Uživatel s deaktivovaným účtem

Pod kvočnou se mi začala líhnout kuřata a bažanti obecní z nakoupených vajec, teď se naťukávají. Chtěl jsem jim koupit směs pro bažanty, ale tady v obchodě ji nemají. Měl bych možnost sehnat pro kuřata, kačenky, brojlery nebo krůťata. Myslím, že by měla být nejlepší poslední zmíněná krůtí. A v rybářských potřebách nabízejí červy, což by možná taky šlo dávat.
Prosím podělte se o zkušenosti, čím krmíte mladé bažantíky. Nerad bych jim dal nedostačující krmení, jako je třeba pro krůťata nebo křepelky kuřecí směs málo.
Děkuji
Dobry den já jsem při začátku chovu dával jen směs pro kuřata byl jsem neskušeny a tak z 9 bažantat zustaly 3. A pak sem jim dával brouky červy mravence nebo mravenčí larvy to bylo nejlepší pok kameny jsme měli červene mravence tak jsem vždy sebral nějake larvy a dával sem jim je a už přežily. Ale nejlepší je dávat směs pro bazanty. Krmná směs pro bažanty BŽ-1 s. tu jim dávám a občas červíky to se mi osvětčíno nejlépe. Pokud jí nemáte k dostání tak si jí obednejte přes internet a mezití než príde dávejteji larvy a malé červíky at se mají dobře.
A přeji hodně zdaru.
Loni se mi vylihlo asi 35 bazantiku a vsechny se mi povedlo odchovat, ale taky jsem nemel ze zacatku krmnou smes a resil tenhle problem protoze tady ji nikde neprodavali,tak jsem daval jen smes srotu kukurice,psenice a nejakej ten plastin a protoze bazantici maji vetsi potrebu zivoc.bilkovin tak sem jim denne daval rozmixovane varene vejce a rozmixovane varene kureci maso, slo jim to pekne a vsichni prezili.

Děkuji za rady. Dnes jsem jim koupil moučné červy. Doma mám směs pro káčata. Bažantí směs mohu zkusit sehnat přes internet, ale raději bych to rovnou koupil osobně, kvůli ceně. Pokud ale mi nebude zbývat, ojednám ji přes internet.
Zatím jsou vylíhlí dva bažanti a 2 kuřata. A pod kvočnou by mělo být ještě 9 oplozených bažantích vajec, která se pomalu líhnou.
S bažanty budu odchovávat pod kvočnou i kuřata. Dal jsem je tam i z důvodu, aby bažanty učili spolu s kvočnou slepičím návykům.

Já je mám jenom tak, nechci to jíst. Vylíhnou se pod kvočnou a půjdou buďto mezi drůbež do volného výběhu (zastřižené letky) nebo možná, jestli rodičům pojdou ty 6 leté (ne-li starší) slípky Dominant, tak zasíťuju jejich výběh a budou tam. Samozřejmě jenom kmen jednoho kohouta a málo slepic. Zbytek jich prodám na burze a kohouta si kvůli příbuznosti vyměním.
Mám je na zkoušku a když zdrhnou, tak zdrhnou, buďto je chytím, nebo už ne. Ale nerad bych, aby je nějaký myslivec střelil, když se s tím člověk piplal.
Samozřejmě je hodlám okroužkovat. Uvádí se kroužek 12, ale u kamaráda jsem viděl bažanty a jsou v dospělosti pořádní. Nebude je dvanáctka škrtit?
Doporucuji zasitovat, ti mali bazanti jsou vyborni skokani a skocit nebo vzletnout z mista kolmo nahoru neni pro ne problem ani do vysky dvou metru. I me porad narazeli do site a ta je odrazila hned zpet k zemi. Pokud je budete pak mnozit tak pozor, nedavejte ani odrostle bazantiky mezi dospele, samec je pozabiji, nevedel jsem to a zabil mi hned prvni den asi 5-6 kusu a zbytek i jejich matka, ale byli z lihne, takze do dospelosti je mejte odloucene.

