Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.5.2019 16:37
Svijan

XXX.XXX.53.20

Dobrý den. Mám tohodle cca 7 měsíčního leghornaka, žádný hybrid, žádný kříženec ale čistý leghorn. Ale přijde mi že má nějaký krátký ocas, co myslite vy? A ještě 1 dotaz ten se týká pojímani, zatím žádná sláva slepice obskakuje ale nekdy jen vykročí a dal už nic možná je ještě nezkušený a je i pravda že je se starými slepicemi a ty s ním ještě občas soupeři ale uz sem ho i videl jak nekolikrat pojmul tu nejagresivnejsi taksnad to bude dobrý, v srpnu mu přidám leghornky který jsou zatím oddělené jelikož mají 3 měsíce.

22.5.2019 17:34
frikmon

XXX.XXX.131.8

Nezlobte se ale že je to čistý leghorn to bych nikdy neřekl. Pokud opravdu ano tak velice nestandartní jedinec. Všimněte si hrubé hlavy, krátkých nohou, krátké opeření jak ocasu tak krčního i sedlového závěsu. Dnes pohledat čistou leghornku nestříklou nějakým bílým nosným hybridem je kumšt. Ale ve vašem případě hádám to bylo v minulosti nějaké kombinované plemeno.

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.5.2019 17:52

Je fakt ošklivý. Hrubá konstituce, hrubá hlava, přerostlý, netypický hřeben. Leghorn má mít delší vodorovný praporek, hřeben velký, hrubý s přiléhajícím praporkem je vylučující vada. Horní linie taky naprosto netypická, leghornka má mít krásnou lyrovitou horní linii s plynulými přechody, proto je tak elegantní, ten váš kohout ani náhodou. Že má krátký neopeřený ocas a slabý krční závěs je snad už jen detail....

Tohle zvíře má s leghornkou společné akorát barvu a listový hřeben. Patří do hrnce, ne k leghornkám.

22.5.2019 18:32
honzapm

XXX.XXX.182.25

A to ostré nasazení ocasu. To rozhodně není výstavní Leghornka.
Možná nese stopy bílé Vlašky a hybridu. Kdo ví, co jsou ty 12týdenní slépky.
Jinak na tomhle podkladě budete mít chov barevný, nikoli bílý.

22.5.2019 18:58
Svijan

XXX.XXX.53.20

Tohle jsou ty slepice, a poradíte tedy kde sehnat pořádného leghornaka

22.5.2019 21:27

Svijan napsal(a):
Tohle jsou ty slepice, a poradíte tedy kde sehnat pořádného leghornaka

Zkuste na výstavě. Na podzim. I na nějaké větší.

17.6.2019 19:15
Svijan

XXX.XXX.53.20

Tak 9.6. Jsem na burze v Přerově koupil tohodle leghorniho mladocha ten už i podle mě vypadá líp a jeho předchůdce jsem prodal chlapovi co chová hybridky

17.6.2019 19:53
M.stehno

XXX.XXX.71.179

Který kohout má podle vás nejlepší hřeben, hlavu ? podle mě ten na první fotce

17.6.2019 19:55
M.stehno

XXX.XXX.71.179

letošní 3 měsíční kohouti

17.6.2019 21:18
maxichov

XXX.XXX.146.1

M.stehno napsal(a):

7 čas ukáže

18.6.2019 11:15
frikmon

XXX.XXX.153.105

M.stehno napsal(a):

Tak podle mě je už zhola jasné že nejlepší kohout momentálně tedy podle hlavy je foto 5,6 ale typ spíše hlava Vlašky. Nadejně vypadá i číslo 7 který naopak má typ Leghornky. Správně nazubené hřebeny s dostatečným počtem zubů a dobře utvářené praporky. Ostatní kohouti málo zubů, nízké zuby, špatné praporky. Poslední 2 fotky- malé, mini nazubení na začítku hřebene pak jen 2 zuby.

