Uživatel s deaktivovaným účtem

Vlada98
napsal(a):
Lze dát křepelčí vajíčka pod holuba?
Ano, praktikuji to. Momentálně mi 3 páry inkubují 15 křepelčích vajec, jedni mají 6, druzí 4, třetí 5. Záleží na velikosti holubů, třeba pod opravdu velká plemena jich může jít až 9 nebo 10 kusů.
Dělám to i se slepičími. Holubi mi vysedí kuřátka. Ale je potřeba na líhnutí dohlédnout, protože někteří holubi jsou potvory a mohou jinak vypadající mládě uklovat. Moji to vůbec nedělají a dokonce mi vodili kuřátko po kotci králíkárny a ono s nimi zobalo.
Rozhodně doporučuji. Je lepší, když holubi vysedí nějaká užitečnější zvířata než jsou oni sami. Stejně nevím co s holoubaty, je to moc roztomilý, zabít se to tím pádem nedá a pak to hejno moc žere. Takže jsem rád, když jim tam dám něco jiného.

Vlada98
napsal(a):
Děkuji to mám radost a kolik vajec můžu dát pod poštovního holuba.
Poštovní holub zvládne 4-6 kusů vajec. Záleží, zda jde o sportovního nebo výstavního. Podle velikosti trupu více nebo méně. Širší=lepší.
Hlavně si dejte pozor, ať nedáte opravdu moc, to by mohlo zhoršit líhnivost, když je špatně obsednou a hůř se prohřejí.
A jestli si chcete pořizovat holuby pouze za tímto účelem (což je dobrý nápad), tak nejlepší budou kalifornští, benešovští, pštrosi, texani, giganti a nebo kříženci těchto plemen s pošťáky. Budou větší, tak můžete pod menším množstvím holubů vylíhnout naráz více křepelek, ale hlavně musí být dost plodní, aby vyseděli ročně hodně hnízd křepelek.
A když už těm malý křepelčatům svítíte a topíte, tak je přeci jen ekonomičtější svítit a topit více mladým naráz.

Vlada98
napsal(a):
Omlouvám se že otravuji ale potřeboval bych poradit jak přesně postupovat abych něco ne pokazil 1.mám nechat Holuba u ostatních nebo ho přendat?2.vylihle mám hned odebrat?
Vím že jsem otravný ale nerad bych něco pokazil předem děkuji.
Ne, v pohodě, mě tímto vůbec neotravujete. Já vím, že máte hezké křepelky a přeju Vám jejich úspěšný odchov, rady nebru jako ztrátu času.
Holubi hnízdí v párech. Postaví si hnízdo (třeba v králíkárně, budníku, na zemi někdy také). Do toho snese dvě vejce. Jedno, pak druhý den nic, 3. den druhé. Poté, co najdete druhé, jí je seberete a dáte tam křepelčí. Nemusíte pár nijak oddělovat. Samec se samičkou se při sezení střídají. Holubi na svých vejcích sedí 18-19 dní. Křepelka se líhne za 15-18 dní (hodně dle stáří vajec). Holubí vejce je větší než křepelčí.
Vejce pod holuby musíte kontrolovat a až se mohou začít líhnout, tak i vícekrát denně. Když už se křepelka vylíhne, tak většinou není problém ji nechat pod holubem oschnout a pak ji odebrat. Ale doporučuji odebrat nejraději co nejdřív po vyskočení z vejce. I když u holubů jsem ještě neměl případ, že by řešili, jak mládě vypadá a případně ho i zabili. Prostě sedí i na tom divně ochmýřeném holouběti a neřeší to.
Když mladé vytáhnete z hnízda (možno oschlé i vlhké), umístěte ho do odchovny (může být akvárium, krabice, dřevěná aj.) s ohříváním (běžná lampa, infra lampa), v případě, že není oschlé, dejte ho přímo pod zdroj, aby oschlo. Nedoporučuji pro úplně malá křepelčata moc velkou odchovnu, pokud je jen jeden zdroj. Mohou se zatoulat příliš daleko od zdroje a netrefit zpět, jsou hloupější než kuřata nebo kachny a husy.
Každopádně dejte vědět, jak se líhnutí daří.