Slepice - prosim o rychlou radu - spí, nežere, nepije...

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Delmaxa

23.5.2019 18:20
Delmaxa

XXX.XXX.156.37

Dobry den,prosim o rozumny nazor...cca pred mesicem jsme zachranili z velkochovu 5 vynesenenych nosnic.Mame z nich neskutecnou radost,do dnes vse na vybornou.Ale od rana 1 slepicka zustala v kurniku,porad spi,nezere,nepije,ma svesena kridla a zda se i malatna.Ma nekdo napad o co by by mohlo jit? Idealne,lze mejak pomoci ? Nebo jet na veterinu,pochodim tam se slepici? Nebo je to neco kde uz pomoci nelze,trapi se a je jen jedno rychle reseni ?Dekuji za pripadne odpovedi.

23.5.2019 18:36
ančovička1

XXX.XXX.22.23

Myslim,ze nemá cenu ji léčit,tyto slepicky jsou vyčerpané velkou snáškou,mivaji poruchy vaječníků,což se lecit nedá,ale může mit jiny problém..bez mvdr.těžko zjistite,co ji je,otazka je,jestli vam stoji zato..ja bych ji zabila..

23.5.2019 19:03
Erik Rosario

XXX.XXX.132.194

zalezi na Vas ci ju chcete liecit nakolko pripada do uvahy jej aspon spracovanie na maso kedze sa jedna o hospodarske zviera alebo sa chcete pokusit do jej zachrany investovat aj mozno viac penazi ako bola jej obstaravacia cena. alebo to len nechat tak a cakat ako sa to vyvinie.

vacsina ludi co chovaju hosp.zvierata by povedala ze bude aspon na polievku, ini by sa ju pokusili zachranit a kontaktovat napriek predrazeniu veterinarnu pomoc.

ja som mal takto ist v zime kohuta mladeho a jeden nam uhynul a druhy bol na tom zle, rozhodli sme sa ho zabit a bol chudak plny vody a pecen bola cela zle, tiez nevieme co sa im stalo, ale tiez bol malatny, hrvol prazdny.

skuste kontaktovat veterinara ci vam vie poradit, ak sa vobec s hydinou zaobera. drzim palce

Delmaxa

23.5.2019 19:50
Delmaxa

XXX.XXX.156.37

Dekuji,jiz neni potreba resit...umrela 😢😢😢😢😢jedine co me napada,ze vcera jak hodne lilo zmokla a treba dostala zapak plic,protoze to byl hroznej fofr😑kdyz jsou zvykle byt jen ve vnitr

23.5.2019 22:18
ančovička1

XXX.XXX.22.23

..zápal plic?..to asi ne😂

23.5.2019 23:02
Erik Rosario

XXX.XXX.132.194

skoda :( moja mlada slepicka tiez nie je na tom najlepsie. mala aspon este posledny mesiac lepsi ako vacsina jej sestier kt isli rovno na spracovanie.

24.5.2019 10:30
ladd

XXX.XXX.34.42

Erik Rosario napsal(a):
zalezi na Vas ci ju chcete liecit nakolko pripada do uvahy jej aspon spracovanie na maso kedze sa jedna o hospodarske zviera alebo sa chcete pokusit do jej zachrany investovat aj mozno viac penazi ako bola jej obstaravacia cena. alebo to len nechat tak a cakat ako sa to vyvinie.

vacsina ludi co chovaju hosp.zvierata by povedala ze bude aspon na polievku, ini by sa ju pokusili zachranit a kontaktovat napriek predrazeniu veterinarnu pomoc.

ja som mal takto ist v zime kohuta mladeho a jeden nam uhynul a druhy bol na tom zle, rozhodli sme sa ho zabit a bol chudak plny vody a pecen bola cela zle, tiez nevieme co sa im stalo, ale tiez bol malatny, hrvol prazdny.

skuste kontaktovat veterinara ci vam vie poradit, ak sa vobec s hydinou zaobera. drzim palce

"vacsina ludi co chovaju hosp.zvierata by povedala ze bude aspon na polievku, ini by sa ju pokusili zachranit a kontaktovat napriek predrazeniu veterinarnu pomoc. "

Většina lidí by ji myslím zabila a zahrabala nebo spálila.
Takto nemocnou slepici bych nedal sežrat ani psovi, natož abych to jedl já.

naďa35

24.5.2019 12:17
naďa35

XXX.XXX.219.4

Dobrý den,

nesetkal jste se někdo s tímhle? Kohout - loňský, před cca 3mi týdny přestal kokrhat, pak začal jen jakoby "škytat/hýkat...prostě zvláštní zvuk" rýma z nosu - normálně sopel, otvírá hodně zobák, zaklání hlavu to bude příčina toho ucpaného nosu..., ocas trochu na stranu. Ale jinak není výrazně apatický, pije, žere pšenici, granule pro nosnice, chodí, zájem o okolí má, pojímal by...Koukali jsme mu do zobáku, nic ztvrdlého na jazyku, jen na tkáni/ krku/ má žlutou skvrnu... něco jako čepy na mandlích... nasadili jsme mu ATB... Co by to mohlo být? Máme pár slepic, ty vypadají normálně... Nevíte co by mu mohlo pomoci?

