Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Pižmovka

13.5.2019 07:00
Pižmovka

XXX.XXX.14.255

Dobrý den, dvě kachny začali snášet do jednoho hnízda. Jak to mám řešit? Hnízda mají vedle sebe tři. Za první dva dny byli dvě vejce a teď za další dva čtyři vejce. Mám rozdělit vejce do dvou hnízd?

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.5.2019 07:05

Pižmovka napsal(a):
Dobrý den, dvě kachny začali snášet do jednoho hnízda. Jak to mám řešit? Hnízda mají vedle sebe tři. Za první dva dny byli dvě vejce a teď za další dva čtyři vejce. Mám rozdělit vejce do dvou hnízd?

Ano, rozdělte je. Ať jsou tak napůl. Až si jedna sedne, tak jí to musíte uzavřít, aby ta druhá musela jít vedle.

13.5.2019 11:23
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Tohle jsem neřešila. Kačeny si to vyřešily sami. Jedna si pak hnízdo obsadila a druhou tam nepustila a ta si musela nanést další vejce a pak teprve sedla. Jak se do toho začne člověk moc angažovat, tak to stojí za starou bačkoru.

Pižmovka

13.5.2019 18:35
Pižmovka

XXX.XXX.14.255

Dnes jsem jim vejce rozchodil do dvou hnízd. Uvidím ráno, jak se s tím poperou. Ale díky za dvě sice odlišné rady.

14.5.2019 12:59
ladd

XXX.XXX.34.44

Vybral jste si tu správnou radu. Každé zvíře je jiné a nemůžete spoléhat na to, že to kachny vyřeší k vaší spokojenosti. Mohlo by to taky skončit přetahováním se kachen o hnízdo a rozbitými vejci.

14.5.2019 14:51

ladd napsal(a):
Vybral jste si tu správnou radu. Každé zvíře je jiné a nemůžete spoléhat na to, že to kachny vyřeší k vaší spokojenosti. Mohlo by to taky skončit přetahováním se kachen o hnízdo a rozbitými vejci.

A nebo zasednutím 2 kachen na jedno hnízdo společně. Což bývá obvykle také ztrátové (ne možná tak v případě, kdy zasednou naráz).

14.5.2019 17:13
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Kachny mě seděly každá ve svém hnízdě - jimi vybraném - ne mnou připraveném - a shodou okolností se kachňata vylíhla v jeden den. Dala jsem je do společné ohrádky a kačenám bylo jedno, které káče pod ně leze. Nakonec seděly vedle sebe a kachňata pod nimi a pohoda. Někdy se stane, že si kachny kachňata navzájem štípou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík