Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.5.2019 18:49
julca12345

XXX.XXX.50.30

Dobrý den všem,irituje mi,že sousedka otevře kurník,na vlatním pozemku slepice jak říká nepase,tak je pase kolem našeho domu a na obecním pozemku.Dveře od kurníku má hned na cestu,ne na svůj dvůr.Dá se něco dělat,aby bylo možno,že nebude se slepicema po okolí kolem našeho domu?Slepice nemám a nosím na botách slepičí výkaly,kolikrát je nechala jen tak a slepice byly u nás na dvoře a zobaly krmení pro kočky,nebo jsem je našla na zahradě,kde udělaly takovej bordel,že jsem přišla o čerstvě nasetá semena,nebo v domě,když jsem přes léto nechala otevřené dveře.to samé sousedi,syn sousedky,měl slepici i v pokoji kde to samozřejmě znečistila.problém trvá několik let,sousedka odmítá jakýkoliv kompromis,když je kousek od našeho domu dost prostoru,kde by je mohla pást.v podstatě když je má u našeho domu,tak jí u nás nic neunikne,odposluchává hovory,načuhuje na dvůr,slepice jsou její výmluva k tomu,aby lidi mohla špehovat.

7.5.2019 18:54
maxichov

XXX.XXX.146.1

julca12345 napsal(a):
Dobrý den všem,irituje mi,že sousedka otevře kurník,na vlatním pozemku slepice jak říká nepase,tak je pase kolem našeho domu a na obecním pozemku.Dveře od kurníku má hned na cestu,ne na svůj dvůr.Dá se něco dělat,aby bylo možno,že nebude se slepicema po okolí kolem našeho domu?Slepice nemám a nosím na botách slepičí výkaly,kolikrát je nechala jen tak a slepice byly u nás na dvoře a zobaly krmení pro kočky,nebo jsem je našla na zahradě,kde udělaly takovej bordel,že jsem přišla o čerstvě nasetá semena,nebo v domě,když jsem přes léto nechala otevřené dveře.to samé sousedi,syn sousedky,měl slepici i v pokoji kde to samozřejmě znečistila.problém trvá několik let,sousedka odmítá jakýkoliv kompromis,když je kousek od našeho domu dost prostoru,kde by je mohla pást.v podstatě když je má u našeho domu,tak jí u nás nic neunikne,odposluchává hovory,načuhuje na dvůr,slepice jsou její výmluva k tomu,aby lidi mohla špehovat.

jedině zajít na obec at to řeší

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.5.2019 19:02

julca12345 napsal(a):

Julčo jedna cesta místo udávání sousedů na obci je. Oplotit si vlastní pozemek a zavírat dveře. Jak jednoduché. Sousedka asi vyrostla v době, kdy pohyb drůbeže po vsi byl naprosto normální. Ono je normální chovat zvířata. A ještě poznámka: lepší hovno na botě než v hlavě

7.5.2019 19:34
ančovička1

XXX.XXX.43.86

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Julčo jedna cesta místo udávání sousedů na obci je. Oplotit si vlastní pozemek a zavírat dveře. Jak jednoduché. Sousedka asi vyrostla v době, kdy pohyb drůbeže po vsi byl naprosto normální. Ono je normální chovat zvířata. A ještě poznámka: lepší hovno na botě než v hlavě

😁"Slunce,seno,jahody"!😂

7.5.2019 20:16

Sama chovám celou řadu zvířat a rozhodně si nenechám od sousedů diktovat, jak a co mám či nemám mít na SVÉM pozemku. Ale moje práva končí tam, kde by můj koníček přesahoval hranice a omezoval sousedy. Moje zvířata mají své výběhy a já sama jako zahradnice rozhodně nestojím o jakoukoli devastaci záhonů.. Cizí slepice nemá na mém pozemku místo a rozhodně bych toto velmi rázně paní sousedce vysvětlila. Sousedce doporučte zakoupení elektrické sítě na drůbež, dá se přesouvat a slepice nebudou obtěžovat okolí.

Nor-TON

7.5.2019 20:53
Nor-TON

XXX.XXX.233.49

A co si myslíš, že dělaj ty tvoje kočky? Kálí dětem do písku, kálí a čurají na cizí zahrady, zabíjí ptáčky v hnízdech atd.