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.5.2019 12:23

Není nad diagnózu přes internet :D

možná trichomonóza, ale bez čerstvého výtěru z těch "čepů" fakt těžko říct

ale když už jste si něco nasadili, tak je to jedno, ne?

naďa35

24.5.2019 14:33
naďa35

XXX.XXX.219.4

Tak Vám to jedno být určitě může:), pak ale moc nechápu proč mi odepisujete...
Slušně jsem se zeptala, zajímala mě odpověď někoho, kdo se potkal s podobnými příznaky...Ne tedy diagnosa ale zkušenost a v tom vidím celkem velký rozdíl.
I tak děkuji.
Jinak ano ATB jsme nasadili po poradě s veterinářem /tedy poradě:), řekl zkuste to, stejně asi chcípne..., drůbež nedělám, můžu mu maximálně useknout hlavu/, za ty 3 týdny tu byl několikrát /...kastrovali jsme/ a na kohouta jsem se ptala pokaždé, odpověď vždy stejná, dokonce nám hned sehnal několik náhradníků.
Pana veterináře ale naprosto chápu.
Zřejmě tedy moje chyba, že jsem ho nenaložila a neobjížděla s ním všechny pražské kliniky...
3 týdny pryč a ten darebák ne a ne chcípnout, tak co s ním???

24.5.2019 15:35
ladd

XXX.XXX.34.42

naďa35 napsal(a):
Tak Vám to jedno být určitě může:), pak ale moc nechápu proč mi odepisujete...
Slušně jsem se zeptala, zajímala mě odpověď někoho, kdo se potkal s podobnými příznaky...Ne tedy diagnosa ale zkušenost a v tom vidím celkem velký rozdíl.
I tak děkuji.
Jinak ano ATB jsme nasadili po poradě s veterinářem /tedy poradě:), řekl zkuste to, stejně asi chcípne..., drůbež nedělám, můžu mu maximálně useknout hlavu/, za ty 3 týdny tu byl několikrát /...kastrovali jsme/ a na kohouta jsem se ptala pokaždé, odpověď vždy stejná, dokonce nám hned sehnal několik náhradníků.
Pana veterináře ale naprosto chápu.
Zřejmě tedy moje chyba, že jsem ho nenaložila a neobjížděla s ním všechny pražské kliniky...
3 týdny pryč a ten darebák ne a ne chcípnout, tak co s ním???

Nemocné slepice se léčí sekerkou. Jinak se zamořují chovy, vytvářejí bacilonosiči a množí různí chcípáci, kteří to přenášejí na další generace.

Mimochodem Bodlinka je veterinářka. Oprávněně se divila, že léčíte antibiotiky a nevíte co. Že to bylo po poradě s veterinářem jste neuvedla. To ale jen na okraj. Důležitý je ten první odstavec.

25.5.2019 07:08
ančovička1

XXX.XXX.220.127

..tri týdny nemocný?ted už jen můžete čekat,kdy začnou kychat ostatni slepice..

bábona

6.3.2023 10:42
bábona

XXX.XXX.39.197

mám 7 slepic, přežívaj, sem tam snesou. Dostávaly málo žrádla, nyní již nežerou vůbec ani suchou pšenici, ani mírně naklíčenou. Umřou? Na veterináře nemám, spíš přivítám babskou radu.

6.3.2023 12:13

bábona napsal(a):
mám 7 slepic, přežívaj, sem tam snesou. Dostávaly málo žrádla, nyní již nežerou vůbec ani suchou pšenici, ani mírně naklíčenou. Umřou? Na veterináře nemám, spíš přivítám babskou radu.

sekyra.

6.3.2023 12:24

Spíš klacek na babonu, možná se probere z nudy

6.3.2023 12:27

nebylo psáno, na koho ta sekyra...

6.3.2023 13:36

bábona napsal(a):

Umřou.

6.3.2023 13:42

Já bych hlavně (když to čtu), vůbec nereagoval, to bude zase nějaký fejk, blábol na bláboloidní diskuzi atd. Škoda času.

