Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.5.2019 19:27
rudy13

XXX.XXX.168.199

Jakou směs doma namíchat pro narozená housátka.Co vše namíchat.Děkuji Rudolf

20.5.2019 21:43
ančovička1

XXX.XXX.49.123

Pro VYLIHNUTÁ housata kupte směs K1..je tam vsechno,co potrebuji,doma to nenamichate..

20.5.2019 22:57
ančovička1

XXX.XXX.49.123

Drcene granulky K1 od Energys,mám dobré zkusenosti..

21.5.2019 09:11
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Doma se dá namíchat skoro všechno, jen s tím je dost práce. Jak to asi dělali chovatelé dřív, když žádné směsi nebyly. Vejce na tvrdo, tvaroh, podmáslí, suchý chléb a pečivo, pšeničný a kukuřičný šrot, krouhané kopřivy. Jako děcko mě mamka posílala na žbluchan a ještě nějaký plevel do obilí. Poznala bych ho, ale neznám název.

21.5.2019 09:24
petan83

XXX.XXX.74.190

ančovička1 napsal(a):
Drcene granulky K1 od Energys,mám dobré zkusenosti..

S tim musim souhlasit, taky sem krmil kurata svou smesí ale pak jsem koupil na vasi radu k1 od energysu a k tomu ten vitamin do vody, nevim jak je ten nazev a kdyz porovnam kurata co maji asi 8-9 dni a jsou tim krmeny od zacatku tak je to nesrovnatelne s temi co jsem krmil pred tim svou smesí. Rostou mnohem rychleji a jsou vitalnejsi. Na tom se neda usetrit, to uz ted vim. Akorat se zeptam jak resit to kdyz mam kurata ruzneho stari pohromade, mam dohromady v pohode treba 3 az 8 tydenni. K1 je do 4.tydene, k2 od 4.tydne, mam davat radsi k1 nez budou mit i ty nejmadsi 4 tydny, nebo mam prejit na k2 i kdyz nektery 4 tydny nemaji? Tech starsich nad 4 tydny je tak 60%.

21.5.2019 09:51
ančovička1

XXX.XXX.220.127

Vubec nic nezkazite,když je nechate na K1,je to lepsi,nez jim ubrat z kvality na úkor malých,pokud je mate jen v odchovně...ja už mam mensi 8 týdnů,rodajlendky a12 týdnů vlasky,obcas přidám pro K2 a trochu psenicneho šrotu,ale jsou na zeleném,likviduji mi zahradu😂

21.5.2019 09:56
ančovička1

XXX.XXX.220.127

K2 mi nechtela kurata žrát,vyberou jen,co jim chutná,zbytek jsem sypala slepicim,tak jsem zase koupila 25kg K1😂

21.5.2019 10:03
petan83

XXX.XXX.74.190

ančovička1 napsal(a):
K2 mi nechtela kurata žrát,vyberou jen,co jim chutná,zbytek jsem sypala slepicim,tak jsem zase koupila 25kg K1😂

Taky si myslim ze nic nepokazim, zachvilku mizim z prace a musim oo ceste prikoupil pytel smesi, tak veznu zase teda k1, uz se osvedcila. Minule sem koupil 10kg pytel na zkousku a ten sem dobral dnes rano, tak vezmu 25kg, urcite vyjde levneji. Celkem mam 74 kurat ve stari od jednoho tydne asi do 8-9 tydnu. Ale jeste nevim co si pocnu s tolika kohouty
A ta k2 vypada jinak nez k1? Myslel jsem ze jsou to steje granulky jen jine slozeni.

21.5.2019 15:29
ančovička1

XXX.XXX.220.127

Co mi minule chlap dovezl,K2,bylo to srotovane obili ,kukurice,+prisady,kurata vyzraly jen vetsi kousky a to prašné nechaly,myslim,že to od Energys nebylo..projedu internet nebo kouknu do prodejny,kde to kupoval..loni to byly cele malé granulky..nastesti koupil jen 5kilo,tak to bylo hned pryč ..a co s kohouky?kdyz byli mali,asi 14 dni,tak jsem vsechny kohouty zabila a dala psovi..nic lepšího se neda dělat..ale to byli vlašáci,tak to bylo rychle poznat..ted mám rodajlendky,8 týdnů, a ještě si nejsem jista u všech!tak to ještě musim krmit dal,ale už jsou velký..to je trochu problém..větších pár dokrmit...?

21.5.2019 15:38
petan83

XXX.XXX.74.54

ančovička1 napsal(a):
Co mi minule chlap dovezl,K2,bylo to srotovane obili ,kukurice,+prisady,kurata vyzraly jen vetsi kousky a to prašné nechaly,myslim,že to od Energys nebylo..projedu internet nebo kouknu do prodejny,kde to kupoval..loni to byly cele malé granulky..nastesti koupil jen 5kilo,tak to bylo hned pryč ..a co s kohouky?kdyz byli mali,asi 14 dni,tak jsem vsechny kohouty zabila a dala psovi..nic lepšího se neda dělat..ale to byli vlašáci,tak to bylo rychle poznat..ted mám rodajlendky,8 týdnů, a ještě si nejsem jista u všech!tak to ještě musim krmit dal,ale už jsou velký..to je trochu problém..větších pár dokrmit...?

Prave ze kohoutky jeste nepoznam, a vykrmovat cemanaky na maso nema smysl, i v dospelosti na kohoutovi nic neni. Neco prodam, ale 30-40 kohoutu asi tezko a jeste mam dalsi vajca v lihni. Podarilo se mi vymenit asi 20 kusu, takze budu moc seskladat nepribuzne kmeny ale to je tak vsechno a dale tam mam zakrsle sebritky a hempsirky a to nema uz nema smysl zadnej. A protoze budou mit vsichni spolecny vybeh, sice asi 700 m2 ale i tak asi necham celkove jen jednoho kohouta, ten cemanak by je zabil,tim sem si jist. Myslim ze sem nekde cetl ze granule k2 od energys (kure midi) maji byt granule velke jako K1 (kure mini).

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.5.2019 16:02
Uživatel s deaktivovaným účtem

ančovička1 napsal(a):

rodajlenďáci v rozlišitelným věku už by měli být použitelní v kuchyni, ne? prostě jako kuře

21.5.2019 16:04
ančovička1

XXX.XXX.220.127

Jj,určitě se vyplati,jak finančně,tak co do práce a problemy s kohouty,je prostě zabit,nabidnout je ke krmeni pro dravce..to bych mohla take nabidnout na letisti,tam chovaji hodně dravců na odhánění ptáků,treba se jim kohouti hodi😁..ta K2 určitě nebyla od Energys,měla jiny pytel..

Přidejte reakci

Přidat smajlík