18.6.2019 12:12
pastevecovci

XXX.XXX.10.138

frikmon napsal(a):
Tak podle mě je už zhola jasné že nejlepší kohout momentálně tedy podle hlavy je foto 5,6 ale typ spíše hlava Vlašky. Nadejně vypadá i číslo 7 který naopak má typ Leghornky. Správně nazubené hřebeny s dostatečným počtem zubů a dobře utvářené praporky. Ostatní kohouti málo zubů, nízké zuby, špatné praporky. Poslední 2 fotky- malé, mini nazubení na začítku hřebene pak jen 2 zuby.

Takže sdělujete tazateli, že nejlepší hlava jeho Leghorňáka je ta, která nevypadá jak Leghornka , ale jak Vlaška. A je Vám to zhola jasné.
Hluboce smekám...

18.6.2019 13:04
frikmon

XXX.XXX.153.105

pastevecovci napsal(a):
Takže sdělujete tazateli, že nejlepší hlava jeho Leghorňáka je ta, která nevypadá jak Leghornka , ale jak Vlaška. A je Vám to zhola jasné.
Hluboce smekám...

Pastevče smekejte ještě hlouběji to je zhola na Vás. Je jasné že je to nejlepší a nejsilnější kohout z odchovu bohužel z né až tak typickým hřeben pro leghornky ale hrůza to taky není zuby jsou úzké. Č7 má hřebem mnohem typičtější ale zase je to podle mě nejsubtilnější zvíře z odchovu které bych já osobně do chovu nezařadil.
Pěkný den

18.6.2019 13:09
pastevecovci

XXX.XXX.10.138

frikmon napsal(a):
Pastevče smekejte ještě hlouběji to je zhola na Vás. Je jasné že je to nejlepší a nejsilnější kohout z odchovu bohužel z né až tak typickým hřeben pro leghornky ale hrůza to taky není zuby jsou úzké. Č7 má hřebem mnohem typičtější ale zase je to podle mě nejsubtilnější zvíře z odchovu které bych já osobně do chovu nezařadil.
Pěkný den

Co Vy dokážete poznat z fotek hlavy!!!
Myslím, že to je na samé hranici geniality.
Smekám ještě jednou a ještě hlouběji.

p.s. že si děláte srandu, přiznejte se...

18.6.2019 14:13
frikmon

XXX.XXX.153.105

pastevecovci napsal(a):
Co Vy dokážete poznat z fotek hlavy!!!
Myslím, že to je na samé hranici geniality.
Smekám ještě jednou a ještě hlouběji.

p.s. že si děláte srandu, přiznejte se...

Pastevče geniální to není je to jen holý fakt už po staletí opravdovým/zkušeným chovatelům známý. Proč nenapíšete svůj názor k tématu a svoje zkušenosti. Od tohoto jsou tyto diskuze které mají poradit méně zkušeným nebo začátečníkům. Je to čistě můj názor a je jasné že někdo třeba bude souhlasit někdo ne. Ale to je třeba rozumnými argumenty vyvrátit. Fotky mohou často klamat a mohou být na nich kříženci, hybridi atd. což je všem taky snad jasné. Nevím proč tu diskutujete když k tématu pro tázajícího to nic přínosného není a ani Vy ani já už tázajícímu tímto nic neporadíme. Takže tohle je v tomto směru můj poslední příspěvek.
A srandu si fakt nedělám, srandu mám v životě úplně z něčeho jiného a to velkou věřte.
Krásný a klidný den přeji
PS: Smekat nemusíte to po Vás opravdu nechci ani to nepotřebuji to byla jen sranda Dejte přednost duševnímu i tělesnému zdraví a uhnat housera bych Vám opravdu nechtěl.

18.6.2019 15:01
pastevecovci

XXX.XXX.10.138

Pro tazatele.
Prohlédněte si obrázek a zvláště pak tvar hřebene a nesení praporku.
Názor si udělejte sám. Určitě to zvládnete i bez zdejších opravdových a zkušených
chovatelů.