6.3.2023 15:20

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já bych hlavně (když to čtu), vůbec nereagoval, to bude zase nějaký fejk, blábol na bláboloidní diskuzi atd. Škoda času.

Nejspíš ano. Ale třeba se poučí někdo jiný.

6.3.2023 22:46

frufru: nešetríte si čas, reagujete, celkom od veci, ale prečo nie, máte príležitosť kopnúť si,

keď nie toto, tak čo je potom blábol, veď zároveň tvrdíte, že by ste nereagovali?

7.3.2023 07:10

frufru: nešetríte si čas, reagujete, celkom od veci, ale prečo nie, máte príležitosť kopnúť si,

keď nie toto, tak čo je potom blábol, veď zároveň tvrdíte, že by ste nereagovali?

Fru fru reaguje na mě a celkem k věci. Nebo si myslíte, že bábona je skutečný a příčetný jedinec?

7.3.2023 07:59

Či je bábona skutočný alebo nie, neviem. Viacerí mu vážne odpísali a hoci aj mne pripadá otázka minimálne naivne neskúsená, naisto neviem. Aj Vy, kometa ste napísali, že možno sa niekto iný poučí. Kto, ak je to určite blábol?

Prepáčte, prosím, za sprostý tón môjho predchádzajúceho príspevku. Mrzí ma.

7.3.2023 08:23

Či je bábona skutočný alebo nie, neviem. Viacerí mu vážne odpísali a hoci aj mne pripadá otázka minimálne naivne neskúsená, naisto neviem. Aj Vy, kometa ste napísali, že možno sa niekto iný poučí. Kto, ak je to určite blábol?

Cituji: "mám 7 slepic, přežívaj, sem tam snesou. Dostávaly málo žrádla, nyní již nežerou vůbec ani suchou pšenici, ani mírně naklíčenou. Umřou?"

Vám tohle opravdu, ale OPRAVDU přijde jako vážně míněný a smysluplný dotaz někoho, kdo má OPRAVDOVÝ zájem o svá zvířata?? Pokud ano, tak už se nedivím. A omlouvám se za porušení vlastního pravidla nereagovat na bláboloidní dotazy a příspěvky mimo mísu.

7.3.2023 09:01

I z blábolu je možno se poučit. Když poznám, že je to blábol. Na což stačí zdravý selský rozum. A přečtu si ostatní příspěvky.

7.3.2023 11:01

I z blábolu je možno se poučit. Když poznám, že je to blábol. Na což stačí zdravý selský rozum. A přečtu si ostatní příspěvky.

Tak teda neviem, na čo sú dobré výzvy na zastavenie diskusie.

7.3.2023 11:04
2mazutak

XXX.XXX.3.126

zdravím.taky mi přijde divné nedat zvířeti nažrat a pak se divit že onemocní a navíc se tady s tím chlubit jako neůcta k živému tvoru.

7.3.2023 11:08

Pro zvedavec K umlčení těch, ke kterým ti kteří si o sobě myslí že jsou nepřekonatelní borci, chovají antipatie.

7.3.2023 11:21

Tak už viem. V niektorých veciach nejak podobne vidíme ten svet.

7.3.2023 11:22

Takže po asi 10 příspěvcích jste se v rámci této diskuze obohatili čím vším konkrétním, co vás ve vašem chovatelském úsilí posune dál, prosím? A hlavně, nepřijde vám divné, že tazatel, jemuž slepice chcípají hlady, protože nežerou, se už neozval? Nepřijde? Tak aha, pardón. Zřejmě se to tady celé diskutuje z důvodu antipatií. Budu hovořit za sebe, tazatele neznám, ale při špetce zdravého rozumu si myslím že by průměrně inteligentnímu jedinci mělo nebo alespoň mohlo dojít, že to fakt jako nemůže být míněno vážně. Ale pokud to vnímáte jinak, budiž. Ona, bohužel, většina diskuzních témat zde, je pak těmito "tématy o hov.ě" tak zaplevelena, že ztrácí (podle mě, abych se nikoho nedotknul zobecněním) význam. Často původní, normální a smysluplný dotaz, zapadne ve smršti blábolů a názorů z agentury JPV (jedna paní povídala).

7.3.2023 16:31

Na vebu plném reklam s chaotickými vlákny, kde je to hlavně o klikání to těžko bude jiné. Nepodléhal bych zbytečným iluzím které vedou k nevrazivostem a stále menšímu zájmu zde přispívat...

Přidejte reakci

Přidat smajlík