Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Guzo

14.5.2019 14:14
Guzo

XXX.XXX.210.71

Ahoj. Prosím, máte nějaké nápady jak zabránit, aby divocí ptáci s okolí slepicím vyzobávali krmení. natahujete nějaké sítě? Uvnitř kurníku mi to nepřipadá košér jelikož by byl hned zasviněn. Prosím o nějaké nápady nebo jak to máte zajištěne Vy? děkuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.5.2019 17:37
Uživatel s deaktivovaným účtem

Guzo napsal(a):
Ahoj. Prosím, máte nějaké nápady jak zabránit, aby divocí ptáci s okolí slepicím vyzobávali krmení. natahujete nějaké sítě? Uvnitř kurníku mi to nepřipadá košér jelikož by byl hned zasviněn. Prosím o nějaké nápady nebo jak to máte zajištěne Vy? děkuji

Jedinou funkcni ochranou je zasitovani vybehu nebo krmeni v kurniku, pokud velikostne odpovida. Ale vrabci se nauci vylezovym otvorem lezt i tam. Ja mam v kurniku zasobnik na zrni, smes venku. Nebo jsou naslapna krmitka, ktera asi drobne ptactvo neotevre. Jen se to musi slepice naucit.

15.5.2019 14:50
Zuzkaa

XXX.XXX.88.69

Mám zastřešenou pergolu (průsvitným polylkarbonátem) kolem přibité karysítě 10x10 a ještě na tom plastové pletivo s oky 2x2cm. V brance mám u země malý výlez pro slepice do zahrady a vrabci se naučili tímto výlezem vlétat dovnitř. Vylétnout ven se jim někdy podaří a někdy také ne, takže občas najdu u slepic mrtvého vrabce. Sítě proti vrabcum musí být dost hustá, oni se protáhnou neuvěřitelně malou skulinou.

15.5.2019 15:04
ladd

XXX.XXX.34.44

Zuzkaa napsal(a):
Mám zastřešenou pergolu (průsvitným polylkarbonátem) kolem přibité karysítě 10x10 a ještě na tom plastové pletivo s oky 2x2cm. V brance mám u země malý výlez pro slepice do zahrady a vrabci se naučili tímto výlezem vlétat dovnitř. Vylétnout ven se jim někdy podaří a někdy také ne, takže občas najdu u slepic mrtvého vrabce. Sítě proti vrabcum musí být dost hustá, oni se protáhnou neuvěřitelně malou skulinou.

Není jich škoda? Co takhle to každý den večer zkontrolovat a vrabčáky vyhnat.
Nevyřešilo by to nášlapné krmítko lépe?

15.5.2019 15:19
Zuzkaa

XXX.XXX.88.69

Nášlapné krmítko by to nevyřešilo. Vyřešila jsem to já tím, že je tam prostě nepustím. A když tam jednou za čas nějakej vlítne a pak neumí vylítnout, tak má holt smulu.

15.5.2019 15:27
ančovička1

XXX.XXX.32.188

Ja nevim,ale my mame vrabcaky rádi a že si zobnou se slepicemi, to neřešíme..na poli se řepky nenazerou..

15.5.2019 15:28
ladd

XXX.XXX.34.44

Zuzkaa napsal(a):
Nášlapné krmítko by to nevyřešilo. Vyřešila jsem to já tím, že je tam prostě nepustím. A když tam jednou za čas nějakej vlítne a pak neumí vylítnout, tak má holt smulu.

!....tak má holt smulu."
Co dodat? Radši nic, byl bych sprostej.

15.5.2019 17:21
dkup

XXX.XXX.175.34

Do výlezového otvoru pověsit "záclonku" z řetízků. Slepice se tudy naučí prolézat, ale vrabci to nezvládnou.

15.5.2019 17:31
Zuzkaa

XXX.XXX.88.69

dkup napsal(a):
Do výlezového otvoru pověsit "záclonku" z řetízků. Slepice se tudy naučí prolézat, ale vrabci to nezvládnou.

Výborný nápad, hned ho budu aplikovat. Tihle malí hajzlíci, vám zanesou ke slepicím spoustu parazitů a to je mnohem horší, než že si zobnou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík