Daniel.D
XXX.XXX.215.20
Dobrý den lihnu kuřata a mám teplotu 37,7 je to dobře? A poslední tři dny lihnuti mám teplotu snížit nebo zvýšit kdystak o kolik?Děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Kuřata líhněte podle návodu k líhni, kterou máte doma.
Dobrý den, mám novou líheň 3týdny automat wq 12. Čerti mě berou, dnes jsem zjistila, že nejspíš od včera večera neotáčí vejce. Zkusila jsem znovu rozpojit a zapojit, úplně vypnout, znovu nastavit a nic. Všechna vejce byla zatím Ok, já radost až na kost a teď toto ;( Mám je tedy vyndat z obracečky a pokračovat v otáčení ručně? Stačí 2x denně? Při 12ctkách to bohužel víckrát nezvládnu .
Otázka je, zda jediným (nebo největším) problém líhně,
která nemá ani název (značku), ale je to jen nezapamatovatelná
směsice písmen a čísel (ach, jak levně čínské a šmejdské), bude to, že neobrací.
Dost možná správně netopí a kdo ví, co ještě.
Předpokládám, že to víte, počítáte s tím a jste náležitě předem poučena, srozuměna
i připravena. Dva až tři spolehlivé teploměry umístěné přímo na vejcích na několika
různých místech jsou tím nejmenším "ověřovatelem".
To má samozřejmě každý chovatel-líhnitel nakoupeno dopředu.
Děkuji všem za reakce :) Brala jsem ji na líhně-inkubátory, pro mou potřebu je na 12 vajec dostačující :) naštěstí v tomto jede dobře, vše jsem raději odzkoušela dva dny před vložením vajec a nyní tam mám stále pro kontrolu teploměr i vlhkoměr a ťuk, ťuk dobrý :) Líheň je od Agrofortelu/ výrobce.