Pridanie vajíčok do liahne

Hedvábničky
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.5.2019 21:21
didibakachan

XXX.XXX.193.232

Dobrý deň, máme momentálne v domácej liahni nasadené vajíčka a o týžden by nám mali prísť ďalšie. Chcem sa spýtať či by bol problém tam potom tie vajíčka pridať aj keď to bude o týždeň neskôr...Viem že tie čo už tam sú bude potreba potom chladič a pri liahnutí zvyšovať vlhkosť tak či to bude vadiť tým pridaním vajíčkam alebo nie.
ďakujem.

7.5.2019 10:44
Erik Rosario

XXX.XXX.132.194

ja mam automaticku liahen a teplota je cely cas rovnaka na vlhkost davame uz vacsi pozor kedze pri prvom pokuse bola nizsia, teraz sa obavam aby nebola prilis vysoka.
V liahni sme mali kacacie vajicka a po tyzdni sme tie prazdne vybrali a nechali len tie zo zarodkom a volne miesta doplnili kuracimi vajickami kedze potrebuje o tyzden menej. liahnutie prebieha akurat tieto dni a zatial je to celkom dobre.
nepostrehol som ze by to malo nejaky negativny vplyv na vajicka, verim, ze vela ludi by nesuhlasilo liahnut naraz rozne vtactvo a rozne typy vajicok ale nam sa to zatial podarilo. uspesnost liahnutia nie vysoka ale vacsia ako bola pri prvom pokuse :)
na doliahnutie na tie posledne tri dni uz mame druhu liahen kt. ma manualne otacanie vajicok ale lepsie cistenie po vyliahnuti takze vajicka na posledne tri dni presuvame z automatickej do tejto poloautomatickej.

Přidejte reakci

Přidat smajlík