AdNaJa

XXX.XXX.33.252
Môžete mi prosím poradiť aké mame plemená sliepočiek (kohútikov). Kupovali sme nasadové vajíčka Čiernozlatých a Wyandotky lososové. Myslím ze sa "zatulali" aj modré... poradíte mi prosím.
Uživatel s deaktivovaným účtem

to je prosím dvorková směs
wyandotku to nevidělo ani z rychlíku
nepotešili ste ma 😂 Kokos človek si kúpi od znamej hydinarskej firmy nasadové vajcia, stará sa o to 21 dní, vypiple a zistí toto 😂 ach jaj... Ma teda pekne odrbali.
A prosím tie dve biele sliepocky?? Ani to nieje wyandotka? 🙄
A ostatné, čo to vôbec je?... ach jaj
NAANJA
napsal(a):
nepotešili ste ma 😂 Kokos človek si kúpi od znamej hydinarskej firmy nasadové vajcia, stará sa o to 21 dní, vypiple a zistí toto 😂 ach jaj... Ma teda pekne odrbali.
A prosím tie dve biele sliepocky?? Ani to nieje wyandotka? 🙄
A ostatné, čo to vôbec je?... ach jaj
ona nějaká drůbežářská firma někde nabízí násadová vejce čistokrevné drůbeže?
Vypadá to jako hybridy z Gyronu.
Uživatel s deaktivovaným účtem

NAANJA
napsal(a):
no ano presne... ale tak čakala som trošku viac.
No, to máte tak, když podlehnete reklamě. Žádná (zdůrazňuji!) drůběžářská firma nebude prodávat čistokrevná plemena. Jen reklamně přibarvené hybridy s nějakým šmrncnutím nějakého plemenného znaku čistokrevného plemene. Poučení pro příště.
Podle mne to ani hybridy nejsou, ale jejich kříženci. Přesně jak napsala bodlinka, dvorková směs. A je tam všehochuť, dokonce možná některé ponesou zelené vajíča. Je tam vidět v některých araukána. Pokud jste to nechtěli na výstavy, tak můžete být v klidu, možná ponesou lépe než čisté plemeno a třeba se příští rok dočkáte i nějaké té kvočny.
horal
napsal(a):
Podle mne to ani hybridy nejsou, ale jejich kříženci. Přesně jak napsala bodlinka, dvorková směs. A je tam všehochuť, dokonce možná některé ponesou zelené vajíča. Je tam vidět v některých araukána. Pokud jste to nechtěli na výstavy, tak můžete být v klidu, možná ponesou lépe než čisté plemeno a třeba se příští rok dočkáte i nějaké té kvočny.
Nie na vystavy nie 😊 Pre potešenie a na vajíčka. Chovame sliepocky 6 rokov, ale len červené. Chcela som skúsiť niečo nové.
Ďakujem Vám všetkým za usmernenie a rady 💗