8.5.2019 12:09
hokrví

XXX.XXX.105.226

Měl jsem stejný problém, oba sousedi měli své slepice na volno a ještě mi přizvedávali pletivo, dělali si z člověka srandu. Nepomohlo po dobrém ani po zlém až když se stratilo pár slepic. Já měl svoje slepice zavřené a jejich mi devastovali celou zahradu. Teď je již několik let klid.

9.5.2019 06:24
Erik Rosario

XXX.XXX.132.194

moji rodicia mali podobny problem s kralikmi od susedov, maminka si nasadila zeleninu mrkvu petrzlen a pod. a dosli na zahradu a tam asi 7 kralikov od susedov vsetka zelenina ohryzena, vedeli ze je to od susedov, boli za nimi a susedka len povedala ze ich mala dcerka, ktorej kupili kralika a sa rozmnozili, ich vypusti a kedze ich asi moc nekrmili tak presli k nam.
otec susedu varoval ze ak ich tam este raz najde ze ich postriela vzduchovkoou tak sa aj stalo, potom ich pozbieral a odovzdal susede, ta nic k tomu nedodala ze ich uvari pre psov (boli mensie plemeno) nie ze by ich pripravila pre deti ked tie ledva mali co jest ale co uz.
zial niekedy to nejde, sme mysleli aj na moznost ze ich odchytime a zoberieme do petshopu kedze to bolo asi nejake male plemeno alebo len nedostavali jest.
my mame tiez plno zvierat hydinu, a davam si pozor aby nesli k susedom, cez leto mi usli kacice k susedom akurat tam pozbierali slimaky a slizniaky takze sa suseda aj potesila :)
ked sa stane raz za cas ze prejde susedove zviera na nas pozemok, OK, ale ak tam spravi skody a je to stale tak je to neprijatelne, co by ste robili ako chovatelia keby pridete domov a na zahrade vidite ako vam susedov pes trha sliepky kacice a husi????? zavolali by ste obecnu policiu a ziadali nahradu skody alebo to s tym psom rovno vybavili?
je to tazka tema, a hlavne ked susedia nechcu spolupracovat a uz clovek nevie co ma robit a do krajnosti a nudzovych rieseni sa moc pustat nechce.

12.5.2019 23:41
dreamlife

XXX.XXX.12.234

Oplotit svoj pozemok. moji indickí bežci chodili susede (asi okolo 70rokov) čistiť záhon ,ale bola u mňa sa sťažovať, že jej narobili bordel.
Ok, kúpil som dočasne elektrický plot(taký orandžový). Teraz mám plot už normálny. Susedina nevesta mi vravela, že stará pani nevie čo so slimákmi. Sype im ten modrý bordel, čo ja pred rokmi :-). Nuž, čo dodať...

13.5.2019 06:57
Erik Rosario

XXX.XXX.240.247

dreamlife napsal(a):
Oplotit svoj pozemok. moji indickí bežci chodili susede (asi okolo 70rokov) čistiť záhon ,ale bola u mňa sa sťažovať, že jej narobili bordel.
Ok, kúpil som dočasne elektrický plot(taký orandžový). Teraz mám plot už normálny. Susedina nevesta mi vravela, že stará pani nevie čo so slimákmi. Sype im ten modrý bordel, čo ja pred rokmi :-). Nuž, čo dodať...

Moja 74 susedka sa teší z našich zvierat, pripomína jej to mladosť keď sama chovala všetko možné. Tiež nám ušli kačice a pochytali u nej zopár slimákov, že vraj môžu prísť aj na budúce. Vašej susede poraďte, že slimáky nech pozbiera nasoli a dobru chuť, už keď sa nechcela deliť... ;) na našom pozemku nie je ani jeden slizniak, slimák, všetko povysavali vlani kačičky.

14.5.2019 08:49
dreamlife

XXX.XXX.12.234

Erik Rosario napsal(a):
Moja 74 susedka sa teší z našich zvierat, pripomína jej to mladosť keď sama chovala všetko možné. Tiež nám ušli kačice a pochytali u nej zopár slimákov, že vraj môžu prísť aj na budúce. Vašej susede poraďte, že slimáky nech pozbiera nasoli a dobru chuť, už keď sa nechcela deliť... ;) na našom pozemku nie je ani jeden slizniak, slimák, všetko povysavali vlani kačičky.

niekoľko krát bola za mňou, že jej sliepky nechcú nosiť. prvú sliepku ktorú som chytil - plná švolov, mali po sebe doslova zliepance.... teta, treba kúpiť napr.kremelinu, alebo biokill alebo niečo podobné... a koľko to stojí? ja neviem kolo 10euro? ježiš mária 10euro za takú blbosť...
teraz má už druhé sliepky, prvé zarezala. chvíľku nosili a zas prestali. a zas bola u mňa že čo má robiť.

14.5.2019 09:05
Erik Rosario

XXX.XXX.235.221

dreamlife napsal(a):
niekoľko krát bola za mňou, že jej sliepky nechcú nosiť. prvú sliepku ktorú som chytil - plná švolov, mali po sebe doslova zliepance.... teta, treba kúpiť napr.kremelinu, alebo biokill alebo niečo podobné... a koľko to stojí? ja neviem kolo 10euro? ježiš mária 10euro za takú blbosť...
teraz má už druhé sliepky, prvé zarezala. chvíľku nosili a zas prestali. a zas bola u mňa že čo má robiť.

Ak nechce investovať do prevencie ci záchrany tak potom už len vždy kúpiť nové, predávajú sliepky po 2.50 za kus a potom jasne ze 10 eur je vela pre nich. Ja som zaplatil 10 eur za uspatie škrečka kt stal 1 eur a nebral som to ze som zaplatil 10x viac ako bola cena zvierata.
Ja sa snažím všetkým svojim zvieratám dopriať pekný život, a je mi ľúto keď viem ze niekto sa nestará o tie svoje alebo ich trápi :(

14.5.2019 11:08
dreamlife

XXX.XXX.12.234

Erik Rosario napsal(a):
Ak nechce investovať do prevencie ci záchrany tak potom už len vždy kúpiť nové, predávajú sliepky po 2.50 za kus a potom jasne ze 10 eur je vela pre nich. Ja som zaplatil 10 eur za uspatie škrečka kt stal 1 eur a nebral som to ze som zaplatil 10x viac ako bola cena zvierata.
Ja sa snažím všetkým svojim zvieratám dopriať pekný život, a je mi ľúto keď viem ze niekto sa nestará o tie svoje alebo ich trápi :(

lenže veľa ľudí si myslí, že zviera necíti bolesť... alebo sa radšej otočí - však sa príroda postará....

15.5.2019 13:03
petan83

XXX.XXX.66.119

Zdravim, nedavno jsem cetl clanek o tom jak se domoci prava kdyz vam chodi na pozemek sousedovi zvirata. Jako priklad byla uvedena kocka ktera chodila od sousedu a vykonavala potrebu na zahrade stezovatele. Rada pravnicky ktera to tam rozebirala byla, ze pokud soused neni ochoten situaci se svym zviretem resit, je mozne zvire na svem pozemku odchytit a zabavit a vratit az po tom co majitel zvirete odstrani vsechny napachane skody. Tzn.uvede pokaleny travnik do puvodniho stavu, to je vyzbira vsechny hovinka.

15.5.2019 15:09
Zuzkaa

XXX.XXX.88.69

Ježíšmarja to je hovadiuna. Co to bylo za právničku? Asi v životě neviděla kočku. Kočka si nejdřív vyhrabe důlek, do něj se vykálí a důkladně po sobě hahrabe. To bych chtěla vidět, jak bude někdo přerejvat záhony a hledat kočičí enona.

15.5.2019 15:21
petan83

XXX.XXX.66.119

Zuzkaa napsal(a):
Ježíšmarja to je hovadiuna. Co to bylo za právničku? Asi v životě neviděla kočku. Kočka si nejdřív vyhrabe důlek, do něj se vykálí a důkladně po sobě hahrabe. To bych chtěla vidět, jak bude někdo přerejvat záhony a hledat kočičí enona.

Ja jen napsal co sem cetl. Ale je fakt ze k nam chodi taky pres plot kocka, a velmi se ji libi chodit exkrementovat manzelce do kvitek, tedy do kůry, pritom polamala jiz nekolik kvitek a malych drevin, nektere jsou zcela nenavratne zniceny. Jiz druhy den se ji snazim odchytit na pozemku do sklopce, az ji chytim tak zjistim ci je a vystavim ucet za rostlinky. Mozna pravnicka nevi jak se chova kocka, ale podstatne je jak popsala aplikaci zakona co je a co neni mozne. Majitel zodpovida za sve zvire a za skody ktere udela, proto udelam co pisi, chytim a pustim az se to vyresi. Taky me uz nebavi kupovat porad nove rostliny za stovky korun a za tyden jsou opet znicene. Pozemek kolem domu je oploceny a nemuzeme si brzproblemu vysadit nic.