18.6.2019 16:43
frikmon

XXX.XXX.153.105

Pro tazatele- Pastevec má naprostou pravdu a musíte to zvládnou sám. Na obrázku vidíme dokonalý ideál ale vždy se v chovu rozhoduji podle celkového typu zvířete a jen podle hřebene určitě ne. Sám musíte posoudit které zvíře často z omezeného výběru je jako celek ideál nebo které vlastnosti mi vykompenzuje vůči hejnu slepic atd. atd. Určitě nezařadím,, chcípáka´´ který má dokonalý hřeben a pak už je,,všechno špatně´´. A to se bavíme jen o selekci na exteriér-kde všichni chtějí sbírat jen plastové poháry k ničemu. Ale až by všichni začali selektovat i na užitkovost tak by jich mnoho mělo v hlavě guláš-protože dobrý exteriér většinou nejde ruku v ruce s dobrou užitkovostí. To koukněte k sousedům Němcům-zvířata nádherná ale o užitkovosti se nedá v mnohých chovech ani mluvit! A chovná a hlavně užitková kvalita zvířete začíná už u matky=násadového vejce. A zase Pastevec má pravdu zde je opravdových a zkušených chovatelů málo i já sám se stále učím, hledám, zkouším.
Úplně fundovanou radu Vám dá jedině školený a dobrý posuzovatel nebo dlouhodobý chovatel daného plemene. Mi ostatní se jen pokoušíme poradit,nebo zdělit osobní zkušenosti nebo dát jistý návod jak na to ale ve finále u sebe na dvorku musí opravdu už každý sám podle svého nejlepšího svědomí a vědomí. Přeju šťastnou ruku při výběru

18.6.2019 17:22

Dobrý exteriér a dobrá užitkovost se nevylučují. Pokud to tak často je, příčina je jinde. Protože na užitkovost šlechtí jen málo kdo.
Jinak na fotkách je typický hřeben Leghornky jen jeden, fotka č. 7, ostatní více či méně neodpovídají standardu plemene.U některých fotek mám pocit, že se jedná o identická zvířata vyfocená víckrát

20.6.2019 20:09
Svijan

XXX.XXX.53.20

Ještě tu nikdo nekomentoval myho novyho kohouta

20.6.2019 20:13

Svijan napsal(a):
Ještě tu nikdo nekomentoval myho novyho kohouta

je milionkrát lepší než ten první

20.6.2019 21:43
frikmon

XXX.XXX.135.117

Tak to každopádně Bodlinka to trefila přesně

22.6.2019 10:31
Svijan

XXX.XXX.53.20

Tak super to mám tedy opravdu radost, nehledě k tomu že tenhle kohout je takovej bombardak že už kokrha snaží se pojimat a to je mladší jak jeho druzky

22.6.2019 11:14
frikmon

XXX.XXX.147.2

Svijan napsal(a):
Tak super to mám tedy opravdu radost, nehledě k tomu že tenhle kohout je takovej bombardak že už kokrha snaží se pojimat a to je mladší jak jeho druzky

Kohout je to pěkný a není se čemu divit lehká nosná plemena dospívají opravdu brzo konkrétně v letních měsících a někteří kohoutci začínají už kokrhat-pokoušejí se i ve 4týdnech věku a to jsou tedy pazvuky a sranda

22.6.2019 13:26
kastef

XXX.XXX.69.65

frikmon napsal(a):
Kohout je to pěkný a není se čemu divit lehká nosná plemena dospívají opravdu brzo konkrétně v letních měsících a někteří kohoutci začínají už kokrhat-pokoušejí se i ve 4týdnech věku a to jsou tedy pazvuky a sranda

přesně tak .když sme si kdysi ještě líhli hybrid Dominant v různých barvách,tak ty malé obludy už kokrhaly doma v krabici,teda ty zvuky,to bylo jak ucpaná trubka,ažsme padaly smíchy,taky pojímali ve 3 měsících a o 14 dní později už obyčejně putovali do mražáku,na polívku,nebot byli k nesnesení,hlavně pro jejich spolubydlící kuřice

19.7.2019 20:22
Svijan

XXX.XXX.53.20

Tak mě napadlo že hodně lidí řeší rozdil mezi leghorn a dominant leghorn tak vám tu přidám pár fotek, první fotka jsou moje leghornky na druhé sousedovi dominant leghorn a na třetí jako bonus nakřízena hybridka po otci australakovi a matce dominant hnědý. Tak co říkáte?

30.9.2019 19:21
alest250

XXX.XXX.21.199

Tohle jsou výmluvné fotky, díky za ně.

30.9.2019 20:40
ančovička1

XXX.XXX.33.251

To je nova fotka?.ty slabší slepicky jsou porad stejné..zvadle hrebinky,smutné..to je chovate v této ohradě bez trávy stale?..leghorna potřebuje hodně zeleného prostoru,aby dobře prospivaly,vydatné krmeni pro nosnice,ne jen psenici a vitaminy,aby nedopadly jako sousedovy hybridky,chudinky smutné a špinavé..normálně leghorny snasi od 21 týdnů jako vlašky..moje letošní vlašky koroptvi přesně tak začaly a nesou stále a všechny,maji velký travnaty výběh,pořád nekam spěchají😁..ještě je možné,že jsou začervene,vypadaji smutné..ukažte je veterináři,udela odběr,zjisti příčinu..tady můžeme jen hádat..

30.9.2019 21:23
Svijan

XXX.XXX.53.20

Ta fotka je asi z července kdy měli mít 5 měsíců a 1 z nich začala snášet, bohužel snáší akorát tady ta 1

30.9.2019 21:41
alest250

XXX.XXX.21.199

A kde jste je vlastně pořídil? Původní chovatel se nemůže vyjádřit?
Jinak bych vzal asi jak radí paní, k veterináři. To že nemají zelený výběh je škoda, ale když zelené dáváte, tak opravdu lze jen hádat...

30.9.2019 22:07
pastevecovci

XXX.XXX.10.138

alest250 napsal(a):
Tohle jsou výmluvné fotky, díky za ně.

Na první fotce jsou mladá ještě nehotová zvířata, na druhé je stará rozpeřená slepice.
Hodnota tohoto srovnání z hlediska rozdílu mezi čistokrevnou a hybridní leghornkou je naprosto nulová.

30.9.2019 23:54
alest250

XXX.XXX.21.199

pastevecovci napsal(a):
Na první fotce jsou mladá ještě nehotová zvířata, na druhé je stará rozpeřená slepice.
Hodnota tohoto srovnání z hlediska rozdílu mezi čistokrevnou a hybridní leghornkou je naprosto nulová.

Ani bych neřekl, pán tady má i aktuální fotky, kde jsou slepice už zase o 2 měsíce starší cca 7 měsíční a jsou ještě hezčí. Zatímco hybridní slepice bývají často ještě horší a to i mladé. Tady na fotce to asi není vidět, ale takové rozčepířené ne příliš vzhledné peří, mají hybridní často. U nás právě ty bílé a pak mladé roční modré všechny... Takže ten častý rozdíl tady právě pán velmi dobře ilustruje.

1.10.2019 06:29
ančovička1

XXX.XXX.33.251

Nelze srovnávat slepici čistého plemena s produktem krizencu, hybridu,jak pravi pastevcovi..

1.10.2019 06:43
alest250

XXX.XXX.21.199

ančovička1 napsal(a):
Nelze srovnávat slepici čistého plemena s produktem krizencu, hybridu,jak pravi pastevcovi..

Tak to mě pobavilo. Proč to prosímvás, nelze srovnávat? Přece dám vedle sebe dvě věci jakékoliv, pro porovnání (ulázku) rozdílů a nemusím tolik vysvětlovat. Aneb jak se říká jedna fotka vydá za 1000 slov. Nebo jak to vlastně myslíte, že nelze?

1.10.2019 07:17
ančovička1

XXX.XXX.33.251

..protože nemuzete porovnávat cistokrevnou slepici příslušného plemena
co do typu a .uzitkovosti, ranosti snášky i zpusobu chovu (lehka-těžká plemena), s hybridnim produktem..pan Svijan musi hledat rady u chovatelů leghorn,i když si myslim,že jeho problem se snáškou bude zdravotniho původu..

1.10.2019 08:39
pastevecovci

XXX.XXX.10.138

alest250 napsal(a):
Ani bych neřekl, pán tady má i aktuální fotky, kde jsou slepice už zase o 2 měsíce starší cca 7 měsíční a jsou ještě hezčí. Zatímco hybridní slepice bývají často ještě horší a to i mladé. Tady na fotce to asi není vidět, ale takové rozčepířené ne příliš vzhledné peří, mají hybridní často. U nás právě ty bílé a pak mladé roční modré všechny... Takže ten častý rozdíl tady právě pán velmi dobře ilustruje.

Jinak.

Zkuste si doma ve stejných podmínkách zároveň odchovat od násady exteriérovou (tzv. čistokrevnou) a snáškovou (průmyslovou, hybridní) Leghornku.
Sehnat obojí násadová vejce by neměl být až takový problém.
Pak nám nafoťte rozdíl u stejně starých zvířat ze stejných podmínek.
To bude mít nějakou výpovědní hodnotu.
Už chápete?

1.10.2019 09:55
ančovička1

XXX.XXX.33.251

..asi nam p.Svijan chtel ukázat,jak vypadá leghornka cistokrevna a jak hybridni..i když nam neposkytl aktuální novou fotku..myslim,že vsichni vime,jak vypadaji hybridky, ale ten problém,že mu slepicky nenesou,to neřeší

1.10.2019 11:55
alest250

XXX.XXX.5.45

pastevecovci, ančovička: z Vašeho úhlu pohledu, máte zcela pravdu. Ale pán těmi fotkami však určitě tento úhel pohledů nenabízí. Jeho příspěvek byl jasný, jasně okomentovaný a ilustruje to, co má sám k dispozici. Mimo jiné to ukazuje zhruba rozdíl, jaký mezi těmi zvířaty, je.
Pro někoho slepice neporovnatelné, pro někoho foto s absolutně nulovou hodnotou, pro jiného mají význam význam velký.
Velmi vtipné mi přišlo to, jak se ta diskuse odchyluje od dotazu a je jako přes kopírák jiným diskusím třeba o motorkách, ať už na jawamánii nebo na motorkářích, kam jsem chodíval před 20 lety... Stačí prohodit slůvka motorka/slepice. Lidé jsou prostě všude stejní.

Tak například, pán, který nikdy motorky neměl a vůbec jim nerozumí,se rozhodne, koupit nějakou, pěknou... třeba CB 400 four ze 78. Koupí, krásnou, ale ona moc nejede škytá x chcipe... Vždyť je po GO.
Zajde na fórum, kde mu vpodstatě poradí,aby s tím zajel do servisu :)
Mimo jiné přihodí sousedovic ušmudlanou CBF 600N.

Někdo fotky pochvalí, protože ty dvě motorky pohromadě ještě neviděl a třeba mu to nějak pomohlo v dalším rozhodování, jiný řekne, že tyto přeci nelze vůbec srovnávat, atd atd.
No prostě ani netušíte, jak mě to pobavilo, jelikož se pro mě osobně, tak trochu opakuje historie. Nic ve zlém.

2.10.2019 08:13

Také se bavím, když z pohledu drubezaře nerozeznáte motorku od traktoru. Nic ve zlem

Přidejte reakci

Přidat smajlík