Uživatel s deaktivovaným účtem

Holub23
napsal(a):
Dobrý den lihnu kuřata už je 21 den a u některých vejec jsou stále vidět žili a cévy jsou to pukavci a mám je vyhodit? Děkuji budu rád za každou odpověď.
Vidite-li zily a cevy, pak to pulavci nejsou, ikdyz 21. den by melo byt videt asi jen tmave vejce. A lihnete pod kvocnou nebo v lihni? Nekdy se lihnou 20., nekdy 22.den, hodne se to tady resilo. Obcas si nedockavosti pokazite lihnuti. A uz jsou nektera vylihla?
Pockejte 22 dni a kdyz nic tak je vyhodte. Pokud jsou v nich ziva kurata tak kdyz vejce vezmete do ruky jde nekdy citit pohyb a pokud maji snahu se klubat a date vejce k uchu tak jde slyset klepani, kdyz neni, prstem lehce na vejce poklepejte a jestli se ani potom kure neozve tak bych uz moc nedoufal ze se neco vylihne.
AdNaJa

XXX.XXX.33.252
skúste presvietiť vajíčko, a tam kde je vzduchova bublina (svetlé miesto), opatrne skrupinku rozbite a kusok odlúpte

Vraťte vejce tam, kde jste ho vzal. Na rozbíjení je ještě času dost a jestli při prosvícení nepoznáte, jestli je tam hotové živé kuře nebo ne, teď není vhodná doba se to učit.

Ať už pod kvočnou nebo v líhni, líhnou se takto postupně běžně. Protože chovatel nasadí vejce 1 den až 3 týdny (nebo i měsíc) stará, tak první lítají ven nejmladší vejce (i ten 18. den) a pak postupně i starší.

lukina321
napsal(a):
Tak dnes 21.den.. a z 15 vajec jen 4 kuřata... zbytek nic.. je možné že se ještě vylíhnou?
trpělivost růže přináší Nedočkavost se nevyplácí, sám to znám, taky jsem 21. den vyhodil nevylíhlé vejce a měl jsem počkat ještě jeden den......
lukina321
napsal(a):
Tak dnes 21.den.. a z 15 vajec jen 4 kuřata... zbytek nic.. je možné že se ještě vylíhnou?
Ještě je čas. V kolik hodin jste nasazoval? Já vždy v sobotu po 16.té hodině. Hlavní várka kuřat se líhla za tři týdny v sobotu k poledni a v časném odpoledni (jedno , dvě se někdy vylíhly v pátek ve večer nebo v noci, nějaký ten opozdilec se vylíhl v neděli. Moc je nerušte, zkontrolujte, dvakrát, třikrát během dne, vyberte prázdné skořápky a jinak je nechte v klidu. Pozor ať kvočna s nejstaršími kuřátky k večeru nesleze z hnízda z ještě nevylíhlých vajec. Jestli hnízdo není uzavřené, je lépe vylíhlá oschlá kuřátka odebírat.
napsal(a):
Ať už pod kvočnou nebo v líhni, líhnou se takto postupně běžně. Protože chovatel nasadí vejce 1 den až 3 týdny (nebo i měsíc) stará, tak první lítají ven nejmladší vejce (i ten 18. den) a pak postupně i starší.
Kubo, ten 18.tý den se ale líhnou kuřata zdrobnělek, že?
ladd
napsal(a):
Ještě je čas. V kolik hodin jste nasazoval? Já vždy v sobotu po 16.té hodině. Hlavní várka kuřat se líhla za tři týdny v sobotu k poledni a v časném odpoledni (jedno , dvě se někdy vylíhly v pátek ve večer nebo v noci, nějaký ten opozdilec se vylíhl v neděli. Moc je nerušte, zkontrolujte, dvakrát, třikrát během dne, vyberte prázdné skořápky a jinak je nechte v klidu. Pozor ať kvočna s nejstaršími kuřátky k večeru nesleze z hnízda z ještě nevylíhlých vajec. Jestli hnízdo není uzavřené, je lépe vylíhlá oschlá kuřátka odebírat.
Nasazoval jsem navečer.. kolem 16-17 hodiny.. Děkuji

ladd
napsal(a):
Kubo, ten 18.tý den se ale líhnou kuřata zdrobnělek, že?
I jedna vlaška vylezla 18tý den, ale v tu dobu hopsaly ven převážně ty malé liliputky, byly rychlejší.Zbytek velkých se líhlo 19. den a 20. možná nějaký opozdilec (jestli vůbec).
Taky tam měly 37,9 během inkubace, takže se nedivím, že lítaly ven tak brzo.
Momentálně mám v líhni zas asi 70 vajec (liliputky, kříženci vlašek, zdrobnělé hempšírky, vlašky a k tomu ještě 40 křepelčích vajec), tak uvidím. A na prázdném hnízdě kvočnu. až se v líhni vylíhnou, tak něco půjde pod ní, něco bude muset na prodej. Dám vědět, kdy se vylíhnou tentokrát. Teplota 37,6.

petan83
napsal(a):
Zdravim, o neco vyse zminujete ze liliputky se lihnou driv, je to pravda? Mam ted v lihni sebritky a zdrobnele hamburcanky tak by me to zajimalo, diky.
Obecně malá vejce se u drůbeže líhnou dříve a velká později. To jsem již zkusil (pod kvočnou i v líhni) a někde jsem to i četl.
Do dolíhně bych je umísťoval 16. den.
napsal(a):
Obecně malá vejce se u drůbeže líhnou dříve a velká později. To jsem již zkusil (pod kvočnou i v líhni) a někde jsem to i četl.
Do dolíhně bych je umísťoval 16. den.
Nechavam je dolihnou primo v lihni tak tohle resit nemusim. Tak sem zvedavej kdy vylezou, u lehkeho plemene mi 90% vyleze 20 den.
Diky za info.