé kachničky,kachnu sežrala liška a zůstalo 7 vajec.
Nakonec skončila ve větší líhni na patro, níž nebylo místo a vylíhla se 4 káčata.
Taky bych byla vděčná za radu a zkusila to.Mám tři větší a rcomku.

5.5.2019 16:42
Mlsná koza

XXX.XXX.199.246

Většinou je tato líheň v eshopech vyprodaná. Moc by mě zajímalo, jestli teda existuje někdo, komu se líhnutí u ní podařilo. Nikde nejsou žádné recenze, zkušenosti, nikdo v ní cely proces neprovedl?
Uvažovala jsem o tom, ze uděláme plastovou mrizku(vystřihnete přímo ten tvar) a tu na poslední 3 dny vyměním za ty držáky na vejce, které tam jsou originál, kvůli poloze vajec. To by bylo reseni, ne?

5.5.2019 16:47
kastef

XXX.XXX.69.65

honzapm napsal(a):
Jakube, dobrá líheň líhne spolehlivě a je jedno,
jestli je v ní 5 křepelčích nebo 30 husích vajec.

To je fakt- já mám jen blbé Cleo 5,a vylíhnu v pohodě i malé množství vajec.V lednu sem líhla jen 8ks kříženců Marans x Brahmánka a vše se vylíhlo-půlka 20 a druhá 21 den.Je fakt,že jí mám v mistnosti ,kde je pořád 21st.

5.5.2019 16:55

Mlsná koza napsal(a):
Většinou je tato líheň v eshopech vyprodaná. Moc by mě zajímalo, jestli teda existuje někdo, komu se líhnutí u ní podařilo. Nikde nejsou žádné recenze, zkušenosti, nikdo v ní cely proces neprovedl?
Uvažovala jsem o tom, ze uděláme plastovou mrizku(vystřihnete přímo ten tvar) a tu na poslední 3 dny vyměním za ty držáky na vejce, které tam jsou originál, kvůli poloze vajec. To by bylo reseni, ne?

Ještě je možnost naklápět vejce i s líhní a vlhčit jenom rosením

5.5.2019 19:51
Benbela

XXX.XXX.243.247

honzapm napsal(a):

Neodsuzujte,pokud víte málo.Chlap se pořezal flexou a skončil na operaci.Prevzala jsem jeho povinnosti ke svým(ovce,kačky, krůty,slepice).A to péči o býky,krávy a telata.Navic tu dělali chlapi v sadě a tak jsem vařila a pekla pro 7 lidí navíc.Spala jsem málo a popletla vejce,potřebovala jsem dolíheň.Tak jsem přečetla a uvěřila co psal prodejce u této.Jinak odpad třídíme,nekupujeme plasty zbytečně,na houby chodím s pytlem na odpad atd.Jinak líheň mám na 24.

5.5.2019 23:06
Mlsná koza

XXX.XXX.199.246

honzapm napsal(a):

Tak ono to asi nebude o tom, že by jsme chtěli utrácet peníze za nefunkční věc, kterou vyhodime, to by udělal naschvál jen blázen.
Je to o důvěře lidí, že pokud se něco prodává jako líheň, předpokládame, že je to líheň a pokud nechceme lihnout 20 vajec, logicky si myslíme, že nám bude stačit. Každý není studovány v oboru. A pokud výrobce uvádí na trh, fungovat by to přece mělo, ne? Jasně, že to asi nebude top produkt pro velkochovatele ale pro hobby chov s nějakým vylepšením, proč nezkusit??
Dám Vám vědět za 25 dnu, pokud paní zašle ;)

6.5.2019 02:33
Jananov

XXX.XXX.48.126

Mám tuhle, píšou že je na 10-12 slepičích, ale mě vše jich tam víc jak 10 nepovedlo nacpat, jinak je plně automatická, stačí zapnout, dolévat vodu a pak vyměnit plata za "dolíheň". Je tichá a snadno se myje (větrák nahoře a teploměr nad vejci).Zatím máme za sebou dvě várky, první 100% úspěšnost (9 vajec nasazených, 9 malých hajzlíků už běhá ve výběhu), do druhé várky jsem zkoušela dát těch 10, vylíhlo se osm (asi byla malá vlhkost), zítra plánuju další, tak uvidíme, držte palce 😀

https://www.driml-napajecky.cz/cz/drubez-holubi/lihne-inkubatory-dolihne/lihen-janoel-12-digitalni-miniautomat-2013224.html?gclid=CjwKCAjwk7rmBRAaEiwAhDGhxK6ESumSg1pgGzk3IPOt_CwDjfPgucZFBcG3wX_VzSPIu14xIyZobhoCyuEQAvD_BwE

Přidejte reakci

Přidat smajlík