Čím krmit

Křepelky japonské nosné (kř JPN)
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.5.2019 14:52
Vlada98

XXX.XXX.168.205

Čím krmit křepelky aby dobře nesli a co jim chutná.Zajímalo by mě jaké máte zkušenosti s krmením já zatím dávám směs pro nosnice, pšenici, řepku a šrot z kukuřice + trávu.

Za každou radu budu rád.

19.5.2019 06:38
gallus

XXX.XXX.191.127

Pre experimenty s krmivom kvôli znáške nie sú japonské prepelice (křepelky) vhodným druhom hydiny. Japonská prepelica, aby dosiahla plnohodnotné využitie vyšľachtených parametrov, potrebuje zmes na to určenú. Najvhodnejšie je teda kŕmiť iba smesou pre nosnice po dobu znášky. Všetko ostatné je len balast, ktorý sa môže zdať začínajúcemu chovateľovi ako vhodný, ale v konečnom dôsledku chovateľa ochudobňuje...

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.5.2019 10:48
Uživatel s deaktivovaným účtem

Vlada98 napsal(a):
Čím krmit křepelky aby dobře nesli a co jim chutná.Zajímalo by mě jaké máte zkušenosti s krmením já zatím dávám směs pro nosnice, pšenici, řepku a šrot z kukuřice + trávu.

Za každou radu budu rád.

Mouční a masní červi. Dobrý zdroj bílkovin a mohou se pro ně umlátit i z ruky. Klidně jim několikrát denně doneste.
S trávou nic nepokazíte. Můžete i zhotovit venkovní klec pro křepelky a přes den je tam přemisťovat (jestli nejsou doslova plaché a lze je přenést).
K té řepce.Pokud přepeřují je olejnina dobrá, jinak s řepkou opatrně. Můžete dávat i proso. Kukuřici nepřehánějte, z té mohou být tlusté. Ale v rozumné míře-proč ne.
Pšenici by měly mít jako celé zrno, neustále v krmítku k dispozici. Grit také. A samozřejmě směs pro křepelky ve snášce, neomezeně. Pro nosnice jim nemusí stačit, mají jiné nároky.
Venku nesou zpravidla od konce dubna do konce září. Pak mají přestávku a případně až na jaře. Kamarád má loňské jarní křepelky a po zimě mu opět začaly nést. Až 4 vejce od 4 slepiček. A kohoutek mu skáče jak divý.

Přidejte reakci

Přidat smajlík