Dobrý den,
Chtěla bych poprosit o radu, jestli lze po odchodu kvočny z hnízda dolíhnout zbylá vejce. Kvočna seděla 21 dní. Snesla si svá 4 vejce plus jsme jí přidali 3 od jiných. Poctivě seděla a ještě v průběhu snesla dalších 5 vajec. Bohužel mě nenapadlo ty původní označit, seděla nám poprvé, jsem úplný začátečník. Včera se jí vyklubala 4 kuřata (2 její, 2 cizí) a v průběhu noci z hnízda sesedla a už zahřívala jen kuřata. Já hned ráno jak jsem zjistila že zbylá vejce jsou studená je dala do amatérsky vytvořené líhně, kde se snažím udržet těch 35-40 stupňů (jen lampa). Myslíte že je možné že se kuřata dolíhnout?
Případně děkuji za rady.
moze sa to podarit, nam sedela kvocka 11 dni kazdy den rano a vecer sme ju kontrolovali ci sedi. akurat jeden vecer sme ju neskontrolovali a rano uz bola mimo hniezda az vecer som jej zobral vajicka a snazil sa ich udrzat v teplote a vlhkosti az dalsi den rano som kupoval dalsiu liahen. cca 24 hodin, ak nie viac, boli bez zahrievania a teplota okolia mohlo byt vonku asi 15-20 stupnov. cez noc som vymyslal na rychlo co s nimi. Vymyslal so niekolko moznosti, zial jedno sa mi podarilo prasknut. Najlepsie mi napadlo narychlo ich dat do plastoveho kvetinaca do kt. som nalial vodu z hora prekryl igelitom a vajicka vlozil do plastoveho drziaka aby neboli priamo vo vode. takto vydrzali noc, bol tam aj teplomer aby som sledoval teplotu, zial na radiatore je to tazsie a bol to risk.
nakoniec sa doliahli v novej liahni. Z povodnych 19 vajec kt. boli pod kvockou mame 11 zdravych kuriatok, vyliahli sa o 2 dni neskor ako bol povodny termin. cize sa asi tych 24h a mozno viac podpisalo iba pod posunutie inkubacie nie za zastavenie.
drzim palce zalezi asi na tom kolko je mimo vajicok a aka je vtedy teplota.