petan83
napsal(a):
Doporucuji zasitovat, ti mali bazanti jsou vyborni skokani a skocit nebo vzletnout z mista kolmo nahoru neni pro ne problem ani do vysky dvou metru. I me porad narazeli do site a ta je odrazila hned zpet k zemi. Pokud je budete pak mnozit tak pozor, nedavejte ani odrostle bazantiky mezi dospele, samec je pozabiji, nevedel jsem to a zabil mi hned prvni den asi 5-6 kusu a zbytek i jejich matka, ale byli z lihne, takze do dospelosti je mejte odloucene.
Myslíte, že budou zabíjet i slepicím kuřata?
Pokud ano, tak budou muset jít zavřít.
Jinak jednoho malého ze dvou jsem už kupíroval proti létání (pravé křídlo). Udělám to asi téměř všem. Kamarád s tím má praxi, tak mi s tím poradil. Myslím, že je to v tomto případě vhodné, aby neodlítli.
Chtěl bych je s kvočnou pouštět ven. Až bude venku sucho a pěkně. Aby mohli sbírat.
napsal(a):
Myslíte, že budou zabíjet i slepicím kuřata?
Pokud ano, tak budou muset jít zavřít.
Jinak jednoho malého ze dvou jsem už kupíroval proti létání (pravé křídlo). Udělám to asi téměř všem. Kamarád s tím má praxi, tak mi s tím poradil. Myslím, že je to v tomto případě vhodné, aby neodlítli.
Chtěl bych je s kvočnou pouštět ven. Až bude venku sucho a pěkně. Aby mohli sbírat.
Kurata jinych druhu nechaji napokoji, jen male bazanty ne.

petan83
napsal(a):
Kurata jinych druhu nechaji napokoji, jen male bazanty ne.
To je zvláštní, proč to vlastně dělají.
Ale i tak budu raději opatrnější, když budu prvně pouštět kačenky (divoké, zakrslé) a kuřata (liliputky, vlašky).
A když si bažantí slípka vysedí potomky, tak těm nic kohout ani jiné slípky nedělají?

ladd
napsal(a):
Pokud nebudou ve voliéře, tak jim podle mě kupírování v přeletění plotu nezabrání, pokud neutečou skrz oka pletiva již jako kuřata. V přírodě pak díky kupírování nepřežijí.
Myslíte, že nebudou do měsíce nebo dvou chodit za kvočnou?

napsal(a):
To je zvláštní, proč to vlastně dělají.
Ale i tak budu raději opatrnější, když budu prvně pouštět kačenky (divoké, zakrslé) a kuřata (liliputky, vlašky).
A když si bažantí slípka vysedí potomky, tak těm nic kohout ani jiné slípky nedělají?
V přírodě se kohout o bažantí slepici po spáření nezajímá, takže se mu slepice s kuřaty vyhne. V domácím chovu/voliéře je to něco jiného.
napsal(a):
Myslíte, že nebudou do měsíce nebo dvou chodit za kvočnou?
Myslím, že se rozprchnou a budou prolézat pletivem pokaždé, když vstoupíš do výběhu. Je otázka, jak moc budou vyplašený, jestli se pak z trávy za plotem vrátí ke kvočně zpět. Asi by bylo dobré dát při zemi kolem plotu prkna a zadělat všechny škvíry, kudy mohou prolézt ven. Až začnou poletovat tak přistříhnout křídlo. Určitě bych nekupíroval, ať mají šanci, pokud utečou. Myslím, že utečou.
Třeba napíše nějaký myslivec "bažantník", jestli se pokuošel chovat je na dvoře.
ladd
napsal(a):
Myslím, že se rozprchnou a budou prolézat pletivem pokaždé, když vstoupíš do výběhu. Je otázka, jak moc budou vyplašený, jestli se pak z trávy za plotem vrátí ke kvočně zpět. Asi by bylo dobré dát při zemi kolem plotu prkna a zadělat všechny škvíry, kudy mohou prolézt ven. Až začnou poletovat tak přistříhnout křídlo. Určitě bych nekupíroval, ať mají šanci, pokud utečou. Myslím, že utečou.
Třeba napíše nějaký myslivec "bažantník", jestli se pokuošel chovat je na dvoře.
už napsala ančovička.
Bazantici se budou chovat zcela odlisne od kurat slepic. Ja mel bazantiky dohromady v odchovne s kuraty perlicek a kuraty slepic, perlicky jsou podstatne plassi nez kurata slepic ale mali bazanti jsou uplne vyplaseni. Az jim nebylo potreba topit mel jsem je vsechny pospolu ve voliere v dilne, az odrostli dal jsem je do vybehu mezi dospele, kde jsem mel perlicky, slepice a bazanty (samce a samici). Malym slepickam a perlickam se nic neslalo, bazantu bylo v prvni varce 9, hned prvni den jich bylo zabito asi 5, chytil sem samce jak zrovna likvidoval jedno mlade, zabiji je zobakem nekolika udery to hlavy,doslava je skalpuje. Samce jsem hned zabil na jidlo, ale pozdeji sem chytil i samici ze to dela taky,pobyla zbytek mladat, tak sla taky pod sekeru. Pozdeji sem vysadil do vybehu asi 25 dalsich bazantiku a vsichni uz prezili, nicmene rostly pomalu, byly porad vyplaseni a jedina jejich cinost byla jak se podhrabat, uletet,utect, nic jinyho je nezajimalo, nakonec jsem to vzdal a vypustil je vsechny do prirody, aby byli na jidlo bych je musel krmit jeste dlouho a uz sem s nimi nechtel mit nervy. Jedine co muzu doporucit je celozivotni odchov ve voliere a mladata vzdy oddelene od dospelich. Na volno je chovat nelze asi za zadne situace, a myslim ze at jim s krydlama udelate cokoliv, tak se stejne dostanou pryc pokud nebude nejaka sit nahore.

