Uživatel s deaktivovaným účtem

Nejlépe jednu. Landeská husa nemá tak silné mateřské pudy jako třeba česká. Při chovu jednoho páru bude mít husa více klidu, nikdo jí nebude přinášet do hnízda a zvyšuje se pravděpodobnost, že zasedne. Musí mít plné hnízdo, tzn. za každé vejce dáte podkladek (husí velikost) do 15 kusů. Normálně se doporučuje do 5 ks, ale více vajec v hnízdě víc provokuje husu k zasednutí.
Jestli budete teprv vybírat chovná zvířata, tak vybírejte podle kvality (výstavní-dva podbřišky, stavba trupu aj. ) a u husičky upřednostněte přirozeně vysezenou před líhnutou.
mame Landeske husi ostali nam tri, vsetky tri postupne zasadli. Najskor chodili dve do jedneho hniezda potom jedna z nich do toho zasadla a druhej sme spravili hniezdo a zasadla trochu neskor. ale asi by bolo najlepsie aby mala kazda svoj klud. sedeli pekne az do vyliahnutia malych ktore strazili a odchovali :)
Jana83

XXX.XXX.115.237
Chtěla bych se zeptat zda bude vejce brát , nebo všechny nechat . Ještě přes den mrzne a tak si nejsem jistá . Děkuji za odpověď
Vrků

XXX.XXX.23.169
ančovička1
napsal(a):
Když venku mrzne a hnízda máte venku, vejce se musí sbírat..že zmrzlého vejce house nebude...tak sbírat a popisovat..čidlo poradí,datum..uchovávat v místnosti kolem 15ti °C.. naležato..denně 2x obracet..
Obracet přes špičku ladným,netrhaným pohybem,ideálně dvěma prsty
Mám tři pomořanky, jedna už začala snášet, mám dvě vajíčka..spíš vejce 😀..
Vejce sbírám a zatím sbírat budu,pokud budou tyto nízké teploty kolem nuly.. snáší pod jeslemi pod pergolou,ale venku..dala jsem jí náhradní kachní..

ančovička1
napsal(a):
Děkuji 😊..u nás se tyto husy nejí 🤣🤣mám je pro radost a krásné pokoukání 😇
fakt jako vůbec?
napsal(a):
fakt jako vůbec?
No jo😀 před těmito pomořankami jsem měla landeské, většina housat se hned prodala,několik hus dorostlo,zabili jsme jen některé, které nebyly vhodné do chovu.. pomoranky mám letos třetím rokem..ty by nikdo nezabil😀..na pekáč máme pizmovky..
Vrků

XXX.XXX.23.181
ančovička1
napsal(a):
Mám tři pomořanky, jedna už začala snášet, mám dvě vajíčka..spíš vejce 😀..
Vejce sbírám a zatím sbírat budu,pokud budou tyto nízké teploty kolem nuly.. snáší pod jeslemi pod pergolou,ale venku..dala jsem jí náhradní kachní..
Na foto je 6 pomořanek,máte tři a já pořád nevím, které tři jsou vaše.