15.5.2019 15:27

Zuzkaa napsal(a):

Dovolím si oponovat, sousedovic kočky, možná spíše kocouři, nechávají svá lejna ostentativně uprostřed trávníku. A kočičí lejno je po rozšlápnutí zcela nezaměnitelné.... A právní rada byla zcela v souladu s občanským zákoníkem, jen prostě život a sousedé jsou pestřejší, než aby to jakýkoliv právní předpis mohl obsáhnout.

15.5.2019 15:38
Zuzkaa

XXX.XXX.88.69

petan83 napsal(a):
Ja jen napsal co sem cetl. Ale je fakt ze k nam chodi taky pres plot kocka, a velmi se ji libi chodit exkrementovat manzelce do kvitek, tedy do kůry, pritom polamala jiz nekolik kvitek a malych drevin, nektere jsou zcela nenavratne zniceny. Jiz druhy den se ji snazim odchytit na pozemku do sklopce, az ji chytim tak zjistim ci je a vystavim ucet za rostlinky. Mozna pravnicka nevi jak se chova kocka, ale podstatne je jak popsala aplikaci zakona co je a co neni mozne. Majitel zodpovida za sve zvire a za skody ktere udela, proto udelam co pisi, chytim a pustim az se to vyresi. Taky me uz nebavi kupovat porad nove rostliny za stovky korun a za tyden jsou opet znicene. Pozemek kolem domu je oploceny a nemuzeme si brzproblemu vysadit nic.

Tak to se vám tam musí chodit kočky z celého okolí, když vám dělají na zahradě takovou spoušť. Já mam sama 2 kocoury, ale žádný kytky tady nikdy nezničili. Kočka je opatrná, to není pes, ten by to zhamtal, ale kočka? Chápu, že když chodí mezi saláty, nebo do jahod, tak je to problém, pak je dobré udělat vysoký záhon, aby tam nelezla.

15.5.2019 15:44
petan83

XXX.XXX.66.119

Jim se libi ta kůra. A mohu vam poslat fotku co udela kocka z medvidkem ( drevina), vylozene se v nem vyvaji a polame vetvicky.

15.5.2019 15:49
ančovička1

XXX.XXX.32.188

petan83 napsal(a):
Jim se libi ta kůra. A mohu vam poslat fotku co udela kocka z medvidkem ( drevina), vylozene se v nem vyvaji a polame vetvicky.

Co je to medvidek?..neni to šanta kočičí?..😁

15.5.2019 15:51
ladd

XXX.XXX.34.44

petan83 napsal(a):

Asi ji to voní, něco jako šanta... Zeptejte se na kočkách po nějakém odpuzovači, že by jste tu rostlinu postříkal. Určitě lepší, než dělat mezi sousedy zlou krev a chtít peníze za kytky. Navíc, co když se ke kočce nikdo nepřihlásí.
A nebo holt nebude medvídek, taky řešení.

15.5.2019 16:00
ančovička1

XXX.XXX.220.127

ladd napsal(a):
Asi ji to voní, něco jako šanta... Zeptejte se na kočkách po nějakém odpuzovači, že by jste tu rostlinu postříkal. Určitě lepší, než dělat mezi sousedy zlou krev a chtít peníze za kytky. Navíc, co když se ke kočce nikdo nepřihlásí.

Ja mám svoje 4 kočky,chodi mezi keriky a zahrabavaji si to..ale letos se k nam nastehovali do stodoly dva cizi kocouri,jeden od sousedu,co se přistěhovali,a to je humus..vali se to ono po travniku,mam pocurane, rezave buxusy,nemůžu kocky bez dohledu nakrmit venku,bijou je a vsechno jim sežerou..co s tim?jen čekám,ze je treba casem přejede auto..😕

15.5.2019 16:09
ladd

XXX.XXX.34.44

ančovička1 napsal(a):
Ja mám svoje 4 kočky,chodi mezi keriky a zahrabavaji si to..ale letos se k nam nastehovali do stodoly dva cizi kocouri,jeden od sousedu,co se přistěhovali,a to je humus..vali se to ono po travniku,mam pocurane, rezave buxusy,nemůžu kocky bez dohledu nakrmit venku,bijou je a vsechno jim sežerou..co s tim?jen čekám,ze je treba casem přejede auto..😕

Teď, co nemáme, žádnou vlastní kočku, tak se nám po dvoře taky roztahujou cizí. Vše ale v pohodě, na kočičinec jsem zatím při sekání nenarazil. Znám to ale samozřejmě z jiných let taky, jen to nehrotím. Asi máme letos štěstí na čistotný cizáky.
Na cizí kočky je nejlepší pes na dvoře. Ani to nemusí být zabiják, stačí, když ji prožene.

15.5.2019 16:44

ladd napsal(a):
Teď, co nemáme, žádnou vlastní kočku, tak se nám po dvoře taky roztahujou cizí. Vše ale v pohodě, na kočičinec jsem zatím při sekání nenarazil. Znám to ale samozřejmě z jiných let taky, jen to nehrotím. Asi máme letos štěstí na čistotný cizáky.
Na cizí kočky je nejlepší pes na dvoře. Ani to nemusí být zabiják, stačí, když ji prožene.

Tak my asi musíme mít pořád něco extra..... sousední prázdný dům, v něm kočičí líheň, kterou krmí druhá sousedka, která má také kočky a je to kočkomilka, nepřichází v úvahu se s ní domlouvat na nekrmení. Máme 60 kg psa, který je na kočky vysazený, neustále startuje, ale kočkám (kocourům?)to očividně nevadí a není nic lepšího, než když vám v zimě hezky označkují vstupní dveře (že je označkován celý dům na každém rohu nemluvím), zateče to až do domu a na podlahovém topení to hezky usychá a prostupuje odér celý dům...... Takže už šilhám po vzduchovce, rána do zadku......ale nakonec jsem to ještě neudělal kvůli tomu, že by sousedka kočkomilka dělala zle.

15.5.2019 17:59
Zuzkaa

XXX.XXX.88.69

Hlavně byste neměl ubližovat kočkám, ale střelit do zadku sousedku, která to krmí. Kočky se množí 2x do roka a takovýto neregulovaný chov je katastrofa. Pokud chcete udělat něco užitečného, pochytejte kocoury, nechte je vykastrovat, a koťata odvézte do útulku, ty si někdo rád vezme.

15.5.2019 19:19

Zuzkaa napsal(a):
Hlavně byste neměl ubližovat kočkám, ale střelit do zadku sousedku, která to krmí. Kočky se množí 2x do roka a takovýto neregulovaný chov je katastrofa. Pokud chcete udělat něco užitečného, pochytejte kocoury, nechte je vykastrovat, a koťata odvézte do útulku, ty si někdo rád vezme.

Jenže to ona právě nechce.... Navíc nemohu vstupovat na cizí oplocený pozemek.

15.5.2019 20:23
ančovička1

XXX.XXX.32.188

Zuzkaa napsal(a):

..myslite vykastrovat kočky.no,nevim,jestli by se do toho nekdo pustil,za prvé je nechytite,leda do klece,za druhé,u nás stoji kastrace 1000,-kč..takovych deset koček....😱..a stejně by to nebylo nadlouho,prijdou nove😺😺😺

15.5.2019 20:32

ančovička1 napsal(a):
..myslite vykastrovat kočky.no,nevim,jestli by se do toho nekdo pustil,za prvé je nechytite,leda do klece,za druhé,u nás stoji kastrace 1000,-kč..takovych deset koček....😱..a stejně by to nebylo nadlouho,prijdou nove😺😺😺

nepřijdou, kočky už další kočky do svého teritoria nepustí a když jsou kastrované, počet koček se už nemění

16.5.2019 09:31
petan83

XXX.XXX.68.33

ladd napsal(a):

Nemame vylozene sousedy, nejblizssi jsou asi 50m od nas. Ale nevidim duvod proc bych mel ja vynakladat penize za to ze cizi kocka mi pusobi skodu. A nejde jenom o medvidka ale i jine rostliny, take smrad z te kury neni dvakrat prijemny. Pokud kocka nici neni a jedna se o kocku bez domova a majitele, potom neni problem aby se prestehovala o 3 vesnice dale. Ale vetsinu kocek ktere se tu okolo pohybuji vim ci jsou. No uvidime az se chyti, co to bude zas.

Přidejte reakci

Přidat smajlík