To už je asi lepší pořídit okrasné plemeno, třeba zlatého bažanta, který si může zvyknout. Takto jsem ho kdysi měl já, nocoval na vrátkách a vracel se ve dne do výběhu. Pak chodil po zahradě, až ho jednou odlovila naše tehdejší jezevčice.

Včera jsem přestěhoval 7 bažantíků a 2 kuřata z pokoje ke kvočně do králíkárny. Jeden bažantík ještě uhynul (slabý) a zbytek Ok.
Dnes ráno jsem je pustil do volného výběhu. Bažanti se normálně pohybují s kuřecími sourozenci za kvočnou. A plašáci to nejsou, teda ne horší než kuřata. Berou si moučné a masné červy, i z mojí ruky.

Tak chytání rádi nemají, jsou jako kuřata, běhají pod nohama. Dnes bylo mokro, tak byli zavření.
roka

XXX.XXX.67.182
Chtěla jsem se zeptat, mám automatickou líhen snažím se líhnout bažanty ale nemají sílu dostat se ven ,natukají skořápku a nedostanou se ven ,malá ustěšnost ze 48 vajec 4 ,nevím jak je to možné ,co udělat jinak teplota 38,1 vlhkost 65 před vylíhnutím 70

roka
napsal(a):
Chtěla jsem se zeptat, mám automatickou líhen snažím se líhnout bažanty ale nemají sílu dostat se ven ,natukají skořápku a nedostanou se ven ,malá ustěšnost ze 48 vajec 4 ,nevím jak je to možné ,co udělat jinak teplota 38,1 vlhkost 65 před vylíhnutím 70
Bažant by měl mít nižší vlhkost Během inkubace 50-55% a při líhnutí samotném okolo 65%. Tak, jak slepice. Teplotu bych příště nastavoval na 37,7 nebo nějak tak.
Problém může být i v chovu. Nejsou třeba rodiče z jednoho hnízda?

Jinak k tématu, co jsem založil.
Z těch všech kuřat bažantíků pod kvočnou zůstal jeden. U asi tří se mi stalo, že se jim podařilo udávit suchým krmením, ta potvora kvočna pořád nahrabávala do vody podestýlku. Nějaký dostal otřes mozku, jiný se zas utopil.
Ten jeden bažant se dvěma kuřaty už chodí s kvočnou dlouho. Roste mu pří na zádech, již i na prsou, má hezká pírka. Již létá. Ale nikam nejde, nechce se vzdálit, i když plotem i s kuřaty prolízá denně, vrací se. Lze ho držet v ruce a on se necuká. Přijde mi, že má dosti obalenou prsní kost, že dobře žere, velikostně je něco mezi kuřetem liliputky a vlašky.
Bažanta a kuřátka krmím hodně červy (pro které si chodí do ruky), VKCH1, co si najdou v trávě, občas dostanou mravenčí kukly, již pomalu zkouší žrát i pšenici.
Každopádně bych byl rád, kdyby z toho zbylého bažanta byla slepička.

Škoda, že jsem ho nevyfotil, jak mi žere z ruky. Nemám zrovna červy. Musím koupit.
Viděl to, že nic nemám, tak blíž nešel. A moc se mu vlastně nechce fotit, pořád potvůrka pobíhá.

A už mám doma červy. Neodolají nim. Nevím o tom, že by někdy měli dost
Tři ´´sourozenci´´-jedna vlaška, jedna liliputka (vlaška je slípka, liliputka asi taky) a jeden bažantík.
Už jsem s kámošem mluvil, že mi možná zařídí nějaké další bažantíky. Abych mohl udělat kmen na chov.